Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU 'Predsjednik je došao u Sinj na pregovore, a u klubu su me dočekali navijači Hajduka'!

INTERVJU 'Predsjednik je došao u Sinj na pregovore, a u klubu su me dočekali navijači Hajduka'!

'Klub je ambiciozan i želi u Europu'

Kao grom iz vedra neba u petak je odjeknula vijest - Ante Vukušić potpisao je za Kolubaru. Sinjski dijamant sjajit će u Srbiji, u Lazarevcu. 

- Još na zimu su me kontaktirali, ali me nisu mogli registrirati. Klub je ambiciozan, a drže ga dva čovjeka. Predsjednik je Dragiša Urošević, a uz njega je tu i glavni čovjek lokalne općine. Cilj je uvesti klub u Europu. Htjeli su dovesti zvučno ime, pao je odabir na mene. Pratili su me dvije godine. Raspitali su se na mnogo mjesta - priča nam Vukušić, a zatim dodaje:

- Nazvao me predsjednik Urošević, vidio da sam raskinuo ugovor s Tuzlom. Rekao je da mu treba zvijezda, igrač oko kojeg će graditi igru. Mislio sam se, ali onda je on došao u Sinj. Pričali smo 4-5 sati. To nigdje nisam doživio, da me tako poštuju, osim u Hajduku i Olimpiji. Prezentirao mi je što želi. Svaki prijelazni rok bih dobivao ponude, na kraju bi odabrao najgoru. Nakon sezone koja je bila ispod mog prosjeka znao sam da neću moći previše birati. Srpska superliga je poslije HNL-a najjača liga na Balkanu. Možda mi Bog vrati transfer, a ne da mi se dogodi nešto slično kao u Olimpiji. Zabio sam 26 golova i na kraju nisam otišao prema naprijed.

Na koliko je potpisan ugovor?

- Predsjednik mi je rekao da mogu birati. Odlučio sam potpisati na godinu dana, a onda ćemo vidjeti. Prvenstvo kreće 7. srpnja, a iako sam odmarao dva tjedna imam dovoljno vremena da se pripremim. U srijedu idemo na pripreme na Zlatibor. U odnosu na prošlu sezonu otišao im je jedan napadač koji je zabio 12 golova i jedan veznjak. Misle da ja mogu napraviti dobre stvari. Znaju i oni da mi je cilj zabijati golove i napraviti transfer koji zaslužujem.

Kakve su prve reakcije i kako je klub organiziran?

- Tek su prošle godine po prvi put ušli u Superligu (prvi rang srpskog nogometa). Ljudi rade profesionalno. Upoznali su me sa starijim generacijama, navijačima Hajduka koji znaju više o povijesti 'bijelih' od mene. Znaju sve godine, rezultate. Pozitivno sam se iznenadio. Svi su mi rekli da je klub organiziran i uredan.

Je li te strah negativnih reakcija?

- Tko me voli, volit će me, a tko me ne voli može sve i svašta pisati. U Srbiji su svi iznenađeni transferom. U njihovim medijima su me predstavili kao pravu zvijezdu. Dobio sam dosta poruka podrške. Tko je normalan znati će da se gleda kakav si čovjek. Tako sam i ja odgojen. Za mene su nacionalisti nebitni. Ja sam čovjek, katolik, vjernik. Ne gledam nacionalnosti. Imam prijatelje Srbe. Netko će gledati, osuditi me, ali to nije moj problem.

Što kažu u Sinju?

- Svi znaju što sam sve prošao i svi gledaju nogometnu stranu priče. Svjesni su da je ovo za mene izlog. Bit ću prvi u klubu po svemu. Želim to pokazati na terenu. Svi očekuju od mene velike stvari. 

Što je pošlo po zlu u Tuzla Cityju?

- Ne bih previše o tome. Od ekipe koja je izborila Europu otišlo je četiri-pet igrača. Dosta stvari u klubu nije štimalo. Želim im sreću u Europi.

Možeš li u Kolubari opet eksplodirati kao što je to bio slučaj u Olimpiji kada si zabio 26 golova?

- Neću obećati, ali imam dobar i pozitivan osjećaj, a on me rijetko prevario u 30 godina. Liga je duga, ima 35 utakmica. Najbitnije je da krene, da ekipa pobjeđuje - zaključio je Vukušić.

Vaša reakcija na temu