Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IVAN LEKO: Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu!

IVAN LEKO: Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu!

Očekuje nas protivnik s kojim je ove sezone uvijek bilo tijesno - rekao je Melnjak

Trener Hajduka Ivan Leko iznio je svoja očekivanja uoči finala Hrvatskog kupa protiv Šibenika na Rujevici (srijeda, 19 sati).

- Došli smo do za nas ključne utakmice o kojoj pričamo tjednima. Momčad dobro trenira, mirni smo. Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu. Znamo što je kup, da je razlika u kvaliteti, formi, nebitna. Imamo puno primjera u bližoj i daljoj prošlosti, puno smo pričali o tome. Bit će sigurno odlična atmosfera, to su najljepše utakmice u svim zemljama. Moramo napraviti sve da dobijemo - rekao je Leko, a potom dodao:

- Imam grupu momaka koja je svjesna svega. Svi znamo da se svaka utakmica mora odigrati. U kupu favoriti ne postoje. Postoji fokus, mirnoća i koncentracija na nogomet. 

Kakva je situacija u momčadi?

- Imali smo peha u Koprivnici, ozlijedili su se Borevković i Awaziem. Toni neće igrati, on ima težu ozljedu, dok za Awaziema nismo sigurni. Tko god bude igrao na tim pozicijama, očekujemo dobro izdanje, doprinos momčadi. Utakmica je 11 na 11. 

Kao igrač Hajduka ste 2000. osvojili kup protiv Dinama. Sjećate li se toga?

- Čovjek se uvijek sjeća lijepih trenutaka. To je bio meni jedan od ljepših trenutaka. Dinamo je u tom trenutku bio bolji, ali mi smo u dvije utakmice uspjeli doći do trofeja. Uspomene su lijepe i dobre, ali je bitno što se događa danas i sutra.

Vjerujete li da ćete podići trofej?

- Nitko sretniji od nas. Osjećamo energiju i ljubav od naših navijača. Respekt protivniku, ali vjerujemo u sebe i nadam se da će mrvica sreće biti na našoj strani. Svaki put je ove sezone sa Šibenikom bilo gusto.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

- Nismo. Vjerujem da penal na treningu bez pritiska i na utakmici s pritiskom nema veze jedan s drugim.

Dario Melnjak prošle sezone bio je Hajdukov ključni junak u finalu protiv Rijeke.

- Gušt je opet biti u finalu. Sjećamo se kako je prošle godine to lijepo izgledalo. Očekuje nas protivnik s kojim je ove sezone uvijek bilo tijesno - rekao je Melnjak, a zatim dodao:

- Najbitnije je da podignemo trofej. Često gledamo samo na statistiku, a ja volim kada se cijeni onaj koji zatvara leđa. Nakon lošijeg uvoda u godinu pokazali smo da izgledamo dobro u obrani i napadu. Vjerujem da će utakmica završiti na našu radost. Ne razmišljamo o tome da će biti lagano. Možda je i teže nego kada igraš finale protiv protivnika koji je na papiru u egalu - zaključio je Melnjak. 

Vaša reakcija na temu