Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU Jradi: Znam da mogu napraviti razliku u igri prema naprijed

INTERVJU Jradi: Znam da mogu napraviti razliku u igri prema naprijed

Defenzivno smo dobri, ali moramo napredovati u prekidima

Bassel Zakaria Jradi na Malti je odigrao prvi europski susret u dresu Hajduka. Libanonac je do sada u dresu 'bijelih' skupio 29 nastupa.

- Osjećam se dobro, dobro smo odradili pripreme i trening utakmice. U njima smo vidjeli stvari na kojima moramo raditi. Pogotovo u susretu protiv Aluminija. Što se tiče utakmice s Gzirom, znali smo da će teren i vrućina biti problem, ali na kraju smo ostvarili dobar rezultat - rekao je Jradi, a zatim se dotakao stvari u kojima Hajduk mora biti bolji.

- Posebno je to igra na bokovima. Ne mogu pričati duboko o taktici, ali moramo biti pametniji u posljednjoj trećini. Defenzivno smo dobri, ali moramo napredovati u prekidima. Na pripremama nam je Slask zabio dva gola iz prekida u deset minuta.

U četvrtak ćeš prvi put zaigrati na Poljudu europsku utakmicu u dresu Hajduka. Igrao si već jednom na Poljudu, ali u dresu Stromsgodseta 2016. godine...

- Bit će odlično. Kada sam bio član Stromsgodseta, sjećam se da je utakmica bila ludilo. Nadam se da će tako biti u četvrtak. To je najbolja stvar u nogometu, naježi ti se koža kada je takva atmosfera.

Imaš li poseban motiv kada je na tribinama velik broj ljudi?

- Naravno, uvijek daješ sve od sebe, ali kada te bodri 15-20 tisuća ljudi daješ više od onoga što možeš.

Ovdje si godinu dana...

- Lakše je, upoznaš bolje klub i suigrače. Imam više samopouzdanja u igri, to je vrlo bitno.

Dojam je da možeš biti i bolji?

- Sigurno da mogu i znam da ću biti.

Nakon utakmice sa Gzirom trener je rekao da je to dobra priprema za start prvenstva...

- U prvenstvu je cilj plasirati se u kvalifikacije Lige prvaka, biti na vrhu i biti bolji nego prošle sezone. Imamo momčad za to, moramo to pokazati. 

Kakav su dojam ostavili Ivan Dolček i Stefan Simić?

- Vrlo su dobri. Dolček je već pokazao na Malti što može. Stefan je vrlo dobar igrač. Došao je iz Milana, ima iskustvo, na treninzima se to vidi, jak je. Dva jako dobra pojačanja.

Koliko su na Malti nedostajali Posavec, Juranović i Caktaš?

- Oni su nam vrlo važni igrači. Caktaš s golovima, Posavec je vrlo dobar, iako je i Duka dobar. Jura je kapetan, tri ključna igrača.

Kakva su očekivanja od europske avanture?

- Nadam se da ćemo se plasirati u skupine Europske lige, tome težimo. Želimo se kvalificirati zbog nas, ali i navijača.

Kako se osjećaš nakon priprema?

- Osjećam se dobro. Prošle sezone kada sam stigao rezultat i sve oko kluba je bilo u kaosu. Bilo je teško, ne samo meni, već i drugima. Ove godine je lakše. Stigli su mu i roditelji, to mi daje mir, obiteljski sam čovjek. Ne viđam ih često, tako da mi je drago kad su tu, ovo je treći put da dolaze i bit će na utakmici u četvrtak.

Kakav je osjećaj na terenu?

- Osjećam se spremno, cijela momčad djeluje dobro.

Oko kluba ima dosta turbulencija. Utječe li to na atmosferu u momčadi?

- Mislim da se te stvari jako dobro drže sa strane, ne utječu na momčad. Ne znam hrvatski jezik, ali sam čuo neke stvari. No, nisam primijetio da nam to ometa rad.

Pratiš li medije?

- Ponekad pogledam, kada je nešto zanimljivo onda to prevedem. Ali, ne volim općenito čitati novine. Kad igraš dobro sve je u redu, a ako si loš onda je paljba. Znam kako je to, u jednom susretu možeš biti najbolji, a u drugoj ako odigraš loše odmah je sve obrnuto. Moram dati sve od sebe, pokušati biti što bolji.

Jesi li blizu svog maksimuma?

- Moje kvalitete su u ofenzivnom dijelu. Igram u oba pravca, na to se moram priviknuti. Krajem prošle sezone sam počeo pokazivati sve više, znam da mogu napraviti razliku u igru prema naprijed. 

Što se može očekivati od uzvrata sa Gzirom?

- U prvom susretu su nam kreirali nekoliko prilika. Moramo biti pametni i oprezni, bez obzira s kim igramo. Ne smijemo pomisliti da je posao riješen. U nogometu možeš izgubiti od svakoga.

Jesi li imao priliku pogledati Ventspils, vjerojatnog protivnika u drugom pretkolu?

- Ne, nisam još. Fokus je na susretu sa Gzirom, a zatim na ogledu s Istrom.

Hoće li u četvrtak biti bučno kao na Ultri?

- Prošao sam s automobilom i zvuk je lud. Osjeća se da je to velik događaj. Ali, naši navijači mogu napraviti i veću buku - zaključio je Jradi. 

Vaša reakcija na temu