Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU 'Trebao sam imati slobodan vikend, a onda sam saznao da debitiram na Poljudu'

INTERVJU 'Trebao sam imati slobodan vikend, a onda sam saznao da debitiram na Poljudu'

'U početku mi je bilo teško, ali prilagodio sam se'

Prije dvije i pol godine Luka Kapulica otišao je iz Hajduka. Tada talentirani 17-godišnji veznjak koji je bio kapetan kadeta 'bijelih' odlučio je otići u Goricu. U velikogoričkom prvoligašu prvo je igrao za juniore, no vrlo brzo priključen je prvoj momčadi čiji je član i danas. Dolazak Gorice na Poljud idealna je prilika da Kapulica ispriča svoj nogometni put. 

- U početku mi je bilo teško. Otišao sam iz kuće sa 17 godina. Ali, prilagodio sam se. Prvo sam bio u juniorskoj momčadi Gorice, a onda sam nakon pola godine ostao sa seniorima. Tu sam, borim se - priča nam Kapulica kojem je ovo prvi intervju. 

Na svom predstavljanju u Velikoj Gorici rekao si da ti je uzor Marcelo Brozović. Je li to i dalje tako? 

- Nije da mi je uzor, ali mi se sviđa kako igra. Može puno trčati, a po mojim GPS-ovima ja isto puno trčim. Sviđa mi se njegov stil igre, laganini je, rekli bi mi u Splitu. 

Za razliku od velikog broja tvojih vršnjaka ti si debelo zagazio u seniorski nogomet. Do sada si za Goricu odigrao 44 utakmice, nije malo, zar ne? 

- Sigurno da jesam. Baš sam nekidan gledao, 44 nastupa. Nisam mislio da sam došao do te brojke. Prilagodio sam se skroz na seniorski nogomet, fali mi još malo opuštenosti. 

Gdje je najveća razlika između juniorskog i seniorskog nogometa?

- U seniorima je sve dosta brže. Ne možeš se zaje..at. Više se trči i radi.

Kako je išao tvoj nogometni put i jesi li od starta bio veznjak?

- U Pomaka sam došao s pet godina. Igrali smo na malom terenu. Bio sam vezni igrač. Imali smo dobru ekipu, pobjeđivali smo Hajduk i Split. Tada je sa mnom igrao Dino Prižmić, on je sada uspješan tenisač. Bio je odličan i u nogometu. Sjećam se da smo trebali zajedno doći u Hajduk, ali on je na kraju odabrao tenis. 

Kad si stigao u Hajduk?

- U Hajduk sam otišao s 11 godina. Postao sam odmah klasična 'osmica'. Bio sam najbolji strijelac lige. Kroz pionire i kadete sam znao igrati i stopera. 

U omladinskom pogonu Hajduka proveo si šest godina. Što ti je ostalo najviše u sjećanju?

- Najviše kada smo s kadetima osvojili kup u Karlovcu protiv Lokomotive 4:0. Igrati za Hajduk nije mala stvar. To je san svakog diteta u Splitu. Sa svim trenerima sam imao zdravu komunikaciju.

S kim si ostao u kontaktu?

- Najviše s Rokom Brajkovićem. Dobar sam i s Buljanom, Prpićem, Lukom Vuškovićem. Sa svima imam komunikaciju.

Kako je došlo do odlaska u Goricu?

- Bio sam kapetan kadeta Hajduka. Taman su me priključili juniorima. Išao sam na pripreme, a kako nisam produžio ugovor nisam igrao utakmice šest mjeseci. U međuvremenu je stigla ponuda Gorice, razmišljao sam...

Malo je neobično otići iz Hajduka u Goricu?

- U početku mi je bilo malo čudno, ali razgovarao sam s roditeljima, agentima, potom i s direktorom Gorice. Vidio sam da je to dobar put za mene i da ću prije dobiti seniorsku minutažu. Mislio sam se tjedan-dva dana i odlučio da je to put za mene. 

Koji je bio glavni razlog tvog odlaska iz Hajduka?

- U Hajduku mladi igrači teško dođu do prilike. Istina, Hajduk je klub koji cilja najviše, ali liga nije osvojena otkad sam se rodio. U Hajduku će prije priliku dobiti netko sa strane. Krivo mi jer mislim da Brajković može igrati ispred nekoga tko je trenutno ispred njega. 

Život piše čudne priče. Sudbina je htjela da za Goricu u HNL-u debitiraš gdje drugo nego na Poljudu. Bilo je to 26. listopada 2022. godine. Hajduk je pobijedio 3:1, sjećaš li se te utakmice?

- Kako ne. Sjećam se kao da je jučer bilo. Igrao sam za juniore, imao slobodno, išao u Split. Trener me zvao da se vratim nazad. Vozio se busom šest sati. Dođem na trening u Veliku Goricu pa onda opet nazad u Split busom. Nisam znao gdje od sreće. Kada sam ušao u igru, to je bilo neopisivo. Kad je završila utakmica idući tjedan sam došao na trening, a trener Angelovski u prvih 11. Odigrao sam tri-četiri utakmice do kraja polusezone. 

Što može Gorica u Splitu?

- Neopisiv je osjećaj kada istrčiš na pun Poljud. Mislim da imamo šanse. Dobri smo, možemo našom kvalitetom izvući nešto. Pripremali smo se cijeli tjedan. Protiv Rijeke smo odigrali dobru utakmicu. 

U Gorici je brojna hajdučka kolonija, ali sigurno nema popusta za 'bijele'?

- Naravno da nema. Mislim da je u svlačionici više hajdukovaca nego dinamovaca.  

Koji je tvoj osobni cilj i gdje bi želio igrati? 

- Trenutno mi je cilj da stasam kao igrač. Treba mi još vremena. Cilj mi je Liga petica, volio bih u Španjolsku, može i Engleska, ali pomalo.

Gdje vidiš najviše prostora za napredak?

- U fizičkom dijelu, dueli, skok igra. Mislim da mi to najviše fali. Imam skoro svaki dan privatne treninge. Radim na tome - zaključio je Kapulica. 

Vaša reakcija na temu