Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU: 'Prekrižili su nas kada je otišao Gojun, ali tako je očito trebalo biti'

INTERVJU: 'Prekrižili su nas kada je otišao Gojun, ali tako je očito trebalo biti'

'Ovog ljeta sam bio blizu transfera'

Posljednjih nekoliko godina Hajduk i Gorica imaju dosta poveznica. Od sportskih direktora, trenera pa do igrača. Jedna od njih je i Jurica Pršir. Ovaj 23-godišnji veznjak u Hajduku je proveo dvije godine, a nakon odlaska s Poljuda otišao je u Goricu, čiji je član posljednje tri godine. Upravo se Gorica i Hajduk sastaju ove nedjelju u sklopu osmog kola HNL-a.

- Bilo je turbulentno razdoblje. Krenulo je malo lošije. Razbolio sam se, dobio sam mononukleozu. Prošla je godina dana dok sam došao do optimalne forme. Nisam bio na nivou kao sada. Nisam dobio priliku te sam morao tražiti novi izazov - kaže nam Pršir na spomen hajdučke epizode, a zatim dodaje:

- Bilo je dosta oscilacija. Za drugu momčad sam igrao. U prvoj ekipi sam bio par puta na klupi, ali nisam debitirao.

U vrijeme dok si bio u Hajduku često su tebe i Darija Špikića etiketirali kao 'gojunovce'. Kako si se s tim nosio?

- Bilo je glupo kada te netko oslovljava tako. Krešimir Gojun je imao bitnu ulogu za naš dolazak u Hajduk, ali nije se pitalo samo njega. Ja i Špika smo bez veze bili prozivani. Otkad je otišao Gojun, nas dvojicu su prekrižili. Sve je otišlo u drugom smjeru. Špikić je za razliku od mene debitirao za prvu momčad, ali odigrao je par minuta, nije dobio pravu priliku.  

Čini li ti se iz današnje perspektive da je Hajduk pogriješio?

- Tako ispada, sve se vidi. Ali, ne žalimo za ničim. Tako je očito trebalo biti. 

Zamjeraš li išta ikome iz Hajduka?

- Ne zamjeram nikome ništa. Ljudi nas nisu vidjeli i tu je kraj priče.

Kako gledaš na Špikićev razvoj, on je isto u ljeto 2020. iz Hajduka otišao u Goricu, a sada je važan igrač u Dinamu?

- Drago mi je zbog njega, igra dobro u Dinamu. On živi u Gorici, ja igram, i dalje se družimo.

Kada si stigao u Goricu sportski direktor je bio Mr. Football, Mindaugas Nikoličius, a trener Valdas Dambrauskas. U kakvom su ti sjećanju ostali njih dvojica?

- Kada sam došao prvog dana, ugodno sam se iznenadio na kojem je nivou klub. I danas je tako. Niko i Valdas su postavili kriterije. Bio sam dva mjeseca s njima, nisam ih mogao previše upoznati, ali ostavili su mi dobar dojam.

Imaš li protiv Hajduka dodatan motiv?

- Nemam. Hajduk je sam po sebi motiv. Kad igraš protiv Hajduka i Dinama, to je posebno. Pun stadion. To su utakmice koje je gušt igrati. 

Ovog ljeta dosta se pisalo o tvom odlasku iz Gorice. Je li bilo istine u tome?

- Bilo je istine. O nekim klubovima koji su se pojavili u medijima nisam ni ja znao. Bio sam blizu odlaska, ali ostao sam tu. Sretan sam. Vidjet ćemo kako će biti u budućnosti. 

Nedavno ste spletom okolnosti dobili novog trenera. Željko Sopić otišao je u Rijeku, a na njegovo mjesto stigao je Dinko Jeličić. Kakve su prve impresije o novom treneru?

- Sve se dogodilo preko noći. Drago mi je zbog Sope, vrhunski je trener. Došao je Jeličić, dobro smo ga prihvatili. U kratkom periodu smo kliknuli.

Koliko se njegove nogometne ideje razlikuju od Sopićevih?

- Nije to prevelika razlika. Radimo na sitnim detaljima koje traži od nas da popravimo. Sve dobro što je bilo je ostavio. Težnja je da imamo posjed i kontroliramo zbivanja na terenu.

Imate li poseban plan za Marka Livaju? 

- Nemamo poseban plan. Znamo da je najopasniji igrač Hajduka, ali ima Hajduk kvalitete na svim pozicijama. No, moramo gledati sebe, imamo i mi svojih aduta.

Znaš li za podatak da Gorica nije svladala Hajduk u posljednjih deset utakmica?

- Baš sam nekidan to vidio. Bilo je to u kupu, u ožujku 2021. u Velikoj Gorici. Slavili smo s 3:0, sjećam se te utakmice. Mislim da je vrijeme da prekinemo taj niz. Moramo biti fokusirani svih 90 minuta. Hajduk je uz Dinamo naš najbolji klub. Uz koncentraciju i dobru izvedbu možemo ih iznenaditi - zaključio je Pršir.  

Vaša reakcija na temu