Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka IVAN LEKO: Imamo problem sa Sahitijem

IVAN LEKO: Imamo problem sa Sahitijem

'Livaja do danas nije trenirao'

Nakon reprezentativne pauze Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama. U 27. kolu Supersport HNL-a 'bijeli' u subotu (19.10 sati) gostuju u Šibeniku. 

- Bit će teška utakmica. Imamo protivnika koji je s ovim trenerom krenuo sezonu, sad se vratio, on izgubi svaku petu utakmicu. Uzeli su četiri boda protiv Osijeka i Dinama. Sigurno će biti puni samopouzdanja i vjere da nas mogu dobiti. Čeka nas neizvjesna, tvrda utakmica. Po tradiciji nam je Šibenik jedno od težih gostovanja - rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a zatim se dotakao zdravstvene situacije u momčadi.

- Kada je Livaja izašao s utakmice reprezentacije možete zamisliti kakva je bol bila. To je igrač koji voli igrati. Nadamo se da može biti tu. Do danas nije mogao trenirati. Svi znamo koliko je Marko bitan, ne samo igračke kvalitete, kao vođa. Ako ne bude igrao, onda će igrati Nikola koji dobro trenira. Imamo problem sa Sahitijem. To je igrač koji je trebao biti ključan, ali ga nema. On želi, ali trpi bol. Ima karakter. Želi, ali ne može. Nije trenirao, ako i bude uz ekipu to je daleko od potrebnog nivoa. Nema Prpića, Kalika, Grgića, i još od ranije Eleza i Kalinića.

Koliko bi bilo teško bez Livaje?

- To je naš najbolji igrač, glavni igrač. Kada maknete Benzemu iz Reala, to nije ista momčad. Isto je i s Haalandom i Manchester Cityjem. Trenirali smo bez Marka. Ako budemo morali igrati bez njega Kale je tu. Poznavajući Marka ne bih puno stavio na to da neće igrati. Kada igraš u Hajduku o motivu ne treba pričati. Uživaj u svakoj minuti u ovom dresu, a kada odeš vidjet ćeš koliko je posebno nositi ovaj dres. Ja očekujem da Hajduk bude motiviraniji nego Šibenik. Najbolji igrač Šibenika je naš igrač. On će sigurno htjeti pokazati da je trebao biti kod nas. 

Je li situacija s Marijom Vuškovićem utječe na Luku?

- Pričamo puno. Njegov brat je primjer hajdukovca. Svi pričaju komplimente o njemu. Svima nam je teško radi njega. Nadamo se da će mu kaznu 'posušiti' na CAS-u. Luki nije lako, jako su vezani, ali možda mu je to dodatna motivacija.

Koliko vam je pomogla reprezentativna pauza?

- Treninzi su specifični. Radiš u malim grupama. Teško možeš s 12 ili 14 igrača previše raditi na taktici. Sretan sam što imamo reprezentativaca, to znači da smo dobri.

Očekujete li da Krovinović treba povesti momčad?

- Filip je jedan od tri-četiri naša najbolja igrača. Pravi igrači su tu kad je najteže.

Kako komentirate reprezentativnu akciju, pogotovo na U19 reprezentaciju gdje je dojam da je moglo biti pozvano još hajdukovaca?

- A reprezentacija je nastavila na način na koji smo se navikli. Jako dobro, jako stabilno. U Turskoj smo lagano došli do bodova. Uživao sam gledati pobjednički gard. Samo neka nastave tako. Možemo biti ponosni na juniore, kako igraju i kakve su rezultate ostvarili. Što da kažem za Igora Bišćana, Joeyja Šimunića. To su tipovi koji su neovisni. Njima se nitko neće javiti i reći 'zovi onoga'. Poznajem ih dobro i sigurno je da na njih nema utjecaja - zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu