Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU: 'Burić me nije htio ni pogledati, a u Goricu sam došao jer sam želio igrati!'

INTERVJU: 'Burić me nije htio ni pogledati, a u Goricu sam došao jer sam želio igrati!'

U Kupu će proći momčad koja bude manje griješila

Za tjedan dana će proslaviti 22. rođendan, a iza njega je sjajna sezona u kojoj se promaknuo u jednog od najvažnijih karika Gorice u pohodu na Europu. Dario Špikić uživa u nogometu, a i u subotu protiv Hajduka mučio je obranu 'bijelih' svojim prodorima. S Poljuda je otišao u siječnju 2020., a godinu dana kasnije je igrač koji je vezan ugovorom s Dinamom do ljeta 2026. godine. 

- Bila je dosta čvrsta utakmica. Završilo je neodlučeno, mislim da je to na kraju i realno - govori nam uvodno Špikić, a zatim smo ga upitali je li imao poseban motiv. 

- Nisam. Igram svaku utakmicu isto. Svaku se želim pokazati u najboljem svjetlu. Nije mi to prvi nastup protiv Hajduka, tako da sam se već naviknuo. 

U utorak je na rasporedu novi ogled u četvrtfinalu kupa. Ulog je velik, zasigurno će i utakmica biti drukčija?

- Sigurno da će biti drukčije. Igra se kao turnirski, na ispadanje.

U Gorici se Špikić opet spojio sa Sinišom Oreščaninom. Zajedno su bili u pionirima Dinama, zatim u Hajduku, a sada i u ambicioznom prvoligašu iz Turopolja. Kako se slažete?

- Tako nas izgleda put vodi. Sve je super. Trener Oreščanin ima jako dobar i otvoren odnos sa svim igračima. Otkad je došao nastavili smo istim stopama kao i s trenerom Valdasom. 

Kakav je Hajduk?

- Vidi se da novi trener i Niko rade dobar posao.

U Hajduku je Špikić proveo godinu i pol dana, a za prvu momčad odigrao je samo jedan susret. U svibnju 2019. godine u pobjedi protiv Intera (3:2) u igru je ušao u 81. minuti. Kakav je sada pogled na hajdučki period?

- Sad kad se okrenem očito je tako trebalo biti. Zadovoljan sam sa sobom kako to ide prema naprijed. Ne mogu se požaliti. 

Nije tajna da je Špikić u Hajduk stigao na poziv Krešimira Gojuna. Je li odlazak Gojuna, a zatim i Oreščanina nakon debakla protiv Gzire bio okidač i za tvoj odlazak?

- Ja sam došao na njegov poziv, ali ne znam zbog čega se to toliko potenciralo. Čim su njih dvojica bili maknuti ja sam izbrisan. Došao je Damir Burić, nije me htio ni pogledati.

Kako si završio u Gorici?

- Htio sam napraviti iskorak. Već u ljeto 2019. godine je bila opcija s Goricom. U zimu kada je došao Stanić odlučili su me pustiti. Htio sam igrati.

Dobrim igrama u Gorici nametnuo si se i izborniku mlade hrvatske reprezentacije Igoru Bišćanu. Sigurno je čast biti dio mlade izabrane vrste koju čeka nastup na Europskom prvenstvu?

- Svakako. Izbornik Bišćan mi je ukazao povjerenje. Dobro sam odigrao. Izborili smo Europsko. Polako se pripremamo za to.

Bio si kao mlad u Gorici, pa u Dinamu, zatim u Hajduku, pa opet Gorica, a onda opet Dinamo. Ove zime i službeno si potpisao za 'modre', a zatim ostao na posudbi u Gorici do kraja sezone. Kako je uopće došlo do potpisa za Dinamo?

- Bilo je još par ponuda izvana, ali sam odlučio čekati ljeto. Želio sam punu minutažu. Pojavila se opcija s Dinamom i nisam se previše mislio.

Koja je tajna Gorice?

- Imamo jako dobru ekipu. Jedan drugog guramo. To je naša snaga.

U tri dana dva puta s Hajdukom. Nije baš uobičajeno, zar ne?

- Meni se to do sada nikad nije dogodilo. Dok ne izađem na teren neću znati kakav je to osjećaj.

Ulog je velik, ulazak u polufinale i susret s Dinamom?

- Bilo bi nam drago osvojiti kup. To svaki igrač želi. U ligi ima još 11 utakmica. Borimo se za svaki bod.

Što bi moglo presuditi?

- Ona ekipa koja bude manje griješila, bit će u velikoj prednosti - zaključio je Špikić. 

Vaša reakcija na temu