Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: FC Parma INTERVJU 'Nedostaje mi naš mentalitet, a u četvrtak će presuditi kvaliteta Marka Livaje!'

INTERVJU 'Nedostaje mi naš mentalitet, a u četvrtak će presuditi kvaliteta Marka Livaje!'

'Zaslužio sam prolaznu ocjenu'

Iza Stanka Jurića je prva inozemna sezona. Proteklog ljeta iz Hajduka je otišao u talijansku Parmu. Kultni talijanski klub imao je za cilj povratak u Serie A, ali u tome nisu uspjeli. Bivši veznjak Hajduka odigrao je 36 utakmica (jednu je propustio zbog kartona, a jednu zbog lakše ozljede), te je kroz sezonu bio jedan od najboljih igrača talijanskog drugoligaša. 

- Zaslužio sam prolaznu ocjenu. Nisam prezadovoljan jer nismo ispunili rezultatski cilj. To je za sve nas razočaranje. Mogu ja još puno bolje, ali za prvu sezonu i nije bilo tako loše. Liga je vrlo zahtjevna, i taktički i fizički. Taktički sam dosta napredovao, iskusniji sam. Dogodine će sigurno biti bolje, a nadamo se i da ćemo ispuniti cilj i vratiti se u Serie A. Mlada smo momčad i s par iskusnih igrača sigurno bi bili pri vrhu - priča nam Jurić, a zatim na spomen legendarnog Gianluigija Buffona kaže:

-  On ostaje sigurno. Iako su mu 43 godine, potpisao je novi ugovor na tri godine i kaže da planira braniti do kraja ugovora. Kako trenira i kako se ponaša, ja uopće ne sumnjam da će tako i biti. Pred kraj sezone su ga malo mučile ozljede, ali siguran sam da će se pojaviti prvi na pripremama za novu sezonu. Jednom zgodom mi je rekao da brani jer ne može bez emocija koje se javljaju uoči i nakon utakmica, to ga drži. 

Kakav je lik Buffon?

- Pravi kapetan, svaki trening odradi 100%. Brine o tijelu, veliki je pozitivac, za svakoga ima lijepu riječ i savjet. Super igrač, pravi kapetan i odličan čovjek.

Kakav je život u Italiji, u Splitu te ipak dosta ljudi poznaje i zaustavlja na ulici?

- I tamo me svi prepoznaju, ali nije takav pritisak kao ovdje. Meni pritisak ne smeta. Pokreće me adrenalin, fali mi malo emocija. Navijači su odlični, ali nedostaje mi ovaj naš mentalitet.

Što očekuješ u četvrtak u finalu kupa na Poljudu?

- Pobjedu! Iako je Rijeka slavila na Poljudu, Hajduk je pokazao ove sezone da je bolja momčad od Rijeke i očekujem da će podići pehar. Presudit će kvaliteta, kako kvaliteta momčadi tako i individualna kvaliteta Marka Livaje. S njim i bez njega Hajduk jednostavno nije ista momčad. Uostalom, njegova statistika sve govori. 

Je li Hajduk spreman izdržati pritisak borbe za trofej?

- Ne vjerujem da će pritisak s tribina utjecati negativno na Hajduk. U ovoj momčadi ima jako puno iskusnih igrača koji se znaju nositi s pritiskom i tu ne vidim nikakav problem.

Kakva ti se čini momčad ove sezone?

- Odlična, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Posebno mi se sviđaju Krovinović i Grgić. Odigrali su odlično, pogotovo Krovinović. Grgić je došao kao relativno nepoznat igrač, a odigrao je kao da je par godina u klubu. Ove godine liga je bila vrlo neizvjesna i Hajduk je napravio iskorak u odnosu na prethodne sezone. Hajduk doduše nije klub koji se smije zadovoljavati osvajanjem drugog mjesta. Cijela sezona stat će na koncu u tu jednu utakmicu finala kupa i ja vjerujem da će osvajanje trofeja biti dobar temelj za iduću sezonu. 

Stižeš li i ti na Poljud pogledati utakmicu? 

- Naravno da dolazim podržati svoje bivše suigrače. Bio sam i protiv Istre i baš se radujem odličnom ambijentu i vjerujem u povoljan ishod. 

Tvoja karijera i uspon najviše se veže uz utakmicu s Rijekom, zar ne?

- To mi je daleko najdraža utakmica u dresu Hajduka. Bilo je i boljih od te koje se svi sjećamo zbog gola, asistencije i dvije pogođene vratnice. Imali smo dosta sreće u tom susretu, rano smo zabili, Rijeka se otvorila i u nastavku utakmice sve nam je išlo za rukom. 

Na kraju si završio na sjeveru s megafonom u ruci...

- Ponijela me atmosfera. Tako se nešto dogodi jednom ili nijednom u životu. Eto, ja sam sebi priuštio slavlje s navijačima.

Koji su ti osobni planovi?

Imam ugovor još tri godine i ne razmišljam o bilo čemu drugom nego o Parmi - zaključio je Jurić. 

Vaša reakcija na temu