Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HUMANITARNI KARAKTER Dina Levačić plivat će u akciji 'Srcem za male heroje'

HUMANITARNI KARAKTER Dina Levačić plivat će u akciji 'Srcem za male heroje'

Akcija kako bi se Odjelu neonatologije KBC-a omogućila kupnja posebnog uređaja

Dina Levačić je tu i dalje. Spremna za preplivavanje novih kilometara. Situacija s koronavirusom otežava joj planove, ali unatoč tome ne miruje. Za desetak dana, 13. ili 14. kolovoza Dina će odraditi humanitarni maraton od Vira do Ista, dionicu dugu 27 kilometara. U suradnji s Vatrogasnom postrojbom grada Splita pokrenuta je akcija 'Srcem za male heroje' kako bi se Odjelu neonatologije KBC-a Split omogućila kupnja posebnog uređaja. 

- Za mene je ova sezona obilježena koronavirusom, kao i za većinu sportaša. Poljud je za mene uvijek bio otvoren. Trenirala sam bez većih problema. Planirala sam pokušati preplivati Gibraltarski tjesnac, ali Španjolska i Maroko nisu u najboljoj situaciji. Nadam se da će se do desetog mjeseca otvoriti mogućnost za to - rekla je Levačić, a zatim otkrila svoj najnoviji cilj.

- Idući vikend ću plivati dionicu od Vira do Ista. Moj pokojni dida Stipe je s otoka Ista. To je mjesto na kojem sam naučila plivati, zaljubila se u more, prvi put skočila u dubine bez straha. To je otok koji je zaslužan da bez straha plivam u svjetskim oceanima.

Otkrila je i planove za dalje.

- Nadam se odraditi Gibraltar, makar da mi jave dva dana prije. U planu je i Novi Zeland, jedan od velikih sedam. Godinama čekam da dođem na red. Ne znam što će biti jer je Novi Zeland zatvoren za sve osim Australije i do Nove godine se neće otvoriti. Ja bi trebala plivati u drugom ili trećem mjesecu iduće godine kada je kod njih ljeto. Nadam se da će njihove vlasti popustiti i da ću uspjeti doći do tamo.

Olimpijske igre prati vrlo detaljno.

- To je jedina prilika za vidjeti neke sportove koje nemam priliku gledati. Osobno znam Tonča Stipanovića. Znam koliko je skroman i koliko živi za jedrenje. Za njega mi je posebno drago, ali i za sve ostale sportaše. Kad gledam videa po fejsu ja se rasplačem. Kada si sportaš znaš koliko je truda uloženo i koliko je ta medalja teška. Sandra Perković je bila četvrta. Mnogi 'kauč stručnjaci' će reći da je to neuspjeh, ali mnogi bi dali ruku za takav rezultat. Drago mi je vidjeti uspjeh bilo kojeg hrvatskog sportaša.

U ime Vatrogasne postrojbe grada Splita Mateo Štrljić otkrio je kako se rodila ideja o ovoj humanitarnoj akciji.

- Pričom u vatrogasnom domu došli smo na ideju da organiziramo humanitarnu akciju. Dosta nas je prošlo taj odjel sa svojom djecom i tako se rodila ideja. Stupili smo u kontakt s doktoricom Marijom Bucat i došli smo do saznanja da im treba uređaj za terapiju dušikovim monoksidom što olakšava disanje tek rođenoj djeci. Takav uređaj postoji na pedijatriji, ali je potreban odmah nakon poroda. Uređaj košta 250.000, a mi smo raznim donacijama došli od dvije trećine tog iznosa. Zahvaljujemo što se i Dina uključila u akciju. Nadamo se kako ćemo prikupiti traženi iznos.

Vaša reakcija na temu