Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr INTERVJU Dino Beširović: U Mađarskoj su mi dali šansu i pokazao sam što znam

INTERVJU Dino Beširović: U Mađarskoj su mi dali šansu i pokazao sam što znam

Kod Tudora igra onaj tko to zasluži svojim radom na treninzima za razliku od prethodnog trenera

Dino Beširović prvih je dana Nove godine iz Hajduka otišao u Mađarsku, na posudbu u Mezokovesd. U novom klubu igra sjajno, u šest prvenstvenih susreta postigao je tri pogotka, a uz to je ubilježio i tri asistencije. 

- Stvarno sam se brzo uklopio u novu sredinu, ljudi su me lijepo prihvatili od samog starta priprema. U ekipi vlada odlična atmosfera i osjećam se kao da sam već duže vremena ovdje.
Lijepo mi je krenulo i s golovima te asistencijama - javio nam se Beširović koji u Mezokovesdu igra puno bliže protivničkim vratima nego što je to bio slučaj na Poljudu.

- Igramo nogomet od noge do noge što mi odgovara. Igram ofanzivinije, na poziciji desetke, odmah iza napadača.

Njegov Mezokovesd najugodnije je iznenađenje lige. Trenutno su na trećem mjestu, a u prošlom su kolu na svom terenu svladali aktualnog lidera Ferencvarosa 3:0...

- Sva tri pogotka smo im zabili u prvom poluvremenu. Izašli smo muški, odmah smo ih pritisnuli i to nam se isplatilo.

Idućeg tjedna Mezokovesd čeka prvi susret četvrtfinala kupa. Susret je to u kojem će se sučeliti dva posuđena hajdukovca; Dino Beširović protiv Adama Gyurcsa i njegovog Puskasa.

-  Bit će teška utakmica i za nas, ali i za njih. U dobroj su formi, oni su nam i najveći konkurenti za treće mjesto koje vodi u Europu. Zasad guramo dobro i u prvenstvu i u kupu, ova ekipa zaslužuje izlazak na europsku scenu. 

Mezokovesd je grad s nešto manje od 20.000 stanovnika udalje 130 kilometara od Budimpešte. Mađarska liga broji 12 klubova, a ulaganja su sve veća...

- Po mom mišljenju liga je kvalitetnija od HNL-a, pogotovo kad vidite uvjete za trening, stadione... Država mnogo ulaže u nogomet u zadnje vrijeme.

S Hajdukom ga veže ugovor do ljeta 2021. godine, no Mezokovesd ima opciju otkupa njegovog ugovora na ljeto.

- Tu sam na posudbi do ljeta, a onda ćemo vidjeti. Mezokovesd ima opciju otkupa, vidim da su prezadovoljni sa mnom i da vjeruju u mene. Mogu reći kako je meni i mojoj obitelji lijepo ovdje. 

Za Hajduk je debitirao u ljeto 2018. godine. na gostovanju kod Osijeka. Pod vodstvom Željka Kopića zaigrao je od prve minute i u europskom dvoboju sa Slavijom u Sofiji. Taj se susret vrlo brzo pretvorio u noćnu moru s obzirom da je Beširović zbog ozljede križnih ligamenata iz igre izašao u sedmoj minuti. Ušao je još jedan debitant Stanko Jurić koji je potom zabio i pogodak.

- U Sofiji sam nažalost doživio ozljedu zbog koje sam izgubio cijelu sezonu. Pamtim taj susret, uvijek će mi ostati u sjećanju. Takve se stvari u nogometu dogode, ali iz toga sam izašao jači i iskusniji. Do te ozljede nisam imao nikakvih problema, kada sam stigao u Hajduk odmah sam se izborio za prvih 11.

Nakon ozljede je u Hajduku šanse dobivao na kapaljku...

- Ovdje u Mađarskoj su mi dali šansu i pokazao sam što znam za razliku od Hajduka gdje u zadnjih šest mjeseci sam samo dva puta dobio šansu da uđem s klupe. Jedini sam igrač koji cijelu polusezonu nije dobio priliku da krene od prve minute. 

Valjda na Poljudu prate njegove igre...

- Pa stvarno ne znam je li me prate, ali vidim da sam svojim igrama privukao pažnju medija u Splitu..

Zbivanja na Poljudu prati i dalje.

- Da, naravno da pratim Hajduk, vidi se veliki pomak u igri. O treneru Tudoru čuo sam sve najbolje. Kod njega igra onaj tko to zasluži svojim radom na treninzima za razliku od prethodnog trenera - zaključio je Beširović.

Vaša reakcija na temu