Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGOR ŠTIMAC: Radujem se susretu s Kosom na sudu, a otkaz Kopiću nakon kave sa mnom je presedan u sportskom svijetu

IGOR ŠTIMAC: Radujem se susretu s Kosom na sudu, a otkaz Kopiću nakon kave sa mnom je presedan u sportskom svijetu

Kritizirao je dovođenje Mujakića i Dimitrova

Igor Štimac bio je gost emisije 'Istinom do gola' koju vodi novinar Zdravko Reić. Veći dio emisije pričalo se o Hajduku, a na samom startu Štimac se dotakao svog odnosa s Igorom Tudorom i Marijom Stanićem u trenutku kada su stigli u Hajduk protekle zime. 

- Meni se čini da su svi oni bez obzira na naš prijašnji odnos dobili poruku nakon što je Kopić dobio otkaz nakon kave sa mnom. To je presedan u sportskom svijetu. Razumijem ih. Nepotizam, licemjerstvo i diktatura vlada na Poljudu. Uvjetovati nekome s kim će se družiti, s kim će pričati, to je licemjerno. Po meni HNK Hajduk više ne postoji, ne egzistira kako bi trebao. Gledajući ljude koji odlučuju, oni nisu eksponirani, nego su sa strane - rekao je Štimac.

Pohvalio je Štimac Marina Brbića u prvom predsjedničkom mandatu, te se dotakao Ivana Kosa

- Marin Brbić je prvi svoj mandat radio u teškim uvjetima. Suradnici su mu bili Vučević i Burić. Tada se poslovalo racionalno, držalo se do domaćih igrača. Stvoreni su kadrovi koje je iduća uprava smlatila do temelja. Četiri godine koliko je Brbić bio se štedilo, podizalo vrijednost vlastitog kadra i onda dovedeš čovjeka koji nema veze s klubom. Obećavao je dovođenje sponzora, a imao je zvučne savjetnike i masnu plaću. 

Otkrio je Štimac i jednu zanimljivost vezanu za Kosa.

- Ovo vrijeme koristim za slatko razračunavanje s Kosom. Tužio me za klevetu. Bit će zanimljivo na splitskom sudu kako misli dokazati da sam govorio neistinu. Iskomentirao sam njegov odlazak s riječima tipa da su on i Branco s osmijehom napustili Poljud jer nikad više i lakše love u životu nisu dobili. Došli su u klub koji je živio u skromnim uvjetima. Promijenili su kurs kretanja stručne politike, rasprodali sve što su Brbić, Vučević i Burić stvorili i 29.5 milijuna eura utrošili na dovođenje 20 i nešto stranih igrača, od čega su samo Erceg i Ohandza ispunili očekivanja i na njima se nešto zaradilo. Svi su ostali bili škart, za sve su plaćene masne plaće i provizije, klub je krahirao. Mene je mučilo to što se on usudio doći ovdje, degradirao je domaću struku koja mu je stvorila 30 milijuna eura. Dijelio je provizije kojekakvima, plaćao intelektualne usluge. Umjesto domaćeg kadra doveo je Dinamove ljude iza kojih nije ostalo ništa. Doveo je ljude koji ne razumiju što je bit Hajdukovog nogometa, što njega nosi i karakterizira. Došli su tu s načinom rada koji je u Dinamu izletio kroz vrata prije deset godina. To je ono što me muči. Doveli smo sa strane ljude da nas bace na pod, da se isisa sve što je mukotrpno stvoreno. Dugo se od toga nećemo oporaviti.

Zanimljivo je bilo čuti i mišljenje Igora Štimca vezano za transfer politiku, odnosno dovođenje Dimitrova i Mujakića...

- Bilo mi je čudno kada su počeli s radom. Meni je Hajduk djelovao dosta stabilno sa Simićem i Ismajlijem. Onda dođe nova ekipa i prvo što dovedu tri stopera. Simić je došao s karizmom igrača Milana. Otkupio si mu ugovor, potpisao na više godina i poslao ga na tribine, a doveo si igrače manje kvalitetne od njega. To je za mene odmah bio upitnik. Simić ima konstituciju, finu brzinu. Hajduk ima drugih pozicija koje su manjkave. 

Iznio je i svoje mišljenje o (ne)kvaliteti Hamze Barryja.

- U nogometu je pravilo da je momčad jaka onoliko koliko ti je jak tvoj najslabiji igrač. Hajduk je nekoliko godina egzistirao na leđima Hamze. Moje stručno mišljenje je da je on limitiran igrač s izuzetno lošom predajom lopte. On je bio glavni organizator igre nekoliko godina. Što onda očekivati ako ti je limitirani igrač glavna figura?

Vaša reakcija na temu