Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU Ante Vukušić: Hajduku najviše prihoda donose igrači ponikli u školi, a u Olimpiji igram najbolju sezonu karijere!

INTERVJU Ante Vukušić: Hajduku najviše prihoda donose igrači ponikli u školi, a u Olimpiji igram najbolju sezonu karijere!

Dobili smo novog trenera, novu energiju i izašli iz sivila

Ante Vukušić briljira u Sloveniji. Bivši napadač Hajduka svojim je pogotkom donio Olimpiji slavlje (1:0) protiv Maribora i tako svoju momčad približio tituli. Šest kola prije kraja Olimpija ima četiri boda više od Maribora i Celja. 

- Sretan sam zbog svih u klubu što smo pobijedili kao ekipa, iznijeli tešku pobjedu. Drago mi je i zbog gola, nastavljam bitku za prvog strijelca lige. Najbitnije je da smo se opet malo odmakli. Imamo šest kola do kraja, dosta smo već puta kiksali, nadam se da ćemo završnicu odraditi kako treba - priča nam Vukušić, čija je momčad uoči nastavka sezone nakon koronavirusa imala pet bodova više od Celja i Aluminija, te sedam od najvećeg rivala Maribora.

No, s dva poraza su došli u situaciju da im je Maribor stigao na bod. U međuvremenu su promijenili i trenera. Umjesto Safeta Hadžića na klupu je stigao bivši trener Osijeka Dino Skender

- Brzo se otopila prednost, i u Mariboru su se čudili tome. Izgubili smo od Celja i Brava. To nam je bila velika opaska i situacija nije bila laka. Dobili smo novog trenera, novu energiju i izašli iz sivila. Vratili smo se na najbolji mogući način s dvije pobjede. Protiv Domžala smo bili nagrađeni za veliku borbenost i zabili smo u 90. minuti. Idemo do kraja, bit će teško. Teško je igrati sa svima, svi se napale i žele nas pobijediti.

Pod Hadžićem je Olimpija igrala ultra ofenzivan nogomet, no dolaskom Skendera stvari su se promijenile, zar ne?

- Igrali smo ofenzivnije, lepršaviji nogomet. Zadnja linija je patila, bila je velika širina, dosta situacija dva na jedan. Skender je sve analizirao dobro, složio nas je. Sada nije bitno kako igraš, već je bitno osvajati bodove. Protiv Maribora sam se u fazi obrane dosta istrošio. Tako treba nastaviti dalje i nema straha.

Proteklih mjeseci dosta se pričalo o financijskim problemima. Je li uistinu Milan Mandarić želio prodati klub? 

- Mi igrači s tim se ne trebamo zamarati. Predsjednik je čovjek koji financira sve. Nikakvih problema nije bilo, a to što se pisalo nešto je bilo i kroz šalu, pa se u medijima stvorila halabuka. Od prvog dana otkad sam ja tu sve nam je uredno, predsjednik je tu već pet godina. Olimpija plaća najbolje od svih u Sloveniji. Mandarić me doveo u Olimpiju, daj Bože da još potraje.

Protekle zime za Vukušića je interes iskazala Steaua. Je li bilo kontakta?

- Nešto su me zvali, ali nisam bio zagrijan. Rekao sam predsjedniku da želim ostati, odraditi sezonu, dosta mi je seljakanja. On je rekao da sam odlučim, da stoji iza svake moje odluke. Pokazao mi je koliko me poštuje. S njim se mogu sve dogovoriti. Potpisao sam novi ugovor do ljeta 2022. godine, sve smo dogovorili u pet minuta. Meni je to super, ali ako dođe ponuda za riješiti egzistenciju otići ću. Na zimu je bilo dosta upita i interesa, ali sam odlučio ostati. 

Može li Olimpija u idućih šest kola obraniti tron?

- Imamo stadion najbolji na Balkanu. Svatko tko nam dođe u goste napali se, nemaju što izgubiti. Dolaze igrati rasterećeno, svi žele nešto pokazati. Teško je, ali tri-četiri puta smo doma kiksali. Znamo da će svih šest utakmica biti teško. Ako uđemo kao jučer protiv Maribora i kolo prije u susretu s Domžalama mislim da ćemo na kraju slaviti.

Paralelno s borbom za naslov prvaka Vukušić vodu još jednu bitku, onu za najboljeg strijelca lige. Sa 19 golova na vrhu je izjednačen s Darijem Vizingerom, mladim hrvatskim reprezentativcem koji igra za Celje. Tko će se na kraju radovati? 

- Ovo mi je statistički najbolja sezona u karijeri. Zabio sam nikad više golova. Celje isto igra ofenzivno, ulaze i oni u dosta šansi. Znam da će me suigrači i dalje upošljavati. Veliki motiv i želja mi je biti prvi strijelac lige.

Kao i svaki igrač koji je otišao s Poljuda prati zbivanja u klubu gdje je ponikao. Kakav je Hajduk?

- Gledao sam utakmicu s Varaždinom i drugo poluvrijeme s Lokomotivom. Uvijek ista priča. Puno očekivanja prije sezone, obećanja i na kraju se dođe na isto. Boriš se za drugo mjesto. Bit će baš borba do kraja. Žao mi je kada gledam da se Hajduk brani i ne prijeđe centar u drugom poluvremenu protiv Lokomotive. Pogotovo danas kada se igrači masno plaćaju. Kako je rekao Mijo Caktaš, 'trebali bi se zapitati'... Vjerojatno neki nisu ni svjesni koji grb nose, pogotovo stranci, lijep im je život u Splitu... Nadam se da će ljudi u klubu to shvatiti i dati priliku mladim igračima. Svake sezone dolaze po tri-četiri stranca, na kraju ih se rješavaju. Nije mi jasno kako to ne mogu shvatiti i kako mogu raditi na taj način. Na kraju klubu najviše prihoda donesu igrači ponikli u Hajdukovoj školi. Jedini izuzetak od svih stranaca je Ohandza

Može li Olimpija proslaviti naslov, a Hajduk završiti kao drugi?

- Daj Bože, bit će borba i nama i njima - zaključio je Vukušić.

Vaša reakcija na temu