Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU: 'Protiv Galatasaraya moramo iskoristiti jednu-dvije šanse koje ćemo imati!'

INTERVJU: 'Protiv Galatasaraya moramo iskoristiti jednu-dvije šanse koje ćemo imati!'

Nadamo se prolasku dalje, a zatim i ulasku u skupine Europske lige

Dimitrios Diamantakos bit će važan adut Hajduka protiv Galatasaraya u četvrtak. Grčki napadač nada se prolasku u playoff Europske lige, a za početak nam je otkrio zbog čega se ovog ljeta odlučio na dolazak u Hajduk.

- Hajduk je velika momčad, jedna od najvećih u Hrvatskoj. Mislim da je to korak naprijed za mene. Uvijek se bori za naslov, a imam i priliku igrati u Europi. U Splitu je odlično, momčad je dobra. Sretnem navijače u gradu, sve je dobro, uživam ovdje - rekao nam je Diamantakos, a zatim dodao:

- Došao sam jer vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarenju dobrih rezultata. Imam iskustvo, želim pomoći mladim igračima.

No, za ostvariti neke od ciljeva trebat će biti na puno boljoj razini protiv Renove, zar ne?

- To su utakmice u kojima možeš samo izgubiti. Ako ne prođeš možeš samo imati probleme, a i uvjeti nisu bili lagani. Imali smo šanse za ranije riješiti utakmicu, ali nismo uspjelil. Protiv Galatasaraya će biti drukčije. Moramo biti koncentrirati i iskoristiti jednu-dvije šanse koje ćemo imati.

Ima li Hajduk snage za pohrvati se s turskim velikanom?

- Vidjet ćemo našu snagu i level. Svi igrači jedva čekaju utakmicu. Nadamo se prolasku dalje, a zatim i ulasku u skupine Europske lige. 

Kakav je Galatasaray, i jesi li ih gledao protiv Basaksehira?

- Znamo da su dobra momčad. Imaju dobre igrače, žele igrati nogomet. Moramo biti kompaktni i agresivni, čekati kontranapade. Gledao sam utakmicu. Vidljivo je da u tranziciji imaju probleme.

Jesi li vidio mane u njihovoj igri?

- Da, ali ne želim ih javno reći. Napravit ćemo analizu. Imaju nedostataka, i to ne jedan, već tri ili četiri. 

Kakvi su stoperi Marcao i Luyindama?

- Obojica su dobri igrači. Jaki su, ali obojica nisu baš brzi. Zato mislim da ćemo u kontranapadima imati šanse. Mislim da ih moramo pritiskati i iskoristiti šanse koje nam se ukažu. 

Dok si bio u Olympiakosu igrao si s dvojicom igrača Galatasaraya, Elabdellaouijem i Durmazom. Jeste li se čuli?

- Nismo se čuli. Znam ih obojicu, dobri su igrači, ali nisam siguran hoće li igrati. 

Prije šest godina u Ligi prvaka si u dresu Olympiakosa igrao protiv Juventusa. U igru si ušao u 83. minuti. Je li to to najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri?

- Možemo reći da je to moja najveća utakmica u Europi do sada kada se gleda ime protivnika. 

Gdje vidiš najveću rezervu u igri Hajduka?

- Promijenili smo trenera, pokušavamo naći filozofiju. Nije lako, stalno su utakmice, ali vjerujem da ćemo iz susreta u susret biti sve bolji. 

S kim se najbolje slažeš iz ofenzivnog dijela?

- Sa svima imam dobar odnos. Mogu igrati dobro s Adamom, Caktašem, Jradijem, Jairom. Imamo dobru komunikaciju. Imao sam sreću što sam došao dok je trajala prošla sezona pa sam odradio nekoliko treninga i upoznao se s momčadi.

Možeš li prognozirati rezultat?

- Ha, ha...Dovoljno je i 0:1. Moramo biti koncentrirani i kompaktni. Ako budemo dobri u obrambenom dijelu i sačuvamo našu mrežu obavili smo veliki dio posla. Mi u napadu ćemo sigurno barem jednom zabiti. Zabijali smo u svih pet utakmica do sada, pa ćemo i Galatasarayu.

Hoćeš li mijenjati dres s nekim od zvijezda Galate poput Falcaa i(li) Arde Turana?

- Dresovi se ne mijenjaju zbog problema s koronom. Bolje da je tako, ne želimo dodatne probleme. Inače to ni ne radim. Respektiram protivnika, ali nikad ne bih tražio njihove dresove. Ako oni žele moj neka slobodno pitaju. Dat ću im svoj bez problema - zaključio je Diamantakos.

Vaša reakcija na temu