Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Angers SCO INTERVJU 'Da sam igrao protiv Hajduka, bilo bi gusto, a mislim da smo odabrali najbolju opciju za sve'

INTERVJU 'Da sam igrao protiv Hajduka, bilo bi gusto, a mislim da smo odabrali najbolju opciju za sve'

'Vidi se da vlada veliki profesionalizam'

Marin Jakoliš odradio je dribling života. Svi su ga već preselili u Italiji, a on je osvanuo u Francuskoj! Bivši igrač Hajduka potpisao je za Angers do ljeta 2025. godine.

- Svi su me već vidjeli u Cosenzi. Bila je priča oko Kine, Južne Koreje. Sve je to bilo aktualno do zadnjeg trenutka kada se javio Angers. To me odmah privuklo. Liga petice, novi izazov. Želio sam napraviti iskorak. U priči s predsjednikom, sportskim direktorom i trenerom Angersa sam shvatio da me žele. Nije se bilo teško odlučiti. Sportski direktor mi je rekao da me zna još dok sam igrao za U21 reprezentaciju Hrvatske. Otkrio mi je da su me gledali na zadnjih deset utakmica - priča nam Jakoliš koji je stigao u klub osnovan 1919. godine. Istoimeni grad nalazi se 300 kilometara jugozapadno od Pariza i broji nešto više od 150.000 ljudi. 

- Koliko sam saznao riječ je o dobrom i stabilnom klubu. Od 2015. godine kada su se vratili u prvu ligu uvijek su u sredini ljestvice. Već na prvu vidi se da vlada veliki profesionalizam. Kada sam došao i vidio kako su stvari organizirane, kamp, liječnička služba, sve je na top nivou. Sigurno dvije-tri stepenice više nego što sam iskusio do sada u karijeri. Nadam se da će sve biti dobro. 

S obzirom da si potpisao dugoročni ugovor očekivanja su da igre s HNL travnjaka preseliš u Ligue 1?

- Potpisao sam na tri i pol godine. Predsjednik nije htio na manje, samo više od toga. Brzo je to sve išlo. Odradio sam već dva treninga. Dobro su me prihvatili. Pričam francuski tako da problem jezične barijere ne postoji.

Jesi li gledao susret Šibenika i Hajduka?

- Gledao sam utakmicu. Bio sam u hotelu. Pogledao sam i Osijeka. Čini mi se da je Šibenik stabilan. Nije lagano poslije dobre polusezone to ponoviti. Bit će sigurno teže. Dva penala, nije se lako vratiti. Hajduk je dobro izgledao, iako se vidi da je ostavilo traga to što nisu odradili pripreme prema zamišljenom planu.

Komentar jednog navijača Hajduka nakon utakmice je glasio: 'Srića pa nije bilo Marina Jakoliša'. Što kažeš na to? 

- Drugačije bi to sigurno izgledalo da sam ja ostao i igrao. Bila bi gusta utakmica. Trener Milin je dobro postavio igru. Dva penala, Krovinović je zabio eurogol. Hajduk je utakmicu riješio na individualnu kvalitetu.

Nakon turnira 'Četiri kafića' i ovacija koje si dobio na Gripama svi su očekivali da ćeš u drugom dijelu sezone pojačati Hajduk. Je li žališ što do toga nije došlo?

- To je bilo logično. Imali smo dogovor da ću ostati cijelu sezonu u Šibeniku. Hajduk ima puno dobrih igrača. Nema ljutnje. Očekivanja su bila takva, svi su me pitali 'vraćaš li se'. Bio sam u svakodnevnom kontaktu sa sportskim direktorom Nikoličiusom. Mislim da smo izabrali najbolju opciju za sve. I da sam ostao u Šibeniku ne bih bio razočaran, ali trebala mi je stepenica više.

U medijima se pojavila vijest da te u svojim redovima želio i Osijek, ali da je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić rekao 'ne može'. Je li to istina?

- To je vrlo lako moguće. Mene nisu zvali, ali ako je predsjednik Jakobušić rekao da ne može, onda je to tako. Iskreno, više sam gledao prema inozemstvu.

Kada te možemo očekivati u akciji za Angers? Je li prerano stiže susret s Marseillom 4. veljače? 

- Imam još određene testove za odradit, ali vjerujem da ću biti u kadru za gostovanje kod Marseillea. Malo su mi noge teške, ali brzo će to biti dobro - zaključio je Jakoliš.  

Vaša reakcija na temu