Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr IVAN LEKO: Dinamo je jednu planetu ispred nas, mogli su lagano biti na plus 15!

IVAN LEKO: Dinamo je jednu planetu ispred nas, mogli su lagano biti na plus 15!

'Dobra je vijest da se vraća Sahiti'

Pred Hajdukom je novi ispit. U 28. kolu Supersport HNL-a 'bijeli' u petak (18.10 sati) na Poljudu dočekuju Istru.

- Poraz u Puli još peče. To je bio početak naše loše serije. Ta utakmica je bolna, mogla je završiti na drugi način. Nismo bili toliko loši, dva poništena gola. Boli, ali bilo je to davno. Mi smo u drugom momentu, Istra u drugom. Neki ožiljci postoje, ali će biti drugačija utakmica - rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a zatim se dotakao Istre.

- Istra je dobra. Vole se nadigravati, vole posjed. U ključnim momentima mijenjaju, adaptiraju se. Mi smo izgubili pet bodova s njima ove sezone. Tradicionalno neugodan protivnik za nas. Možemo pretpostavljati što će oni igrati, ali mi znamo da ako padnemo s intenzitetom, trkački ne pratimo zahtjeve imamo problema. Moramo biti na 200%. Očekujem dobar, motivirani, fokusirani Hajduk. 

Vraća li se Sahiti?

- Napravio je dva treninga s ekipom. Bit će u kadru. Daleko je to od nečega, ali je dobra vijest da se vraća. Bitan je, jedino pravo krilo, brz je. Nadam se da će se što prije vratiti na zadovoljavajući nivo.

Kakva je situacija s Prpićem?

- Peh je. Odigrao je dobre dvije-tri utakmice. Bio je iznenađenje. Jedini stoper lijeve noge. Bio je bolestan, viroza, ozljeda, zglob. Nažalost, nije s nama. Naša želja je da bude što prije nazad. Kada će to biti, nisam siguran.

Je li Hajduk još bliže u borbi za prvaka ili je Dinamo i dalje u velikoj prednosti?

- Dinamo nije dvije, nego jednu planetu ispred nas. Imamo toliko svojih problema. Mogli su biti na plus 15 lagano, po šansama i nogometu. Zaslužili su puno više. Mi imamo toliko naših briga. Imamo natjecanje sami sa sobom da što prije dignemo naš nivo. Želimo biti bolji, imati što više automatizma, čvršću obranu, imati što više balansa u ekipi. 

Što vas najviše muči?

- Muči me milijun toga. Kada imaš sliku nečega što bih htio i vidiš gdje si treba spustiti kriterije, postati realniji, jednostavniji. Previše volim nogomet da moja ekipa ne bi igrala nogomet. Broj jedan je uvijek rezultat, mi smo kratkoročno u službi toga. 

Kako ste doživjeli utakmicu Barcelone i Reala?

- To su lijepe utakmice. Uživamo u Benzemi, kako Luka Modrić navuče. Dao mu je pas da ga Benzema može udariti iz prve. Real je klub broj jedan na svijetu.

Šibenik je svladao Dinamo...

- Dinamo je imao voditi 3:0 u 15. minuti. Mi smo imali 3:0 pa nije bilo gotovo. Nogomet je specifičan. Jedna akcija, jedan moment mijenja utakmicu.

Je li igračima u glavi polufinale kupa?

- To je tako. Svi navijači Hajduka tako misle, razmišljaju, ali profesionalac, igrač mora biti fokusiran na sljedeću utakmicu. Dolazi nam protivnik koji nas je izmeo 3:0. Ako mislimo da ćemo 'opaliti' laganicu, to nema šanse -  zaključio je Leko.

Vaša reakcija na temu