Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU: 'Sretan sam u Hajduku, a Valdas Dambrauskas je najbolji trener s kojim sam radio'
Hajdukove pripreme u Austriji Piše: Dino Fiorentini

INTERVJU: 'Sretan sam u Hajduku, a Valdas Dambrauskas je najbolji trener s kojim sam radio'

'Osjećaj nakon osvajanja Kupa ne može se doživjeti nigdje'

Proteklih dana dosta se pisalo o interesu HSV-a za Emira Sahitija. Zvali su nas i njemačke kolege koji prate slavni klub, raspitivali se o vrijednom Hajdukovom veznjaku.  

- Hajduk je moj klub. Igrač sam Hajduka i imam ugovor još tri godine. Sretan sam tu i zadovoljan kako sam odradio prvu utakmicu na pripremama - odmah nam je rekao Sahiti i tako otklonio dvojbe oko moguće selidbe na sjever Njemačke.

- Klub i menadžer su tu da se brinu o tim stvarima. Fokusiran sam na Hajduk i narednu sezonu u kojoj sam spreman dati sve od sebe. O transferu zaista ništa ne znam.

Nijemci su čak pisali da si bio na pregovorima u Hamburgu?

- To može svatko napisati, ali maksimalno sam posvećen Hajduku.

Dobra je atmosfera u Hajdukovoj bazi. Tijekom razgovora sa Sahitijem, naletio je i Nikola Kalinić i upitao svog suigrača: 'Je li ideš ća?

- Ma brate, ostajem ovdje.  

Proteklu sezonu bio si važan kotačić Hajduka, jesi li očekivao da će to biti tako nakon odrađene posudbe u Šibeniku?

- Kad sam došao s posudbe u Šibeniku davao sam sve od sebe od treninga do utakmica koje sam odigrao prošle sezone. Zadovoljan sam sa sezonom iza sebe i nadam se da ću isto tako nastaviti, ako ne i bolje. Svejedno mi je na koju će me poziciju trener staviti jer ću na svakoj dati sve od sebe. 

Nedavno si debitirao za reprezentaciju Kosova koju vodi slavni Francuz Alain Giresse. Je li ti pričao kako je kao igrač igrao protiv Hajduka?

- Bio sam baš sretan kad sam zaigrao za reprezentaciju. Bio mi je to prvi put da sam bio s njima na okupljanju. Upisao sam dva nastupa, a trener je dobar. Spominjao mi je kako je igrao protiv Hajduka i prepričao kako je bio oduševljen navijačima te da je bila onda dobra atmosfera. Imamo dosta igrača koji igraju u inozemstvu i gotovo svaku akciju nam se priključi netko.

Osvajanje kupa doživio si dosta emotivno nakon obiteljske tragedije koja ti se dogodila...

- Bio je to težak period za mene. Preminula mi je majka i baš mi je tada bilo teško. Prevelika tuga... Ali, bio sam fokusiran na osvajanje Kupa s Hajdukom, trofeja koji smo čekali devet godina. Takav osjećaj nakon osvajanja ne može se doživjeti nigdje. Baš sam bio sretan nakon pobjede. 

Koja ti je utakmica prošle sezone ostala posebno urezana u sjećanje?

- Svaka utakmica je za mene bitna. Baš smo dobro svi igrali, ali najbitnija utakmica svakako mi je bila finale Kupa. U sjećanju mi je ostao i derbi na Maksimiru kad mi je Livaja asistirao za gol u pobjedi od 2:0. Sve te utakmice će mi ostati dobra uspomena, ali u idućoj sezoni treba ići još bolje.

Što može ovaj Hajduk u nadolazećoj sezoni?

- Tu smo na pripremama 12 dana i iza nas su dvije pripremne utakmice. Do kraja priprema trebamo zapeti još jače da bi bili u potpunosti spremni prvo za superkup, ali i ostatak sezone. Nadam se da ćemo u sezonu ući kako treba. Imamo dobre igrače i momčad, a idemo po titulu. Mi smo spremni za to. 

Može li se napokon napraviti iskorak u Europi?

- Znam da ćemo dati sve od sebe u svakoj utakmici. Ne znamo još s kime ćemo igrati, ali mislim da ova momčad može igrati protiv svih. U svakoj utakmici ćemo ići po pobjedu.

Djeluješ prepun samopouzdanja, a obožavaš i driblati. Koja je tajna uspješnih driblinga?

- Imam dosta samopouzdanja i kada je situacija za dribling normalno da ću koristiti priliku. Iskreno govoreći, u mlađim danima sam i previše driblao, a nisam trebao toliko. Sad to koristim pametnije, dođe to kako odrastaš u nogometu.

Kojeg bi trenera posebno izdvojio u dosadašnjoj karijeri i kako ocjenjuješ rad Valdasa Dambrauskasa?

- Krunoslav Rendulić je imao u mene puno povjerenje. U svakoj utakmici mi je rekao 'kad imaš priliku jedan na jedan idi do kraja'. Moram mu zahvaliti što je imao povjerenja u mene tad. Valdas Dambrauskas mi je najbolji trener s kojim sam radio. I on me u potpunosti podupire i daje mi savjete kako napredovati. S njim imam stvarno dobar odnos, a daje mi i puno na samopouzdanju.

Koji su ti nogometni idoli? 

- Iniesta i Messi. 

Uslijedila je jedna šaljiva doskočica od kolege, kako Sahiti može nešto naučiti i od nekadašnjeg suigrača Ardiana Ismajlija. Odgovorio je u šaljivom tonu 'mogu samo kako se tući', ali brzo se 'prešaltao' i pohvalio svog prijatelja.

- Ardian Ismajli je jedan od srčanijih i borbenijih momaka koje znam, a takav i treba biti s obzirom na poziciju stopera koju igra. Za mene je on top igrač, pokazao je to u Hajduku. Daje uvijek sve od sebe i ima tu dozu agresivnosti koja je potrebna za njegovu poziciju. Mi smo kao braća i još smo u kontaktu. Drago mi je zbog njega kako se snašao u Italiji, ali opet nikad ne znaš, možda se i vrati nekad u Hajduk. Kad smo osvojili Kup bio je jedan od najsretnijih i bilo mu je žao što nije s nama bio tad - zaključio je Sahiti. 

Vaša reakcija na temu