Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Šibenik INTERVJU Emir Sahiti: Presretan sam u Šibeniku, suigrači me sad zezaju da sam kao Mbappe

INTERVJU Emir Sahiti: Presretan sam u Šibeniku, suigrači me sad zezaju da sam kao Mbappe

Bila mi je to prva utakmica u Maksimiru i baš sam bio motiviran

Šibenik je kreirao senzaciju. Svladali su Dinamo u Zagrebu, a glavni junak bio je Emir Sahiti, hajdukovac na posudbi u Krešimirovom gradu. Iz Zagreba su se Šibenčani vratili u jedan sat iza ponoći gdje je ih je dočekala bakljada Funcuta.

- Probudio sam se oko deset i po. Nisam mogao više spavati. Presretan sam što smo pobijedili. Rekli su mi da Šibenik nije svladao Dinamo u posljednjih 20 međusobnih utakmica. Primio sam dosta poruka od prijatelja i navijača. Svima je bilo drago. Danas je odmor, slobodan dan, a već u srijedu nas čeka gostovanje na Rujevici - priča nam Sahiti jutro nakon velike pobjede. 

U '24 sata' je osvanuo naslov 'Sahiti bježao dinamovcima kao Mbappe'...

- Pročitao sam to, sad me zezaju suigrači da sam kao Mbappe. Bila mi je to prva utakmica u Maksimiru i baš sam bio motiviran. Imao sam osjećaj da ću zabiti.

Važnu ulogu je imao i Deni Jurić, napadač koji je jedno vrijeme bio na Poljudu igrajući za drugu momčad 'bijelih'.

- Dan prije utakmice s Dinamom pričao sam s njim i rekli smo jedan drugome. Zabit ću gol i asistirat ću ti. Tako je i bilo. Ja sam zabio i asistirao njemu, a on je zabio i asistirao meni.

Ove sezone zabio si pet pogodaka. Zabijao si Hajduku, Rijeci, Dinamu, a malo je nedostajalo da nedavno na otvaranju drugog dijela sezone ponovno zabiješ 'bijelima' na Šubićevcu? 

- Dobre su bile škarice. Nisam mogao spavati dva dana nakon utakmice. Kalinić je dobar golman, svaka mu čast, baš je odlično obranio. U utakmicu s Hajdukom smo ušli s ciljem da pobijedimo. Uostalom, nakon toga smo protiv Lokomotive odigrali odličnu utakmicu, a sada smo svladali i Dinamo. Zašto ne bismo nastavili niz i protiv Rijeke. Već smo ih svladali na Šubićevcu.

Šibenik je s tri boda iz Maksimira stigao na bod od Hajduka...

- Pratim svaku utakmicu Hajduka. Jučer kad smo se vraćali iz Zagreba u autobusu sam gledao cijelu utakmicu s Lokomotivom. Teško mi je to komentirati. Hajduk je veliki klub, ima sjajne navijače... Možda neki igrači nisu u formi, ali vjerujem da će se dignuti.

Za Hajduk si do sada odigrao četiri utakmice. Debitirao si u veljači 2019. godine. Na klupi je tada bio Siniša Oreščanin, a protivnik je bila Gorica. Sjećaš li se tog susreta i je li ti krivo što do sada nisi dobio pravu priliku?

- Sjećam se debija protiv Gorice. Igrao sam poslije i protiv Intera, Dinama i Osijeka. Normalno da mi je malo krivo, ali o tome mora razmisliti i Hajduk. Imao sam veliku konkurenciju na Poljudu, ali sada se vraćam u pravu formu. 

U Šibeniku si se odlično snašao, koja je tajna dobrih igara?

- Trener Rendulić je predobar, dao mi je priliku. Dajem sve od sebe na svakom treningu. Standardno igram, nadam se da ću tako nastaviti.

Kako si uopće završio u Šibeniku?

- Pričao sam s obitelji, a moram zahvaliti i menadžeru Adrianu Aliaju. Presretan sam što sam došao u Šibenik. Rekao mi je da je to dobra prilika za dobiti minutažu. Nisam igrao dugo, i moram priznati nisam očekivao ovakvu sezonu. Puno treniram, vratio sam se u top formu. Do kraja sezone ostala su još četiri mjeseca i radujem se svakoj novoj utakmici.

I što onda? S Hajdukom si vezan ugovorom do ljeta 2022. godine?

- O tome ne razmišljam. Imam još godinu dana ugovora s Hajdukom, ali fokusiran sam na Šibenik. Moj menadžer se mora čuti s predsjednikom i direktorom i vidjeti što je najbolje za mene i klub. Ja svoj posao radim na terenu. Vidjet ćemo na kraju sezone što će se dogoditi - zaključio je Sahiti.

Vaša reakcija na temu