Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU: 'Na ljeto sam slobodan igrač, moja želja se zna!'

INTERVJU: 'Na ljeto sam slobodan igrač, moja želja se zna!'

'Osjećam se dobro, željan sam igre i dokazivanja'

Prošla godina za Andrija Balića nije mu bila lagana. Sve je krenulo nizbrdo 2. travnja kada je Dunajska Streda na domaćem terenu odigrala sa Seredom 0:0. Utakmica je to koju će nekadašnji dragulj Hajduka zasigurno pamtiti. Ozlijedio je leđa, prošao je razne doktore, brojna mišljenja, oporavak se odužio, ali srećom, sada je sve u redu. 

- Ta ozljeda nije nešto teška, ili barem nije trebala biti. Ako je sve u redu oporavak traje dva do tri mjeseca - kaže nam u startu Balić, a zatim opisuje kako je uopće do nesretne ozljede došlo.

- Šutirao sam, za nekoliko trenutaka išao izvesti korner, a lijeva se ukočila. Legao sam na teren, nisam se mogao dignuti. Odradio sam operaciju, možda nisam trebao, ali... Sve je napravljeno perfektno, no problem je bio u tome što mi je pritisnulo živac. Cijeli problem je bio živac. Bio sam u pet-šest doktora. Nitko mi nije znao reći što ga pritišće. Mišić mi je opao i nisam mogao vratiti u pogon mišić kvadricepsa. Bilo je muka, patnje. Dugo vremena, od doktora do doktora. Sve živo sam probao. Nakon pet-šest mjeseci mišić je počeo reagirati. Pumpali smo ga pomoću strojeva i teretane. Sad je hvala Bogu dobro, točnije od prosinca prošle godine je sve u redu.

Kako si proživljavao cijelu situaciju? Je li ti u glavi bila misao da možda nećeš više nikad zaigrati? 

- U početku da. Nikako nisam mogao vratiti mišić u prijašnje stanje, a znam da bez njega ne mogu ni igrati. Bilo je teško, svakakvih misli. Nisam odustao. No, srećom, sada je to sve iza mene. Sada su misli samo kako odraditi trening. Opustio sam se čim sam prvi put nakon dugo vremena počeo trčati. Tada nisam razmišljao 'što bi bilo, kad bi bilo'. Radio sam, trenirao, pokušavao se vratiti što prije i bolje. Za sada je sve u redu. Nadam se da ću ostati zdrav. 

Ove zime otišao si na posudbu, iz Dunajske Strede u Bansku Bystricu. Kako je do toga došlo?

- Zadnji dan prijelaznog roka. Kada sam došao na pripreme vidio sam da nisam u planovima trenera, nisam dijete od 17 godina. Jednostavno ima 12-13 igrača koji su odigrali prvi dio i kojima vjeruje. Čekalo se do zadnjih tjedan dana. Mogao sam otići u Slovan Bratislavu, ali pošto je to glavni konkurent za naslov tamo me nisu pustili. 

U Banskoj Bystrici si krenuo sjajno. U tri utakmice zabio si četiri pogotka. Jesi li očekivao da ćeš tako brzo postati stožerni igrač?

- Banska Bystrica je bila sedma kada sam došao. Nisu se opterećivali ulaskom u playoff. Znao sam da ću dati 300%, da mi trebaju minute i dobre igre. Dugo nisam igrao, na ljeto sam slobodan igrač. Trebam i želim pokazati svima da sam dobar. 

Kako si zadovoljan dosadašnjom karijerom, jesi li mogao napraviti više?

- S jednim dijelom sam zadovoljan, s nekim nisam. Imao sam prije ove ozljede operaciju koljena. Ispred sebe sam imao usmeni dogovor s jednim klubom, riješio bih si život, ugovor na pet godina, transfer boli glava, ali nije se dogodilo... Prošle godine sam skoro sve dogovorio s Qarabagom, klubom koji je posljednjih godina stalno u europskim natjecanjima. Dogodila se ozljeda leđa. Je li moglo bolje? Je, ali sreća je to preusmjerila na neki drugi put. Ne treba se vraćati u prošlost.

Ugovor s Dunajskom Stredom istječe ti na ljeto. S obzirom na okolnosti vjerojatno je i za tebe i za njih na ljeto razlaz jedino rješenje, zar ne? 

- I da me vide i da me ne vide ne bih produžio ugovor. Još ću maksimalno odraditi dva mjeseca do kraja sezone. Razmišljam o nekim stvarima. Osjećam se dobro, željan sam igre i dokazivanja. 

Je li povratak u Hajduk opcija?

- To je svima želja, moja prvenstveno. Sad će to možda zvučati 'nema di, pa bi kući'. Želim se vratiti. To nije upitno. Dijete sam Hajduka. Pričali smo i ranije, ali nije se odvilo kako smo htjeli. Prije mog dolaska u Dunajsku Stredu smo bili na pregovorima, ali onda je došlo do promjene u klubu, otišli su Stanić i Kepčija i nije se realiziralo. 

Pratiš li Hajduka?

- Naravno. Svaku utakmicu gledam. Eventualno ako igramo u isto vrijeme onda ne mogu. Iz tog razloga nisam mogao gledati protiv Osijeka. Pratim sve. Da može bolje, može. To nije upitno. Ne bih htio previše govoriti, svatko ima svoje mišljenje. Nadam se da će trener Leko to posložiti. Dobar je stručnjak, treba mu dati vremena i dovesti nekoliko igrača. On traži drugi sustav igre koji mu je puno dao u životu, sigurno će se držati njega. Mislim da će biti sve kako treba - zaključio je Balić koji će u kolovozu proslaviti 26. rođendan. 

Vaša reakcija na temu