Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU David Čolina: Dolček i ja smo izvan terena odlični, a konkurencija nas tjera da budemo bolji

INTERVJU David Čolina: Dolček i ja smo izvan terena odlični, a konkurencija nas tjera da budemo bolji

'Ismajli je šef obrane, on to dosta dobro vodi'

David Čolina za vrijeme reprezentativne stanke nije odmarao. Štoviše, debitirao je za U21 reprezentaciju Hrvatske. Lijevi bek Hajduka odigrao je prve minute za mlade reprezentaciju u prijateljskom ogledu s Mađarskom, a zatim i svih 90 minuta u kvalifikacijskom ogledu sa San Marinom. Osim Čoline u tim je susretima debitirao i Igor Bišćan u izborničkoj ulozi.

- Sretan sam što je izbornik prepoznao moj potencijal i što sam debitirao za U21 reprezentaciju. Sljedeća stepenica poslije toga je A selekcija u budućnosti. To je poticaj da radim još više - rekao nam je Čolina, a potom se osvrnuo na činjenicu da pokriva deficitarnu poziciju u svijetu nogometa.

- Deficitarna baš i nije u U21 reprezentaciji. Konkurencija je velika. To su sve igrači koji će doći u A selekciju; Bradarić, Sosa, u A selekciji je trenutno Barišić. Tu je i Dolček, Melnjak...

Kako si se snašao u Splitu, je li neobično u desetom mjesecu biti u kratkim rukavima?

- Čak i nije. U Monacu je bilo još toplije. Odlično sam se snašao, ekipa je odlična, sjajno su me prihvatili. Sve u klubu je trenutno odlično. Atmosfera, navijači, igrači, rezultati. Trenutno ne može biti bolje.

Preskočio si nekoliko utakmica zbog ozljede...

- To je sve posljedica od prošle godine kada nisam imao dovoljno minuta. Nisam igrao takvu razinu utakmica, to nije bila ta kvaliteta. Onda se dogodi ozljeda, ali nadam se da će dalje sve biti u redu. Preskočio sam pet utakmica, imao sam problema s istegnućem zadnje lože.

Jesi li zadovoljan potezom koji si povukao na ljeto kada si Monaco zamijenio Hajdukom?

- Trenutno sam prezadovoljan. Mislim da nije moglo biti bolje nego što je. Nadam se da će u budućnosti napredak biti sve bolji i bolji.

U prvom smo razgovoru spominjali osjećaj igranja protiv Dinama. Kako si se osjećao u susretu na Poljudu kada su na suprotnoj strani stajali 'modri'?

- Osvojili smo važna tri boda. Bio je pritisak prvi put izaći pred toliki broj gledatelja. Prvih 15-20 minuta osjećao sam se kao da su mi se noge odsjekle, ali kasnije kada je igra krenula nije bilo problema.

Nenad Bjelica je već bio u Dinamu kada si ti trebao potpisati ugovor, ali si se odlučio na odlazak iz Maksimira. Jesi li u to vrijeme kontaktirao s njim?

- Nisam. Ne bih o detaljima odlaska iz Dinama pričao.

Tko je od bivših suigrača iz Dinama zaigrao na Poljudu?

- Nitko od mlađih, jedino je Marin bio na klupi. Moro je igrao, s kojim sam dobar. Većinom su to novi igrači. Većina onih s kojima sam igrao nastupa za Dinamo B u drugoj ligi.

Čolina je iz Velike Gorice kao i Dario Špikić. Družite li se u Splitu?

- Odlični smo, znali smo se otprije, igrali smo skupa. Držimo se skupa, tu je i Pršir s nama. Ja i Špikić smo dosta igrali zajedno. Ja na lijevom beku, a on na krilu.

Kakav je odnos s Dolčekom s obzirom da ste konkurencija?

- Nema tu problema između nas. Kako trener odluči tako će biti. Nas dvojica smo izvan terena odlični. Konkurencija nas uvijek tjera da budemo bolji.

Imaš zanimljive tetovaže, što simboliziraju?

- Jedna je posvećena mami i tati, jedna bratu. Imam jednu koja simbolizira nogomet kao prvu ljubav. 

Igrački uzor?

- Marcelo.

Slijedi Lokomotiva u Zagrebu. Hoće li ti biti poseban osjećaj zaigrati pred očima obitelji i prijatelja?

- Biti će puno mojih poznanika na toj utakmici. To je utakmica kao i svaka druga u kojoj želimo uzeti tri boda. Imamo problema s gostujućim utakmicama, to ćemo pokušati ispraviti već protiv Lokomotive. 

Tko je najveća prijetnja u redovima Lokomotive?

- Rekao bih njihova krila, Kastrati i Uzuni koji su brzi. Tu je i Sammir koji im dijeli lopte.

Kako objašnjavaš loš učinak na gostovanjima?

- Naravno da je lakše igrati pred domaćom publikom koja te nosi. Iskreno, ne znam što bih istakao kao glavni problem igranja na gostovanjima. Uvijek nam fali malo sreće, neće lopta u gol. Nadamo se da će se sreća okrenuti već u sljedećem kolu.

U Hajduku si do sada odigrao pet utakmica, ali još uvijek ne znaš za poraz?

- Naravno da me to veseli. Nije moguće da to ostane do kraja prvenstva, ali neka bude što manje poraza. 

U pet susreta nisi zaradio žuti karton. To znači da protiv Lokomotive možeš biti još žešći?

- Uvijek volim rješavati duele bez kartona, bez kontakta. Postaviti se pametnije bez glupih faulova. Naravno, ako bude trebalo napraviti faul za spriječiti kontru nema oklijevanja.

Većina bekova voli ići prema naprijed. Koliko si ti osobno posvećen defenzivi?

- U posljednje tri, četiri godine sam uvijek imao problema s defenzivom. Sada uvijek pokušavam popraviti taj dio i više mu se posvetiti. To radim kroz analize, priču.

Analiziraš li samo svoje utakmice ili gledaš po Europi?

- Volim pogledati dosta utakmica, vidjeti kako se kreću ostali igrači. Volim pogledati i svoju da vidim gdje sam radio greške, što sam radio dobro.

Koliko ti pomaže Stefan Simić, on djeluje kao šef obrane?

- Ipak bih rekao da je šef obrane Ismajli. Dosta dobro on to vodi, dosta priča. 

Razgovara li se u svlačionici o tituli?

- Naravno da se nadamo. Kakav bi ja bio sportaš da se nadam prvom mjestu i najboljem mogućem plasmanu. Ne možemo ništa obećavati, ima dosta dobrih ekipa u HNL-u, pogotovo Dinamo. Rijeka se isto diže, biti će dosta teško.

Nadaš li se da će se Dinamo uspavati Europom. Krije li se tu šansa Hajduka?

- Mislim da se to ne može reći. Imaju kvalitetu. Protiv Varaždina su dobili šamar, sada u svakom susretu igraju s najboljih 11, ne kombiniraju sastav.

Sada za Hajduk slijedi serija težih susreta. Možemo li reći da dolaze utakmice istine?

- Može se reći da slijedi najbitniji dio prve polusezone. Imamo dvije, tri ozbiljne utakmice, zatim dva derbija i kup koji je uvijek jako bitan.

U Gorici će biti dosta teška utakmica, s njima je uvijek teško.
Kako ti se svidio Split?

- Split je mali, lako se navikneš, pogotovo kada je lijepo.

Nedostaje li ti Monte Carlo?

- Iskreno i ne baš. 

Pratiš li Monaco?

- Kada stignem pogledam neku utakmicu, ili sažetke. Vidim da im baš i ne ide kako su htjeli. Dosta su promijenili ekipu - zaključio je Čolina.

Vaša reakcija na temu