Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU Lovre Kalinić: Idemo u Zagreb s dosta optimizma

INTERVJU Lovre Kalinić: Idemo u Zagreb s dosta optimizma

Zadovoljan sam sa suigračima kako se ponašaju i kako treniraju

Lovre Kalinić već je u Šibeniku pokazao koliko će njegovo iskustvo i kvaliteta značiti Hajduku u drugom dijelu sezone. Obrana Sahitiju početkom drugog poluvremena bila je kapitalna za 'bijele' na Šubićevcu.

- Iskreno, nisam ni vidio loptu dok ona nije prošla Vuškovića i Todorovića. Oni su bili u bloku. Ja sam vidio da se događa nešto iza, da će Sahiti pokušati iz voleja ili glavom. Vidio sam loptu kada je došla ispred mene. Više je to bila refleksna reakcija. Hvala Bogu ispalo je dobro. Mislim da smo cijelu utakmicu mi bili bolji. To je bila njihova jedina šansa. Nije bilo lako igračima nakon lošeg završetka polusezone, nakon tri poraza glava je bila teška. Pokazali su karakter. Oni koji su ušli s klupe su unijeli dodatnu energiju. To je ono što tražiš od igrača kada ga uvedeš. Mislim da je to dobra stvar - rekao nam je Kalinić, a zatim se dotakao dva derbija koja posebno pamti.

- Ta pobjeda 2:0 kada je Pašalić dao dva gola je bila predivna, a sjetim se i one utakmice kada smo vodili 2:0, a onda je Dinamo u završnici okrenuo i golovima Henriqueza i Čopa stigao do pobjede.

U derbijima imaš pet remija?

- Volio bih da imam pobjeda.

Bez pobjede si u Maksimiru?

- Nadamo se da to možemo popraviti. Da se malo stvari poklope i nama. Bilo je dobrih i loših utakmica i na Maksimiru i na Poljudu. Najvažnije je da mi gradimo svoj stil, da se pokušamo nametnuti i pokažemo da ima spirita u nama. Nećemo osporiti Dinamovu pojedinačnu i ekipnu kvalitetu, ali isto tako Hajduk posjeduje kvalitetne igrače. Budemo li slušali trenerove zamisli to bi moglo biti dobro.

Kakav ti se Hajduk čini sada uživo, a kakav dok si pratio iz Engleske?

- Teško je doživjeti kada gledaš i ne znaš pravo stanje iznutra. Najlakše je reći Hajduk je loš ili dobar, ali kada si tu vidiš da se momci trude i daju sebe svaki trening. Mogu pričati samo o periodu otkad sam tu. Zadovoljan sam sa svima kako se ponašaju i kako treniraju. Nastavi li se ovako može se dignuti na veću razinu.

Znači da peto mjesto nije realna slika Hajduka?

- Prečeste promjene utječu. Danas si u prvih 11. Promijeni se trener, nema te na mapi, pa te opet izvuče iz kanala. Momci su premladi da bi znali prepoznati situaciju. Kvalitete sigurno ima. Ako svatko od njih to da u sklop momčadi onda to može biti velika stvar.

Ima li ovaj Hajduk snagu za pobjedu na Maksimiru?

- Ja ovo sve gledan s pozitivne strane. Krenulo se u tom smjeru. Kroz 14 dana, koliko sam u klubu, dosta mi je pozitivna priča sa spektra svlačionice, novog trenera i njegovih taktičkih zamisli. Mladim momcima treba dati smjernicu i uputu. Mislim da smo na pravom putu da Hajduk bude dobar i jak.

Kakav će biti Hajduk, što bi te zadovoljilo u derbiju?

- Zadovoljila bi me pobjeda. Nadam se da ćemo se od prve do zadnje minute držati planova koje je trener stavio pred nas. Ako budemo poštovali sve njegove zamisli i ideje, sigurno će to biti pozitivno.

Kakav je Dinamo?

- U ovoj situaciji gdje nema gledatelja, nešto će se pitati i nas. Oni jesu dobri, ali ne vidim razloga da ne kažem da smo i mi dobri.

Očekuješ li puno posla na Maksimiru?

- Ne razmišljam o tome. Više sam fokusiran da mi budemo pravi, da radimo ono što nam je plan i da se toga držimo. 

Kakve su trenerove taktičke zamisli?

- To bi vi sami trebali prosuditi kroz par utakmica.

Taktika?

- Da, radi se i drago mi je da je to tako.

Onda je dojam novog trenera dobar?

- Je, kod mladih momaka je važno da ih znaš postaviti i svakome naći najbolju poziciju. 

Misliš li da je to moguće u tjedan dana?

- Naravno da nije moguće sve zamisli skupiti u sedam dana, ali neke zamisli možeš pohraniti u memoriju. Vidim da su svi koncentrirani, da pozorno slušaju. Mislim da bi puno tih informacija moglo ostati u glavi. 

Kakva je komunikacija s obzirom na jezičnu barijeru?

- Nema nikakvih problema. Trener odlično priča engleski, svi ga razumiju, a tu je i Toni Golem ako nešto zatreba dodatno objasniti.

Nevistić je obranio penal Petkoviću, pratiš li ti gdje on puca?

- Pucao mi je na treningu reprezentacije penale. Lutrija je to. 

Jesi li mu obranio koji?

- Pitajte njega. Lakše je njemu zabiti nego meni obraniti. Uvijek nastojiš da ne bude penala.

Hajduk je promašio četiri jedanaesterca, a nema nijednu obranu vratara s bijele točke?

- Na treningu su dobri, ima više izvođača.

Jesi li zadovoljan svojim dolaskom?

- Sretan sam što sam tu. Stigao sam s puno pozitivne energije koja se skupljala u meni. Želim da priča bude pozitivnija. Najlakše je zabiti glavu u zemlju kao noj i čekati što će se dogoditi. Ovdje u ovom okruženju i klubu treba malo više pozitivnijih stvari. Uvijek se priča o nekim sferama koje sežu u negativu. Mladi su momci, ne znaju prepoznati situaciju i okrenuti to u pozitivu. Ja to nastojim sa svojim iskustvom promijeniti.

Prognoza rezultata u derbiju?

- Neću prognozirati ništa. Uvijek težim pobjedi. To je normalno, ako živiš nogomet želiš pobijediti u svemu. Kada s malom igram kući 'čovječe, ne ljuti se', želim je pobijediti. Idemo u Zagreb s dosta optimizma - zaključio je Kalinić.

Vaša reakcija na temu