Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGOR TUDOR: Siguran sam da će Kalinić biti dobar, a Jurić je među četiri trenera Serie A!

IGOR TUDOR: Siguran sam da će Kalinić biti dobar, a Jurić je među četiri trenera Serie A!

'Došao sam s vjerom da mogu napraviti dobre stvari'

Igor Tudor predstavljen je kao novi trener Verone. Nakon tri kola Verona je još uvijek bez boda, a debi na klupi Tudor će imati u nedjelju protiv Mourinhove Rome.

- Došao sam ovdje s vjerom da mogu napraviti dobre stvari. Mislim da Verona ima odlične igrače s pravim mentalitetom. U prve tri utakmice nisu zaslužili tri poraza, ali mislim da možemo biti dobri - rekao je Tudor, a zatim se dotakao svog prijatelja Ivana Jurića koji je ovog ljeta Veronu zamijenio Torinom. 

- Mi smo prijatelji. Znamo se od malih nogu. Nismo se čuli u posljednja dva dana, ali on je za mene jedan od tri-četiri najbolja trenera Serie A. Često pričamo o nogometu, ali svatko od nas ima svoju viziju. 

Dotakao se Tudor i svog posljednjeg angažmana. Prošle sezone radio je kao pomoćnik Andree Pirle u Juventusu. 

- S Pirlom sam se osjećao dobro. Mislim da je pred njim velika karijera. Bila je to lijepa avantura koja me zasigurno obogatila.

U Veroni Tudora čeka rad s Nikolom Kalinićem

- Pravi je igrač. Igrao sam s njim. Bio je jako dobar krajem prošle sezone, mislim da tako može biti i ove. Pred nama je dosta utakmica, možete napraviti pet izmjena tijekom susreta, a to je za trenera pozitivna stvar. Imat će minutažu i siguran sam da će je iskoristiti na pravi način. 

Upitan je Tudor i za svoj trenerski stil.

- Trener sam već deset godina i uvijek me isto pitaju. Kao trener želim sve: da moja momčad igra dobar nogomet, da trči i bude agresivna. Netko možda želi biti nazad i čekati priliku iz kontranapada, a ja nisam taj. Kao što je rekao Mourinho. Prije deset godina manje momčadi su čekale svoju priliku iz kontri, a sada to više nije tako. Ni publika ne želi gledati momčad koja se samo brani - zaključio je Tudor.  

Vaša reakcija na temu