Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Igrao je s Mbappeom i bivšim veznjakom Hajduka, a sada je na korak do dolaska na Poljud!

Igrao je s Mbappeom i bivšim veznjakom Hajduka, a sada je na korak do dolaska na Poljud!

'Bijeli' blizu dovođenja prve akvizicije ove zime

Yassine Benrahou na korak je do potpisa za Hajduk. Ovaj 24-godišnji ofenzivac danas bi se trebao pojaviti u Splitu, a nakon što odradi liječničke preglede potpisat će ugovor s 'bijelima'. Prema Transfermarktu vrijedi 2,2 milijuna eura, a s obzirom na to da mu ugovor s Nimesom istječe na ljeto u Hajduk stiže besplatno uz postotak od budućeg transfera.

Benrahou je ofenzivni veznjak koji može igrati i na desnom krilu, ljevak je, a za njega kažu da je odličan izvođač prekida, posebice slobodnih udaraca. Prošle sezone, koja mu je bila i najbolja u karijeri u prvih osam utakmica imao je četiri gola i pet asistencija, a do kraja sezone u svim natjecanjima je zabio 12 golova i ubilježio devet asistencija.  

U Nimes je stigao na posudbu iz Bordeauxa početkom 2020. godine, a onda je i ostao kada je Nimes iskoristio mogućnost otkupa za 1.5 milijuna eura idućeg ljeta. Benrahou je slovio za jednog od većih talenata francuskih nogometaša generacije 98/99, a tijekom karijere je dijelio svlačionicu s brojnim poznatim imenima.

Njegovi nogometni počeci su vezani uz jednog od najboljih nogometaša današnjice Kyliana Mbappéa, ali i krilnog napadača Fiorentine Jonathana Ikonéa. S njima je bio dio AS Bondyja, škole nogometa, a kasnije se razišli. Mbappé je preko Cleirfonteina završio u Monacu, a Ikone i Benrahou u školi nogometa PSG-a. U jednom od intervjua Benrahou je prepričao anegdotu s Mbappéom s dječjeg turnira u Caenu kad je imao deset godina.

- Tijekom turnira s AS Bondyjem, trener U-13 uzeo me u tim s Kylianom. Pozvan sam da igram s njima, ali smo brzo eliminirani. Naša momčad U-11 stigla su do polufinala i dok su ih svi došli podržati, Kylianov tata, trener u Bondyju, tražio je nas. Mi smo bili jedini odsutni, zauzeti pucanjem slobodnih udaraca na susjednom igralištu. U našem svijetu samo smo htjeli igrati - prepričao je u intervjuu za Footmercato. 

Put ga je dalje doveo do nogometne škole Bordeauxa, a tamo je igrajući u raznim kategorijama od kadeta do seniora dijelio svlačionicu s igračima poput Julesa Koundéa, Aureliena Tchouaménija te veterana kao što su Jaroslav Plašil i Laurent Koscielny. U Bordeauxu je dijelio svlačionicu i s bivšim veznjakom Hajduka Tomom Bašićem

U mlađim kategorijama igrao je za francuske selekcije U-16 i U-17, a ima i jedan nastup za U-20 reprezentaciju Maroka. Prema izjavama koje je davao ranije nije se još odlučio čije boje želi braniti jer ga za obje selekcije veže nešto. U Francuskoj je rođen i odrastao, otac mu je Marokanac, a majka iz Alžira. 

Nakon dobre prošle sezone, u prvom dijelu ove sezone nije se previše naigrao. Uzrok toga leži u ozljedi prepona koja ga je mučila dva mjeseca. 

Vaša reakcija na temu