Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Italija preokretom svladala Albaniju u Dortmundu

Italija preokretom svladala Albaniju u Dortmundu

Na Westfalenu je postignut najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava

U drugoj utakmici grupe B, Italije je na Westfalenu svladala Albaniju 2:1.

Odmah na početku susreta Albanci su šokirali Talijane. Naime, nakon samo 22 sekunde Nedim Bajrami iskoristio je pogrešku Federica Dimarca te silovitim udarcem svladao Gianluigija Donnarummu. Veznjak Sassuola tako je postigao najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava. 

Unatoč pretrpljenom šoku, Italija se trgnula te brzo preokrenula rezultat. Prvo je Alessandro Bastoni poentirao u 11. minuti, a samo 5 minuta kasnije prekrasnim udarcem mrežu je zatresao Nicolo Barella

U drugom dijelu Italija je kontrolirala susret te su u nekoliko navrata opasno zaprijetili vratima Thomasa Strakoshe. Međutim, rezultat na semaforu se nije mijenjao. 

Italija je tako upisala važnu pobjedu te se bodovno izjednačila sa Španjolskom na vrhu tablice. U sljedećem krugu natjecanja Albanija će snage odmjeriti s Hrvatskom, dok će se u drugoj utakmici grupe susresti Italija i Španjolska. 

Standings provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu