Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Gorica INTERVJU: 'Svaki igrač koji ode iz Hajduka ima se želju vratiti!'

INTERVJU: 'Svaki igrač koji ode iz Hajduka ima se želju vratiti!'

'Bijeli' su doveli dosta dobrih pojačanja, kao navijač sam zadovoljan

Vrijeme leti. Već je prošla godina dana otkad je Anthony Kalik Poljud zamijenio Goricom. Australski veznjak u Gorici je pronašao sebe, igra standarno i vrlo dobro. 

- Zadnje dvije utakmice nisam igrao. Tako je trener odlučio. Malo su me doduše smetala leđa. Sada je sve u redu. Osjećam se dobro, spreman sam za subotu. Treniram normalno, vidjet ćemo što će trener odlučiti - priča nam Kalik koji se raduje susretu sa svojim bivšim klubom.

- Svi znamo što je Hajduk, koliko taj klub znači. Mi u Gorici volimo velike utakmice, ali gledamo to kao izazov. Fokusirani smo na Hajduk, pokušat ćemo uzeti tri boda.

Gorica i Hajduk dva puta u tri dana, nije prvi put?

- Prošle sezone je bilo tako. Ja sam bio na drugoj strani. Vidjet ćemo kako će se sada stvari rasplesti.

U Hajduku je Kalik proveo četiri godine. Hoćeš li imati poseban motiv?

- Ja sam takav da mi je svejedno s kim god igrao. Protiv Hajduka mi je malo drugačije. Svi znaju da je to moj klub. U početku mi je bilo čudno kada bi igrao protiv Hajduka, ali sam se već navikao.

U Gorici su mu se putevi spojili s još jednim bivšim djelatnikom Poljuda. Za Sinišom Oreščaninom i danas plaču neki navijači Hajduka, a u Goricu je stigao nakon odlaska Valdasa Dambrauskasa. Kakva je suradnja na liniji Oreščanin-Kalik?

- Sviđa mi se kao trener. U sezoni 2018/19 sam prvi dio sezone bio na posudbi u Rudešu. Onda su me trener Oreščanin i sportski direktor Bjelanović odlučiti pozvati nazad. Odradio sam s Hajdukom pripreme u Turskoj. Bili su zadovoljni. Prvu utakmicu nastavka sezone protiv Osijeka sam odmah igrao. Kada je Valdas otišao, za mene bolji trener nije mogao doći. Dosta su slični. 

Koja je tajna dobrih igara i žetve bodova Gorice?

- Naše utakmice su dosta zanimljive. Uvijek bude golova. Doduše, zadnje vrijeme slabije zabijamo, ali ni protivnici nam baš ne mogu lako zabiti. Prvi dio sezone smo znali ako primimo dva, da ćemo zabiti tri. Svi uživamo u igri. Nema presinga, pritisaka. Svi znamo koji je naš cilj. To je plasman u Europu. 

Pratiš li Hajduk?

- Pratim sve utakmice, gledam. Izgledaju dobro. Kao da se poklopilo nešto. Ne primaju golove. Doveli su dosta dobrih pojačanja. Kao navijač mogu reći da sam zadovoljan. Mislim da će u subotu biti teška utakmica i za nas, ali i za njih.

Leži li ključ pobjede na sredini terena?

- Mislim da sve kreće od sredine terena. Agresivnosti, dueli... Očekujemo da će baš biti teško. Jedva čekamo da istrčimo na teren. Jedini minus je da nema publike. Sigurno bi bilo dobro. Bilo bi naših navijača, ali i Torcide, no takva je situacija.

U četiri godine provedene na Poljudu Kalik je odigrao (samo) 32 utakmice. Je li ti žao što nisi ostavio veći trag?

- Normalno da bih volio da sam ostavio veći trag. Mislim da sam sada u Gorici dokazao puno toga. Volio bih da sam mogao to u Hajduku, ali isto tako mogu reći da sam baš zadovoljan što sam bio igrač Hajduka.

Imaš li želju jednog dana se vratiti na Poljud?

- Nikad se ne zna. Mislim da bi svaki igrač koji ode iz Hajduka ima želju da se vrati. 

Što bi moglo presuditi u subotu?

- Utakmica će sigurno biti fizički zahtjevna. Znamo ukoliko pobijedimo da ćemo se odvojiti. Možemo osigurati Europu, a s druge strane znamo koliko utakmica znači Hajduku. I njima je vrlo bitno - zaključio je Kalik.

Vaša reakcija na temu