Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU 'Napredovao sam dosta u fizičkom segmentu, a bratu je ako ovako nastavi samo nebo granica'!

INTERVJU 'Napredovao sam dosta u fizičkom segmentu, a bratu je ako ovako nastavi samo nebo granica'!

'Hajdukovo osvajanje kupa bio mi je jedan od najdražih dana u životu'

Iza Marija Vuškovića je prva inozemna sezona. Proteklog ljeta Split je zamijenio Hamburgom, a Hajduk s HSV-om. Vušković je u slavnom njemačkom klubu potvrdio klasu, igrao standardno, a HSV je na kraju za korak ostao kratak i u razigravanju s Herthom ostao bez Bundeslige. HSV se za novu sezonu priprema u Austriji, a u srijedu će odigrati prijateljski susret s Hajdukom. 

- Nije bilo lako na kraju. Prvu utakmicu smo slavili 1:0, a u drugoj smo nažalost izgubili i ostali bez plasmana u Bundesligu. Mislim da smo odradili dobru sezonu, šteta što nas nije nagradilo s ulaskom. Ali, borit ćemo se ponovno, pa ćemo vidjeti - rekao nam je Vušković, a zatim dodao:

- HSV je velik klub. Nadam se da ćemo se u idućoj sezoni vratiti među bundesligaše. Dat ćemo sve od sebe. Prošle sezone nam je nedostajalo malo iskustva i sreće. 

Kako si zadovoljan svojim igrama i u kojem si segmentu najviše napredovao?

- Zadovoljan sam kako sam odradio sezonu. Napredovao sam dosta u fizičkom segmentu. Stalno se igra duel, ide kontra na kontru, u obrani si stalno jedan na jedan. Treba samo tako nastaviti i ove sezone ići još bolje i jače.

Koja je najveća razlika između HNL-a i druge njemačke lige?

- Mislim da je 'cvajta' fizički naprednija, ali HNL ima dosta tehnički dobrih individualaca. Obje lige imaju svoje kvalitete, ali druga njemačka liga je puno brža i fizički zahtjevnija. 

Proteklih dana u njemačkim se medijima dosta piše o interesu HSV-a za Emira Sahitija. Je li te itko u klubu pitao išta o Sahitiju i jesi li upoznat s tom pričom?

- Znam samo to što sam pročitao u novinama. Priča se i ovdje pomalo o njemu, ali moji suigrači znaju ono što je izašlo u medijima. Nisu me pitali za Sahitija, ali odličan je igrač i momak. Mislim da bi bio pojačanje za HSV, ali ne bih ništa govorio dok se i ako se to ne dogodi. 

Nedavno je priznanje dobio i tvoj mlađi brat Luka koji igra za kadete Hajduka. Portal Football Talent Scout proglasio ga je najboljim igračem u svojoj generaciji.

- Vidio sam da je izabran za najboljeg igrača 2007. godišta. To je ako si normalan u glavi odličan poticaj za daljnji rad, napredak i razvoj. Mislim da će on nastaviti napredovati, ostati na zemlji. Odličan je igrač i vrhunski talent. 

Pomažete li mu savjetima ti i otac Danijel?

- Pomažemo mu jer smo obojica prošli malo više u nogometu od njega. Sluša, marljiv je i radi dosta na sebi i nedostatcima. Ako ovako nastavi samo mu je nebo granica. 

Dosta si emotivno proslavio Hajdukovo osvajanje kupa...

- Proslavio sam kup s njima. To je doživljaj koji se ne može opisati. To mi je bio jedan od najboljih dana u životu, iako nisam sudjelovao u osvajanju. Hajduk ima odličnu ekipu i ove sezone će utrka za prvaka biti nikad napetija.

Hrvatska ne treba brinuti o stoperima. Na međunarodnoj sceni već se etablirao Gvardiol, tu je sada i Šutalo, zatim Erlić. Kako gledaš na mladu nadolazeću 'kolonu' stopera?

- Momci koji su došli u reprezentaciju su odradili fantastičan posao. Čeka ih svijetla i lijepa budućnost. Hrvatska je vrhunska reprezentacija i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat u Kataru.

Mlada reprezentacija svoj će put na Euro tražiti u dodatnim kvalifikacijama. Može li se preskočiti Dansku i izboriti Europsko prvenstvo?

- Nažalost nismo prvi u grupi, ali čeka nas playoff. Nadam se da ćemo ih pobijediti i osigurati plasman na Euro - zaključio je Vušković. 

Vaša reakcija na temu