Hrvatska sutra kreće po obranu svjetskog zlata, pogledajte raspored utakmica

Hrvatska sutra kreće po obranu svjetskog zlata, pogledajte raspored utakmica

'U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra, 15. srpnja, uskače u bazen i kreće na put obrane titule svjetskih prvaka u 12:30 po lokalnom, a 05:30 hrvatskom vremenu. 

- Očekuje nas izuzetno jak protivnik koji je na završnici Svjetske lige u Beogradu pokazao svoju snagu. Te prve utakmice na prvenstvima uvijek donose određenu nervozu, zbog želje da se u prvenstvo uđe na najbolji mogući način. No vjerujem da smo s te strane napravili sve što je u našoj moći, da smo maksimalno pripremljeni i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremno - rekao je izbornik Ivica Tucak.

Reprezentacija je nekoliko dana prije dolaska u Gwangju prvo u Seoulu odradila pripreme s reprezentacijom Italije. Nakon toga, kao i nakon iscrpnih liječničkih pregleda odlučeno je da Marko Macan zauzme ono 13. mjesto u ekipi, a Ivan Buljubašić koji je reprezentaciji stajao na raspolaganju do zadnjih pretraga Macana, sada se uputio kući. 

- Ciljano smo došli 7 - 8 dana prije početka prvenstva kako bi ovdje odradili završne trening utakmice s reprezentacijom Italije. Vjerujem da smo potpuno spremni za početak prvenstva. Aklimatizacija je prošla. Sve je u najboljem mogućem redu. Sada idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a naš konačni cilj ovdje se zna - zaključio je izbornik. 

Uoči početka Svjetskog prvenstva Hrvatski vaterpolski savez dobio je daljnju potporu svojih partnera te je tako produžio svoj ugovor s Janafom kao i po prvi puta započeo suradnju s Podravkom.

- Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što naši partneri uvijek stoje uz nas. Posebno nam je drago što uoči odlaska reprezentacije na obranu titule Svjetskog prvaka možemo s ponosom reći da je i Podravka, kao jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, stala uz bok najboljima, hrvatskim vaterpolistima. Podravkini proizvodi su prisutni u više od pedeset zemalja na svih pet kontinenata, tako da je logično da se povezuju upravo sa Svjetskim prvacima - rekao je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a. 

Točna satnica utakmica Svjetskog prvenstva / po hrvatskom vremenu:

15. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (05:30)

17. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (02:50)

19. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13:30)

Ukoliko smo prvi u skupini četvrtfinalu igramo 23. srpnja u 08:30

Ako smo drugi ili treći u skupini, valja ukalkulirati osminu finala (21. srpnja) 

Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja (10:00 i 11:30)

Utakmica za broncu 27. srpnja (10:00)

Finale 27. srpnja (11:30)

Sve utakmice moći će se pratiti direktno na HRT-u kao i Hrvatskom radiju. 

- Prva utakmica je uvijek jako teška, nismo upoznati s ambijentom, bazenom, a ujedno nas odmah očekuje i najteži protivnih u skupini, Australija. Moramo se skoncentrirati i biti na najvišoj mogućoj razini da bi pobijedili. U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed. Naravno da se nadamo da ćemo uči u borbu za medalje, to nam je uvijek cilj, ali prvo nas sutra očekuje Australija, prva prepreka koju moramo preskočiti - zaključio je Luka Lončar.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48405, "");
Pregledaj komentare