Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka INTERVJU Juranović: Cilj mi je u sezoni imati deset do petnaest asistencija!

INTERVJU Juranović: Cilj mi je u sezoni imati deset do petnaest asistencija!

Ne volim komentirati trenere, promijenio sam ih u Hajduku čak 11

Josip Juranović u dresu Hajduka već je skupio 134 nastupa. Postigao je jedan pogodak, bilo je to u travnju 2016. godine. Na klupi 'bijeiih' tada je bio Damir Burić, a te utakmice i prvijenca u dresu Hajduka sjeća se Jura i danas.

- To je bilo protiv Lokomotive na Poljudu. Pobijedili smo 2:0, prvi pogodak je dao Tino Sven Sušić iz penala, a drugi ja na Kalikovu asistenciju. Igrao sam na poziciji prednjeg veznog - rekao nam je Juranović koji je u prvom Burićevom mandatu na Poljudu odigrao najviše utakmica.

- Igrao sam kod njega sve pozicije. On me i stavio na desnog beka. Na Rujevici sam protiv Rijeke igrao i na lijevom beku nakon isključenja Velazqueza.

Sjetiš li se još vratnice protiv Gzire?

- Ne volim o tome pričati. Gledam svaki dan taj video, nedostajao je milimetar, nažalost.

Često bi Tonći Gabrić znao reći 'nikad ne znaš zašto je to dobro'?

- Nikad neću reći, bolje da smo ispali. Mislim da bismo svi voljeli ići na dva fronta, posebno u Europskoj ligi.

Čini se da je momčad teško razdoblje prebrodila na pozitivan način?

- Poslije Gzire smo se dogovorili da ćemo skupiti glave. Ići svaku akciju, na svaku loptu ići sto posto. Mislim da se to zajedništvo vidi na terenu. Utakmicu po utakmicu bit će sve bolje.

Mogli ste i ranije to dogovoriti?

- Lako je biti general poslije bitke.

U kakvom si trenutno stanju, imao si problema s ozljedama?

- Napokon sam se vratio. Imao sam tri ozbiljnije ozljede otkad sam u Hajduku; peta metatarzalna kost, kvadriceps i rame zbog kojeg sam propustio finale Kupa. Sada je, hvala Bogu, sve to iza mene.

Što je različito u odnosu na prošlog trenera, svašta se priča i govori?

- Ne volim komentirati to između trenera. Novi trener nas je odmah postavio u formaciju 4-2-3-1. To je jedino što je promijenio vezano uz sustav. Otkad sam u Hajduku promijenio sam čak 11 trenera. 

Koliko će momčadi trebati da se adaptira na novi sustav?

- U drugom poluvremenu protiv Varaždina se moglo vidjeti da smo počeli prihvaćati trenerove ideje. Prvo poluvrijeme smo u defenzivi bili jako dobri, izuzev dvije situacije. Prema naprijed smo bili bolji u drugom dijelu kada je teren bio bolji. Trebat će nam jako malo. Već ovaj tjedan radimo jako dobro, ići ćemo što je jače moguće kako bismo brže prihvatili trenerove zamisli.

Start u prvenstvu je bio dobar, može li se tako i nastaviti do derbija s Dinamom?

- Mogu obećati da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, trening po trening. Dvije utakmice smo odradili, osvojili smo šest bodova. Sada slijedi Lokomotiva, analizirat ćemo ih i procijeniti gdje ih napasti. Mislim da možemo biti zadovoljni što smo do sada napravili, ali moramo biti čvrsto na zemlji. Ne smijemo upasti u euforiju, prije bismo upadali pa se odmah spuštali na zemlju.

Jesi li se navikao na status kapetana?

- Imam privilegiju što sam kapetan Hajduka. Volim čuti savjet Mije Caktaša, on je stariji, ima iskustvo.

Kako si doživio nove igrače?

- Dolček je već zabio dva gola, želim mu sreću da nastavi tako. Čolina je odradio jako dobru utakmicu protiv Varaždina. Eduok je ušao i zabio gol. Mislim da se posebno dvojac s lijeve strane ne treba predstavljati, sami će se pokazati. Simić je ovdje već kao domaći, ne trebam ga puno hvaliti.

Stigao je i Jakoliš?

- Njega znam otprije, bio je tu na probi 2016. godine. Ne znam gdje ga vidi trener, ali mislim da će nam pomoći.

Prošla su dva kola HNL-a. U nedjelju na Poljud stiže Lokomotiva koja je bez boda u uvodna dva kola...

- Gledao sam utakmicu s Rijekom. Imali su dobar posjed, ali nisu uspjeli zabiti gol. Dobro ćemo se pripremiti i napraviti sve da uzmemo tri boda.

Gdje je brat Dragan?

- Trenutno je bez kluba, ima nekih kombinacija.

Kakvi su tvoji planovi, uvijek može doći neka ponuda?

- Nogometašu je jedna torba uvijek spakirana. Ne gledam tako daleko. Uvijek gledam prvo da budem zadovoljan svojim igrama, a onda ćemo vidjeti što će biti.

Dinamo i Rijeka su uz Hajduk stopostotni...

- Mi moramo gledati samo sebe ako ćemo biti pravi.

Je li plan dočekati reprezentativnu stanku s dobrom zalihom bodova, a onda napraviti mini ciklus kako bi stvari sjele na svoje mjesto?

- Neću obećavati nešto dugoročno. Idemo iz susreta u susret, pa ćemo vidjeti što će biti do pauze.

Napadači uglavnom imaju za cilj određeni broj golova. Što je cilj desnog beka?

- Svaki trener koji dođe kaže da su bekovi prvo defenzivci. Dakle, da budemo stabilni u obrani, da nema pogodaka. Prema naprijed mogu reći da mi je osobni cilj u sezoni imati između deset i petnaest asistencija.

Dobra brojka?

- Već imam jednu iz Varaždina Eduoku kod trećeg gola.

Ocjena lijeve i desne strane?

- Mislim da ne treba ocjenjivati. Moramo momčadski biti dobri, nije važan pojedinac.

Jesi li se pomirio s pozicijom desnog beka?

- Da, ja sam u glavi sada bek - zaključio je Juranović.

Vaša reakcija na temu