Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr INTERVJU Jani Atanasov: U Bursasporu je bio kaos s trenerima, a u Hajduku je stručni stožer top!

INTERVJU Jani Atanasov: U Bursasporu je bio kaos s trenerima, a u Hajduku je stručni stožer top!

Igrao sam nekoliko puta protiv Renove, mislim da ćemo ih proći

Ne može se puno igrača pohvaliti da su debitirali u najvećem hrvatskom derbiju, a od protekle subote ta je lista bogatija za još jedno ime. Makedonski veznjak Jani Atanasov u igru je ušao u 86. minuti, a dvije minute kasnije asistirao za pogodak Stanka Jurića.

- To će biti dobra uspomena. Iako, bilo bi mi draže da smo dobili, a da ja nisam asistirao. Poraz nikad nije lagan, ali ima još dosta utakmica, držimo se trenerovih uputa - rekao nam je Atanasov čiji će debi ostati upamćen i po praznim poljudskim tribibnama.

- Znam kada imamo navijače na Poljudu da je onda malo teže za protivnika. Sljedeću utakmicu igramo s navijačima, vjerujem da će tada biti dobar doživljaj.

Atanasov je za Hajduk potpisao nekoliko dana uoči derbija s Dinamom. Kako su te igrači prihvatili?

- Svi su me prihvatili na odličan način. Osjećam se kao da sam kući. Stručni stožer je top.

Jesi li poznavao kojeg igrača Hajduka prije nego li si došao?

- Od ovih sada nisam, ali sam znao neke prije. Znam za Eduoka, igrali smo jedan protiv drugog u Turskoj dok sam ja bio u Bursasporu. Prije dolaska u Hajduk pričao sam s Mirkom Ivanovskim. On mi je rekao da je Hajduk klub gdje je sve ok. 

Zanimljiv je igrački put Janija Atanasova. Kao 16-godišnjak bio je u milanskom Interu. Kako je bilo u Milanu?

- To je za mene veliko iskustvo. Bio sam u Interu godinu i pol dana, ali imao sam problem s putovnicom. Trebala mi je EU putovnica. Imao sam predugovor s Interom. Bio sam u primaveri, a nekoliko sam treninga odradio s prvom momčadi. Sada kada sam potpisao za Hajduk dobio sam i bugarsku putovnicu. Otac od tamo vuče podrijetlo.

Nakon što nisi mogao ostati u Interu, uslijedio je povratak...

- Igrao sam u Akademiji Pandev godinu, godinu i pol, a onda sam nakon jedne seniorske sezone prešao u Bursaspor. 

Jesi li prerano otišao u inozemstvo?

- Nisam prerano otišao. Bio je to dobar korak, ali sam pogriješio ligu. Teža je za adaptaciju. U Turskoj idu na iskusne igrače koji imaju dobre ugovore.

Debi za Bursaspor će zasigurno dugo pamtiti. U kolovozu 2018. godine odigrao je posljednjih nekoliko minuta na gostovanju kod Fenerbahčea koji je slavio 2:1.

- Ušao sam u igru, a na tribinama između 50 000 i 60 000 ljudi. Teško je to opisati. 

Kako je bilo u Bursasporu?

- Te smo sezone ispali u drugu ligu. U početku je bilo dobro, ali sam nakon smjene trenera završio u U-21 ekipi. Tamo sam igrao šest, sedam mjeseci. Imao sam nekoliko asistencija i golova. Ali nisam otišao da igram tu ligu. U Turskoj momčadi nemaju B ekipe već se igra liga s U-21 ekipama.

Kakav je bio tvoj status u drugoj ligi? U početku si bio standardan?

- Kada je tek krenula sezona, imao sam minutažu. Nakon četiri, pet tjedana sam bio jedan od najboljih veznih igrača po statistikama. Ali, onda mi se status promijenio. Za godinu i osam mjeseci koliko sam bio u Bursasporu promijenilo se osam trenera. To je bio kaos.

Kako si ovog ljeta stigao u Hajduk? 

- Imao sam dosta ponuda, ali kada mi je došla ponuda Hajduka rekao sam ocu i menadžeru da je to to. Hajduk u Makedoniji ima dosta navijača, svi kažu da je to klub s navijačima i bogatom tradicijom.

Kakva je Renova?

- Kada sam bio u Akademiji Pandev igrao sam nekoliko puta  s njima. Dobra su ekipa za makedonske okvire, ali mislim da ćemo ih proći. Dosta su se promijenili u posljednje dvije godine. Znam dva-tri igrača iz reprezentacije.

Mladi si reprezentativac Makedonije. Tko ti je uzor? 

- Imao sam i dva poziva za A reprezentaciju, ali nisam debitirao. Od uzora bi istaknuo Gorana Pandeva, on je u Makedoniji autoritet. Uostalom, ima svoj klub koji je osnovan s ciljem da imaju mlađe uzraste, ali morali su napraviti prvu momčad. Krenuli su iz treće lige, sada su prva. 

Kako bi sebe opisao kao igrača?

- Nikad se ne zadovoljavam svojim igrama. Ja sam tu da pomognem momčadi da dam sve što mogu. Kažu da imam tehniku, pregled igre. Nikad se ne hvalim. 

Protiv Dinama si izvodio prekide u završnici?

- U tome sam isto dobar. Kada sam oblačio dres, trener mi je rekao da izvodim prekide. Znaju da sam dobar u tome. To izvodim u reprezentaciji.

Slobodni udarci?

- To ćete vidjeti.

Koji je tvoj osobni cilj ove sezone?

- Da doguramo što dalje u Europi. Znam da hrvatska liga nije laka. Neću reći da ćemo biti prvi, ali bit ćemo u vrhu. To je sigurno - zaključio je Atanasov koji će posljednjeg dana listopada proslaviti 21. rođendan.

Vaša reakcija na temu