Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr IVAN LEKO: Bel? Najbolje da ne govorim ništa jer bih mogao svašta reći!

IVAN LEKO: Bel? Najbolje da ne govorim ništa jer bih mogao svašta reći!

'Marko Livaja ne može zabiti 60 golova'

Ivan Leko vraća se na klupu Hajduka nakon što je odradio pet utakmica suspenzije. 'Bijeli' u nedjelju u 17 sati gostuju u Velikoj Gorici.

- Drago mi je što sam opet tu nakon dugo vremena. Meni je i dalje to jako bolno, i dalje imam mišljenje o svemu tome. Neke stvari vrijeme liječi, ali nešto i ne liječi. Teško mi je bilo gledati s tribina ovih pet utakmica. Nadam se da neću morati više - rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a zatim se dotakao poraza od Istre.

- Šokiralo nas je sve jer imamo izvanredan ulazak u sezonu. Dobri smo, ozbiljni smo. Zaslužili smo pobijediti Istru, ali to je nogomet. Netko ti prijeđe centar dva puta i zabije. To je tako. Puno je utakmica do kraja, momci su dobro izreagirali na treninzima. Svi su jako motivirani za krenuti u novu seriju počevši od nedjelje.

Kako su reagirali igrači nakon Istre?

- Jako teško. Bilo je 30.000 ljudi. To nas je sve zaboljelo. Pametni pokušavaju iz svakog poraza izvući lekciju za biti bolji. Poslije svakog poraza želiš vidjeti reakciju. 

Kako vam je bilo gledati utakmice s tribina?

- S tribina se bolje vidi, ali nemaš priliku uzeti time-out kao u košarci i adaptirati nešto. Treba iskoristiti svaki trening, svaku minutu, da momci prepoznaju situacije na terenu. Trener može dati naputak, ali za vrijeme utakmice nema mogućnost za puno promjena. 

Kakva je situacija u kadru?

- Vraća se Filip Krovinović, Lovre Kalinić neće, Diallo teško, za Dajakua još ne znamo.

Luka Vušković?

- Trenira zavisno o svojih momenata. Bio je ozlijeđen, vraća se. Sada radi individualno. Nastojimo paziti njegovo tijelo. Svi u klubu smo jako sretni da za našeg klinca od 16 godina vlada toliki interes. To je velika pohvala svima, pogotovo Akademiji.

Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom?

- Sigurno smo bolji nego prije dva mjeseca. Bolji smo, doveli smo dobre igrače. Neki su imali više vremena za adaptaciju, neki manje. Na nama je da stvorimo atmosferu, da svi vole doći na trening i da uživaju. 

Imate li ideju mijenjati sustav?

- Nastojimo igrati s visokim golmanom, dva stopera, veznjacima, to je sedam igrača. Obranu tri kod mene ovdje nećete dugo gledati.

U kakvoj su formi Uremović i Žaper?

- Teško je reći kada će biti pravi, ali jako sam zadovoljan obojicom. Karakterni momci, dobri igrači. Bili su jako motivirani za doći kod nas, mi isto. Nadam se da će nam dosta pomoći.

Očekujete li veći doprinos krilnih igrača?

- Ne samo od njih. Za napraviti nešto više treba zabiti 72 gola, a nama Livaja ne može zabiti 60. Od svih očekujem više, nama to nedostaje. Fali nam mali Rokas koji je odličan u ofenzivnom šesnaestercu. 

Koliko vam je pomogla kup utakmica?

-  Kup utakmica je dobro došla. Protivnik je limitiran kvalitetom, ali ljudi su nas odlično primili u Slavoniji. 

Kakva je Gorica?

- Prošle sezone smo tamo odigrali 0:0. Dobri su organizirani. Uzeli su bod u Maksimiru. Stigao je novi trener koji ima jasnu viziju. Očekujem tešku utakmicu. Bit će ključno da pokažemo timski duh. Individualna kvaliteta je bitna, ali snaga momčadi je jako bitna, da sve kvalitete koje imamo pokažemo na terenu.

I u Velikoj Gorici ćete sigurno imati podršku navijača...

- Lijepo je to. Rudeš u Kranjčevićevoj. To je gušt. Kada vidiš s koliko ljubavi dolaze naši navijači...Znamo da ćemo imati puno navijača u Velikoj Gorici. To nam je obveza da budemo pravi od prve minute. Htio bih vidjeti jako motiviranu i fokusiranu ekipu. 

Opet sudi Bel, je li to slučajno ili?

- Ne mislim da je slučajno. Možemo se praviti da smo ludi i glupi. U mojoj situaciji kako se osjećam najbolje da ništa ne govorim jer bih mogao svašta reći - zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu