Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU 'Tek sada radim ono što sam želio i prošle sezone'

INTERVJU 'Tek sada radim ono što sam želio i prošle sezone'

'Baš guštam i na treninzima i na utakmicama'

Marin Ljubičić glavna je priča u Austriji. Mladi Hajdukov napadač sjajno se snašao u LASK-u. U četiri službene utakmice zabio je devet pogodaka. U kupu je zabio hat-trick, a u trećem kolu prvenstva, protiv Wolfsbergera četiri komada!

- Baš guštam i na treninzima i na utakmicama. Osjećam da sam se oslobodio pritiska. Sad samo sebi u glavi stavljam pritisak: golovi, asistencije i pobjede. Okolina me ne zanima. Isključio sam se iz svega - javio nam se Ljubičić u nedjelju ujutro, a potom dodao:

- Četiri gola sam zadnji put dao u juniorima. Mislim da smo igrali protiv Sesveta u gostima. 

Jesi li očekivao da ćeš se ovako brzo i dobro adaptirati?

- Nisam očekivao da ću zabiti ovoliko pogodaka. Devet u četiri utakmice. To stvarno dobro izgleda. Kada su me pitali za brojke prije početka sezone, rekao sam 'neka zabijem 20 golova u svim natjecanjima'. Već sam skoro na pola od te brojke, ali neću se opterećivati. Svaku utakmicu želim dati sve od sebe. 

Što na sve kaže trener Dietmar Kuhbauer?

- Čestitao mi je nakon utakmice. Nije tip koji će previše pričati s igračima. Kada priča, onda je to na njemačkom, a ja ga ne razumijem. Strog je, ali pravedan. Kada je netko dobar na treninzima, to se odmah vrednuje i krene od početka u idućoj utakmici. 

Izašao si iz igre u 59. minuti. Koji je razlog?

- Dobio sam jedan udarac. U drugom poluvremenu sam osjetio bol u zglobu, pa nije bilo potrebe riskirati. 

Je li mobitel užaren od čestitki?

- Bilo je 'samo' 300-injak čestitki. Većina suigrača iz Hajduka mi se javila, kao i trener Valdas Dambrauskas i sportski direktor Mindaugas Nikoličius

Sjajno si se snašao. Očito je da si odabrao odličnu sredinu i ligu, zar ne?

- Liga je otvorena. To je meni dobro. Za napadača je najbolje kada se igra otvoreno. Koliko sam uspio vidjeti u Austriji rijetko koja ekipa igra defenzivno. Kada se zabije gol ide se po drugi, treći...

LASK je sezonu otvorio sa sedam bodova u tri utakmice. Sada slijede utakmice s Rapidom i Sturmom... 

- Nadam se da možemo nastaviti dobar niz. 

Je li Salzburg nedodirljiv? 

- To je tako prihvaćeno ovdje. Salzburg je level iznad. Imaju najveći budžet, najbolje uvjete. Nije realno da im se itko približi. Ali, vidjet ćemo kako će se sezona razvijati.

Već si se upisao u LASK-ove knjige rekorda. Jedini si igrač koji je zabio u uvodna tri kola prvenstva...

- Stvarno mi se sviđa način igre. Ekipe se ne zatvaraju, igraju otvoreno. Mi imamo šanse za kontre i polukontre. Zabili smo dosad najviše golova u ligi. Što se tiče rekorda, probat ću nastaviti u ovom ritmu.

U povijesti austrijske Bundeslige od 1974. dva puta je LASK imao najboljeg strijelca. U premijernoj sezoni to je bio Helmut Koglberger, a 1998. godine Norvežanin Geir Frigard. Može li ove sezone imati i trećeg? 

- Ne daj Bože neke ozljede, pola godine ne igram i što onda. Dobro sam krenuo. Samo trebam ovako nastaviti i trenirati kako je do sada. Najbitnije mi je da igram što više. Onda znam da imam kvalitetu. Trebalo mi je malo povjerenja i minuta.

U dresu Hajduka si kao junior zabio 25 pogodaka. Kako si krenuo ove sezone mogao bi nadmašiti tu brojku? 

- Juniorska liga po meni nije neko mjerilo. Bili smo predominantni. Golovi su ipak golovi, nadam se da ću ove godine doći blizu te brojke. 

Je li dres Hajduka uistinu toliki teret da dosta igrača proigra tek kada odu s Poljuda? 

- Nije lako. Stranac može vidjeti reakcije publike, ali komentari...Mi domaći igrači imamo obitelj, rodbinu, prijatelje, poznanike. Svi očekuju nešto, pitaju te dan prije utakmice nešto. Izložen si pritisku. Ja ovdje vidim da je to totalno nepotrebno. Tek sad radim ono što sam želio i prošle sezone.

Činjenica je da si svakim novim golom u dresu LASK-a sve dalje od povratka na Poljud...

- Ne znam što bih na to rekao.

Preformulirat ćemo pitanje. Je li LASK počeo brojiti novce za isplatiti odštetu Hajduku?

- Ha-ha. Oni imaju opciju otkupa. Ako zadovoljim. U medijima je moja izjava malo krivo interpretirana. Ispalo je da 'se i mene nešto pita', ali u cijeloj priči mene se malo pita - zaključio je Ljubičić. 

Vaša reakcija na temu