Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTER U PROBLEMIMA: 'Plan nam je preživiti s trećinom troškova, no i to je skoro nemoguće ostvariti'

INTER U PROBLEMIMA: 'Plan nam je preživiti s trećinom troškova, no i to je skoro nemoguće ostvariti'

'Od HNS-a očekujemo značajniju financijsku pomoć'

Prvi čovjek zaprešićkog Intera Branko Laljak večeras je govorio o tome u kako je teškoj situaciji njegov klub.

- Inter je stalno u financijskim problemima, tako da smo naviknuti na krize, ali ovakvu nismo mogli niti sanjati. U izuzetno teškoj smo situaciji. Borimo se, trudimo se. Složili smo restriktivni proračun. Otprilike smo napravili plan da ova teška vremena preživimo s trećinom troškova, no i to je skoro nemoguće ostvariti. Zahvaljuljući HNS-u i našoj Vladi smo uspjeli ući u tu mjeru koja će nam pomoći nekoliko mjeseci da bar taj dio imamo osiguran, no za ostala sredstva jedino gledamo na pomoć Hrvatskog nogometnog saveza - kazao je u Dnevniku Nove TV.

Klubovi žive od transfera...

- Ovaj klub živi od prodaje igrača, od toga smo punili dvije trećine proračuna. Definitivno da će se dogoditi pad na tržištu, ali će i troškovi plaća za igrače biti manji. Moramo to iznivelirati.

Na kraju je zaključio:

- Nisam optimista da ćemo uskoro igrati nogomet, imamo puno ozbiljnijih problema. Moramo se organizirati da sport i nogomet opstanu. Od HNS-a očekujemo značajniju financijsku pomoć koja bi nam pomogla da preživimo.

Vaša reakcija na temu