Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU 'Mene neke stvari više pogađaju, a na odlasku sam pustio suzu'!

INTERVJU 'Mene neke stvari više pogađaju, a na odlasku sam pustio suzu'!

'Svi stariji igrači su mi rekli da dignem glavu, da se moram više smijati'

Marin Ljubičić okrenuo je novu nogometnu stranicu. Mladi Hajdukov napadač otišao je na posudbu u LASK. Rastanak s 'bijelima' doživio je vrlo emotivno, ipak je na Poljudu proveo više od desetljeća,

- Iskreno, nije mi bilo lako. Ipak sam u Hajduku proveo 11 godina, s prvom ekipom godinu i pol dana. Kada sam na odlasku stao ispred igrača zablokirao sam, nisam znao što govoriti. U trenutku kada smo se pozdravili, prolaze ti sjećanja. Kada sam izašao iz hotelskog restorana, odmah me 'sasiklo', pustio sam suzu. To je život. Idemo dalje - priča nam Ljubičić, a zatim dodaje:

- Općenito su mi svi stariji igrači rekli da dignem glavu, da se moram više smijati. Malo sam preozbiljan, moram se opustiti i sve će doći na svoje mjesto.

Kako je izbor pao na LASK? Spominjala se i Istra?

- Imao sam nekoliko opcija, sve zajedno pet. I s hrvatskim klubovima i iz inozemstva. Mogao sam sačekati par tjedana, ali neki klubovi koji su me htjeli imali su više opcija u napadu. Došao sam u pravi klub, nemam preveliku konkurenciju. Nadam se da ću igrati, pokazati se u pravom svjetlu i da neće biti toliki pritisak kao u Hajduku. Grgić mi je dosta pomogao savjetima. 

Kako je tvoj odlazak doživio Stipe Biuk?

- Nije ni njemu lako, ali čut ćemo se mi stalno. On je već bio u Hajduku kada sam ja došao. Skupa treniramo, uvijek smo cimeri na gostovanjima. Ali, to je tako u nogometu.

Što su ti na odlasku rekli Mindaugas Nikoličius i Valdas Dambrauskas?

- Sportski direktor mi je rekao da misli kako je ovo točno ono što mi treba. Misli da je ovo top liga za mene. Valdas Dambrauskas mi je rekao 'odigraj dvije sezone' u Austriji, pa onda ideš u Bundesligu'. 

A što ti je rekao Marko Livaja?

- To neka ostane između nas.

 Što ćeš pamtiti iz hajdučkih dana?

- Ja sam iz Splita i neke me stvari više pogađaju. Bilo je svega i svakakvih situacija. Od svađa, nekad i vrijeđanja, do zajedničkog smijanja. Pamtit ću pobjede, show u svlačionici. Nakon pobjede protiv Dinama svi zajedno smo izašli vani. Osvajanje kupa... Većinom čuvam lijepe uspomene kojih ću se uvijek sjećati.

Kako su reagirali prijatelji s Mejaša?

- Moji prijatelji znaju da nisam bio do kraja zadovoljan i da sam htio ranije otići. Moram gledati sebe. Baš mi je prijatelj iz Udruge navijača Hajduka s Mejaša rekao da je ljudima žao što odlazim i da ih dosta šalje poruke podrške. Nisam baš to očekivao, mislio sam da će više biti poruka tipa 'hvala Bogu što je otišao'.

U LASK-u su i dvojica Hrvata, Dino Burić i Ivan Porobija. Jesi li se s njima upoznao?

- Dino je došao po mene, 12 sati smo proveli u autu. Proveo me po Beču, Linzu. Kada sam došao u klub Porobija me pregledao, da vidi je li sve u redu. U LASK-u igraju tri Srbina i jedan Bosanac, odlično su me prihvatili.

Kakav je dojam na tebe ostavio trener Dietmar Kuhbauer? 

- Trener priča samo njemački, dosta je strog. Drži autoritet. Vidi se da ga svi slušaju. Mislim da će mi biti dobro čim malo pohvatam jezik. 

LASK ima opciju otkupa. Budeš li igrao dobro i zabijao sigurno će je iskoristiti. Jesi li s Poljuda otišao da se ne vratiš?

- Sve su opcije otvorene. Možda se malo i ja tu pitam. Ako baš budem igrao, zabijao i budem dobar vjerujem da će LASK iskoristiti tu opciju. Onda gledaju sigurno da me prodaju dalje. Ako bih inzistirao da se vratim u Hajduk možda bi to bilo moguće. Vidjet ćemo, rano je za priču o tome. 

Hoće li ti trebati vremena za prilagodbu?

- Liga je totalno drugačija od HNL-a, drugi način razmišljanja. Trebat će mi vremena da uđem u ritam. Vidim po treninzima da je dosta žestoko i osjećam da će biti prostora na utakmicama. Nadam se da ću se prvo nametnuti, a golovi će sami doći. Ne bih o brojkama, ako me otvori, mogu zabiti puno golova - zaključio je Ljubičić.  

Vaša reakcija na temu