Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: nkistra.com INTERVJU Josip Maganjić: Sigurno ne bih otišao s Poljuda da je Burić ostao trener

INTERVJU Josip Maganjić: Sigurno ne bih otišao s Poljuda da je Burić ostao trener

Hajduk trenutno nije najbolji, ali je najveći klub u Hrvatskoj

Josip Maganjić prošlog je ljeta stigao u Pulu na posudbu iz Fiorentine. Tri godine nakon što je napustio Hrvatsku vratio se u HNL. U ljeto 2016. Maganjić je iz Hajduka otišao u Fiorentinu za nešto manje od milijun eura odštete. U Istru je stigao nakon što je tri sezone igrao za mladu momčad Fiorentine, a do sada je za skupio samo četiri nastupa. Svaki put u igru je ušao s klupe.

- Prvi dio sezone sam imao problema s ozljedom. Sada sam spreman. Prošlost je iza mene, treba raditi što više i jače da minutaža bude veća - govori nam 21-godišnji Sinjanin koji je protiv Rijeke u igru ušao u završnici susreta.

- Izgledalo mi je da smo bili blizu, ali uvijek fali malo sreće. 

I tako je cijele sezone. Istra prema mišljenju mnogih pod vodstvom Ivana Preleca igra dopadljiv nogomet, no bodova nema. U 27 kola skupili su ih samo 19. 

- Uvijek se dobro držimo, imamo osjećaj da smo blizu osvajanju bodova, a onda nam sreća okrene leđa. Malo nam nedostaje, nadam se da će nam se sve to vratiti u završnici prvenstva.

Kako je bivši hajdukovac završio u Puli? Zar nije bilo logičnije otići na posudbu u drugu ili treću talijansku ligu?

- Imao sam neke opcije u Italiji, ali u dogovoru s menadžerom odlučio sam da je dolazak u Istru bolji korak za mene. 

Posudba u Puli ističe na kraju sezone, javljaju li se iz Fiorentine?

- S Istrom imam ugovor o posudbi još dva mjeseca. Fiorentina me prati, baš su mi poslali poruku iza Rijeke. Puno mi to znači. Sa mnom su u mladoj momčadi Fiorentine bila i dvojica Hrvata, Marko Hanuljak i Luka Fruk, s njima sam u kontaktu. S Fiorentinom imam ugovor do ljeta 2021. godine, no ne razmišljam još o idućoj sezoni.  

Kako su izgledale tri godine u redovima mlade momčadi Fiorentine, tzv. Primavere?

- Prvu godinu nisam previše igrao. Trebalo mi je vremena da se prilagodim i naučim jezik. U početku mi je dosta pomogao i Hrvoje Milić koji je u isto vrijeme stigao u Fiorentinu. Drugu godinu smo imali finale jakog turnira u Viareggiju. Bili smo drugi i igrali finale prvenstva. Tu sam bio važna karika. Treću godinu sam u početku imao ozljedu, a kada sam se izliječio igrao sam dosta. Osvojili smo kup. Dobri smo bili.

Kakva je jačina talijanske Primavere?

- Sigurno da je to za mene bio napredak u taktičkom smislu. Lijepa je to liga, mislim da je puno jača nego naša juniorska. Tri godine sam igrao, to mi je stvarno dosta pomoglo.

Iz Hajduka je Maganjić otišao nakon jedne odigrane utakmice. Bilo je to pod vodstvom Damira Burića, 14. svibnja 2016. u posljednjem kolu HNL-a. Hajduk je u Kranjčevićevoj svladao Zagreb 3:2, a Maganjić je zaigrao od prve minute. Od onih koji su igrali taj susreta na Poljudu su ostala dvojica, Juranović i Ismajli.

- Trener Burić mi je dao šansu. Sjećam se tog susreta, crveni karton je bio na meni. Bilo je lijepo uz Torcidu, baš su mi to bile lijepe scene. Svako tko je odrastao u Hajduku sanja debi za prvu momčad.

To je ostao jedini nastup za 'bijele'.

- Otišao je Burić, došli su neki novi ljudi i odlučio sam otići. 

Bi li odluka bila drukčija da je Burić ostao trener?

- Da je on ostao, sigurno bih i ja ostao. 

U njegovoj generaciji na Poljudu odrastao je i aktualni lijevi bek Lillea.

- Moja generacija je bila jako dobra. Najveće ime od nas je Domagoj Bradarić. Bili smo dobra klapa. U Hajduk me doveo me Vik Lalić. U kadetima mi je trener bio Hari Vukas. Kod njega sam imao lijepu godinu, igrali smo finale kupa.

Jesi li ikad igrao protiv Hajduka i kakav će biti osjećaj u četvrtak?

- Igra sam dok sam bio u Junaka. Bilo je to još u početnicima. Uvijek je protiv Hajduka malo drukčije. Mislim da će tako biti i u četvrtak. Hajduk je ipak Hajduk.

Pratiš li Hajduka i dalje?

- Koliko mogu, kada je to moguće uvijek pogledam.

Protiv Intera su se 'bijeli' dosta mučili...

- Baš smo ja, Pero (Bosančić nap.a) i Dela (Delić nap.a) gledali zajedno ogled s Interom. Čudna utakmica, prva nakon stanke. Sigurno da je potrebno utakmica kako bi se ušlo u ritam, a čudno je igrati bez publike.

Hoće li Istra protiv Hajduka biti posebno motivirana?

- Sve ekipe protiv Hajduka imaju veći naboj. Hajduk trenutno nije najbolji, ali je najveći klub u Hrvatskoj.

Jesi li spreman zaigrati od prve minute?

- Spreman sam, znam da će mi se to kad tad vratiti.

Gdje je šansa Istre u četvrtak?

- Kontre su naš forte. Uoči utakmice je teško reći što može presuditi. Svašta može odlučiti.

Hoćeš li proslaviti pogodak ukoliko zabiješ?

- Nisam odavno zabio, ne znam kako bi to izgledalo. Nadam se ako zabijem, da neću slaviti. Puno je emocija na terenu, teško je ljudima to nekad shvatiti. Ali, ipak mislim ukoliko postignem pogodak da ga neću proslaviti. 

Može li Hajduk na kraju biti drugi?

- Hajduku želim sve pobjede, ali iza naše utakmice - zaključio je Maganjić.

Vaša reakcija na temu