Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU: 'Nakon dugo vremena svi dišemo kao jedno'

INTERVJU: 'Nakon dugo vremena svi dišemo kao jedno'

Najljepši mi je osjećaj bio kada smo svladali Dinamo 1:0 golom Jradija - rekao je

Stefan Simić ponovo je neizostavan član prve postave Hajduka. Prošla godina za njega nije bila lagana, no stoper 'bijelih' ne želi se previše osvrtati na to, već je fokusiran i željan biti što bolji u budućnosti. Iza njega je i izolacija koju je proveo na Braču, a praktički s trajekta je uskočio u autobus i zaigrao na Rujevici protiv Rijeke. 

- Nisam imao nikakve simptome. Osjećao sam se relativno dobro. Trenirao sam preko Zooma. Mi koji nismo imali simptome imali smo svaki dan, a nekad i dva puta dnevno treninge. Čovjek se preznoji, ali što se tiče specifike za nogomet nema prevelikog efekta. Kada dođeš u klub tu si četiri sata, to je drukčije. Trening od 45 minuta kući brzo prođe. Stisnuo sam zube 90 minuta, prošlo je dobro - govori nam Simić, a na našu opasku da obrambeni igrači mogu dozirati trku replicira.

- I ja sam mislio da neću imati istu kilometražu kao inače, ali rezultati su što se tiče trke isti na toj poziciji i kada igramo s četvoricom i s trojicom u posljednjoj liniji. 

Kako si proveo izolaciju na Braču?

- Na Braču mi je bilo relativno dobro. Bio sam u svojoj kući. Najbolji prijatelj Leo Dragičević mi je ostavljao hranu ispred stana. Njegova majka je kuhala domaću spizu. Dobro mi je došao taj period za odmor, par dana mira. Zahvalan sam njemu i svima koji su mi pomogli. Na početku sam imao nešto riješiti za fakultet (Sportski menadžment), a poslije mi je bilo malo dosadno.

Kako si doživio dvije pobjede na Rujevici?

- Podiglo nas je to. Bile su to bitne pobjede. Drugu utakmicu smo imali dosta stopostotnih šansi. Na kraju nas je spasio Lovre u zadnjoj minuti. Pobjeda je tako i slađa, iako je puno teža nego da smo pobijedili većom razlikom. Bilo je lijepo vidjeti kako je cijela momčad slavila njegovu obranu na terenu, a i poslije. Tu se pokazalo da svi dišemo kao jedan.

Je li to do sada najljepši trenutak u dresu Hajduka?

- Najljepši mi je osjećaj bio kada smo svladali Dinamo 1:0 na Poljudu golom Jradija. 

Kakva ti se čini momčad u odnosu na jesenski dio? Stiglo je i nekoliko novih igrača...

- Kvaliteta je veoma visoka. Jaka je konkurencija na svim pozicijama. Dobro smo se pojačali. Trojica novih igrača su donijeli kvalitet i borbenost. I oni se žele dokazati na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo im pomoći da se što prije aklimatiziraju i da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu. Sada samo moramo taj kvalitet prebaciti na teren i ostvariti pobjede.

Poznaješ li Marca Fossatija s obzirom da si dio karijere proveo u Italiji?

- Ne poznajem ga osobno, ali dosta prijatelja mi je reklo sve najbolje o njemu. Mislim da je on to do sada i opravdao u ove dvije utakmice.

Kako se ti osjećaš nakon ne baš ugodne prošle godine?

- U ovih mjesec dana sam odigrao više nego prošlu godinu. Jako sam zahvalan Upravi, treneru. Osjećam se dobro. Zaželio sam se utakmica. Jedva sam čekao nastavak prvenstva. Sviđa mi se kada je visok ritam utakmica i kada se stalno igra. Trebali smo protiv Belupa odigrati utakmicu za 110. rođendan Hajduka. Igrao sam za 100 godina Hajduka. Bilo bi još ljepše igrati za 110. u dresu Hajduka.

Može li Hajduk osvojiti kup?

-  Mislim da možemo do kupa. Siguran sam da ćemo svi napraviti sve za to. Sada je utakmica s Varaždinom. U kupu nas od trofeja dijeli najmanje 270 minuta. Protiv Gorice nas čekaju dvije važne utakmice. Prošle sezone smo imali isto s njima dvije. Znamo nažalost kako je završilo. Vjerujem da smo dosta iz tih utakmica naučili i da ćemo se pokazati u najboljem izdanju.

Što je novog donio Paolo Tramezzani?

- Trener Tramezzani je donio dosta toga. Nakon svake utakmice ostajemo na stadionu. Igrači koji su igrali naprave regeneraciju, a igrači koji nisu ili su igrali manje od 30 minuta treniraju. Donio je dosta toga s mentalne strane. Jako je strog kada treba biti, a uz to i dosta pristupačan. Puno vježbamo taktiku, do u detalj. Pripremljeni smo fantastično za svakog protivnika. Donio je to da se nikad ne smijemo zadovoljiti. Odmah nakon Rijeke smo došli u hotel i pokazao nam je gdje su bile greške. Želi da stalno napredujemo. 

Sigurno mu i pomogneš ako treba nešto prevesti s talijanskog?

- Trener dosta dobro priča engleski, ali na terenu kada treba nešto brzo reći onda ja to prevedem.

Hoće li Hajduk i dalje igrati s trojicom u posljednjem redu?

- Vizija trenera je igra s trojicom u zadnjoj liniji. To smo trenirali prije prve utakmice s Rijekom na Rujevici. U Osijeku smo igrali sa četiri u zadnjoj liniji. Protiv Rijeke smo probali to, a danas je prvi trening kada ćemo se svi sastati na terenu. Kada sam bio u Crotoneu, igrao sam u sustavu 3-5-2. Trener je bio Davide Nicola.

Koliko je ovaj Hajduk drukčiji od onog jesenskog?

- Mislim da se promijenilo dosta toga. Od predsjednika, sportskog direktora, trenera. Došlo je novih igrača, neki su otišli. Mislim da nakon dugo vremena svi dišemo kao jedno. Drugačija je atmosfera. Svi znamo koji je cilj i tko što treba raditi. Zato vjerujem da ćemo još napredovati.

Kakvi su tvoji planovi?

- Imam ugovor do ljeta 2023. godine. Vidjet ćemo.

Sigurno bi želio i s Češkom na Europsko prvenstvo?

- S izbornikom Šilhavyjem sam bio u kontaktu. Reprezentativne akcije su krajem trećeg mjeseca. Imamo tri utakmice do tada. Volio bih otići na Euro, ali prije bih volio zaredati s Hajdukom niz utakmica bez primljenog gola, pobjeda, da se dođe do finala kupa.

Kako si zadovoljan svojim kolegama u posljednjoj liniji?

- Zadovoljan sam, odlično se slažemo. Dosta pomažemo jedan drugom. Uvijek su svi spremni. 

Marko Livaja u ovom je Hajduku veliko pojačanje. Ima li neki igrač s kojim si igrao da je sličan njemu?

- Dok sam bio u Milanu nije bilo takvog igrača. Marko je fizički strašno jak i ima odličnu završnicu. U Italiji nema toliko igrača koji su jaki fizički i imaju takvu završnicu. U Italiji takvi igrači ne igraju obranu. Puno nam je pomogao u tom dijelu. Dođe na 30 metara, sačuva loptu, ima sjajnu tehniku. 

Tko će biti prvak Italije?

- Milan je zastao. Ima problema s ozljedama (Mandžukić, Ibrahimović, Calhanoglu, Bennacer). Inter ne kiksa, mislim da se polako odvajaju. Tu se i Juventus upleo, ali ja navijam za Milan, to se zna - zaključio je Simić. 

Vaša reakcija na temu