Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr INTERVJU Lovre Kalinić: Draži mi je rasprodan stadion nego kada dvije karte koje dobiješ nemaš kome dati

INTERVJU Lovre Kalinić: Draži mi je rasprodan stadion nego kada dvije karte koje dobiješ nemaš kome dati

I Ademi je napravio prekršaj, a priznat im je gol, nekad sudačka procjena situacija nije uvijek jednaka

Lovre Kalinić vratio se na vrata Hajduka nakon što je propustio tri uzastopne utakmice. Nije ga bilo protiv Hrvatskog dragovoljca, Slaven Belupa i Rijeke. Vratio se u polufinalu Hrvatskog kupa protiv Gorice, a uoči utakmice s Dinamom prokomentirao nam je aktualni trenutak 'bijelih' nakon remija u Puli. 

- Svi su spremni i zapeti za derbi. Imao sam virozu, pa upala sinusa, ali hvala Bogu sada je sve dobro sa zdravljem. Nismo sretni s jednim bodom u dvije utakmice. I druge ekipe gube bodove. Nama je svaki susret cilj osvojiti tri boda, ali nešto se pita i protivničku ekipu. Ništa još nije izgubljeno. Imamo svoje ciljeve i planove, u finalu smo Kupa. Nije sve tako loše, ali je problem što se stvorila prevelika euforija i odmah se stvorila drama. Još je puno bodova u igri - rekao nam je Lovre Kalinić, a zatim dodao:

- Na svakog protivika gledamo jednako i s istim ciljem. Nema razlike je li to Dinamo, Istra, Šibenik.

Kako si doživio remi u Puli i što si rekao Katiću nakon pogreške?

- U tom trenutku sam imao prirodnu reakciju, začudio sam se. Ali, znam koliko taj momak trenira profesionalno, koliko se daje. Žao mi je svakoga, to se može dogoditi. Najmanji je problem njegova greška. Imali smo nakon toga vremena za prelomiti utakmicu u našu korist, ali nažalost... I taj gol koji je poništen. Glupo je reći, ali ista se situacija dogodila i kada je u Puli igrao Dinamo. Ademi je napravio prekršaj, a priznat im je gol. Nekad sudačka procjena situacija nije uvijek jednaka. Ali ne bih se htio baviti suđenjem i svaljivati krivicu na njih. 

Stadion je rasprodan već prije nekoliko dana. Jesi li uspio zadovoljiti sve zainteresirane i koliko ti je uopće trebalo ulaznica?

- Pritisak je svaku utakmicu. Draže mi je da je tako, nego prošle godine kada dvije karte koje dobiješ nemaš kome dati. Veseli me to. Drago mi je da ljudi vjeruju u nas. Optimizam se vratio u grad. Ulaznice? Razdijelio sam 102 ulaznice obitelji i prijateljima. Dvije me pripadaju, a 100 sam kupio.   

Kakva je atmosfera u svlačionici uoči derbija?

- Svakom protivniku dajemo maksimalnu pozornost, bez obzira o kome se radi. Liga je jaka, svaka ekipa zna igrati nogomet. Ni trener ne radi razliku u pripremi. Usmjereni smo da budemo što kvalitetniji i bolji.

Znači li to da nema posebne analize Dinama u odnosu na ostale protivnike?

- Nema. Svaka ekipa ima svoje kvalitete i svaka je utakmica jednako važna.

Koga bi izdvojio od Dinamovih igrača?

- Ne bih nikoga htio pojedinačno istaknuti. Ozbiljna su ekipa s ozbiljnim igračima i imenima. Sigurno da imaju kvalitetu. Već godinama su u vrhu hrvatskog nogometa, igraju u Europi. Ali, imamo i mi kvalitetu. 

Je li se povećao pritisak nakon samo jednog boda u prethodne dvije utakmice?

- Ne sjećam se da sam odigrao jednu utakmicu u Hajduku, a da nije bio pritisak. Protiv Belišća u Kupu je pritisak. Stalno se priča o pritisku. Svi veliki klubovi imaju taj teret. S time se moraš naučiti živjeti. 

Kako gledaš na suradnju Nikole Kalinića i Marka Livaje. O tome se dosta priča i piše. Mogu li njih dvojica zajedno?

- Realno, imaš dva vrhunska igrača u ekipi. Naravno da nije lako preko noći stvoriti odnos između igrača. To ne može nitko. Treba vremena da prokuže jedan drugoga. Nikad nisu igrali skupa. Imaju neupitnu kvalitetu, dokazali su je milijun puta. To su zvijeri.

Je li Hajduk ispucao bonuse za kiks protiv Rijeke i Istre?

- To se naglašava, kao da je sve crno. Ali, zadnjih 15-ak godina Hajduk nije bio ovako blizu u ovo doba godine. Ne treba to gledati na takav način i stavljati imperativ. Nekad imam dojam da će sve druge ekipe pobijediti, a da ćemo mi samo kiksati. I druge ekipe će gubiti bodove.

Igrao si puno derbija. Koji ti je ostao posebno u sjećanju?

- Svaka pobjeda je draga i velika. Dobio sam prvi i zadnji derbi u kojem sam nastupio. Ne bih dijelio utakmice. Zanima me velik i moćan Hajduk. Svaka pobjeda me čini sretnim.

Koliko je Hajduk daleko od toga da bude moćan i velik?

- Na dobrom smo putu. Relativno se to brzo posložilo. Teško je u jednoj sezoni dovesti ovoliki broj igrača i očekivati ozbiljan rezultat i ozbiljnu priču. Od krova kuće se sve posložilo. Svi dišu zajedno. Drukčije je ozračje.

Valdas Dambrauskas često ističe: 'Pobjeđujemo, pobjeđujemo, no i dalje smo četvrti'?

- Tu se slažem s njim, ali s druge strane i Osijek i Rijeka i Dinamo, svi su dobri, moćni i jaki. Vidjet ćemo na kraju tko će isplivati.   

Na papiru izgleda da Hajduk ima najteži raspored. U preostalih 11 susreta u HNL-u čekaju vas tri utakmice s Dinamom, gostovanje u Osijeku i Rijeci. Težak posao, zar ne?

- To je prvenstvo. Moraš odigrati te utakmice. Ako zaslužiš, onda ćeš osvojiti. Imamo želju i težnju, ali nikakvo opterećenje. Sretni smo što smo u egalu, u borbi. Dat ćemo sve od sebe da što duže budemo u utrci. 

Koji je forte Osijeka, Dinama i Rijeke?

- Ne bih htio previše govoriti o njima. Dinamo ima forte prema naprijed, isto kao i Rijeka. Osijek dosta dobro stoji u bloku, izlaze na kontre i polukontre. 

Protiv koga je bilo najteže?

- Teško je izdvojiti nekoga. Svaka utakmica nosi svoje.

Saznali ste i protivnika u finalu Kupa, Rijeka koja je već dva puta ove sezone slavila na Poljudu?

- Neću to komentirati, ima još do te utakmice. 

Koji su tvoji planovi za budućnost?

- Posudba mi istječe na ljeto. Po tom pitanju sam jasan. Svi znaju koja je moja želja, to je ostanak u Hajduku. 

Jedna od želja je zasigurno i biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo u Katar?

- Naravno da je uvijek lijepo biti u krugu reprezentacije. Koliko sam blizu? To je pitanje za izbornika. On je taj koji odlučuje - zaključio je Lovre Kalinić. 

Vaša reakcija na temu