Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr IVAN LEKO: Ovdje ne prolazi 3-5-2, a meni bi bilo najlakše sutra na teren poslati juniore!

IVAN LEKO: Ovdje ne prolazi 3-5-2, a meni bi bilo najlakše sutra na teren poslati juniore!

'Juniori zaslužuju ogromne čestitke'

Nakon pobjede u Osijeku pred Hajdukom je novi ispit. U 26. kolu Supersport HNL-a 'bijeli' u subotu (18.10 sati) na Poljudu dočekuju Slaven Belupo. 

- Atmosfera je bolja. U klubu se dogodilo nešto što se ne događa često. Juniori su napravili ogroman uspjeh, za njih, za klub. Lijepo je osjetiti ljubav navijača i svih. Momci zaslužuju ogromne čestitke, kao i treneri i cijela Akademija. To mijenja atmosferu i daje nadu. Za prvu ekipu to znači motiv, da s dobrim stavom, hrabrošću je moguće dobijati bolje igrače i protivnike - rekao je u uvodu trener Hajduka Ivan Leko, a zatim dodao:

- Kod mene su juniori igrali i previše. Meni bi bilo najlakše sutra izvesti juniorsku ekipu i sebi kupiti alibi...Ali, treba dobiti utakmicu.

Kakav je Slaven Belupo?

- Oni su dobri. Imam ogroman respekt za trenera Zekića. Svoj je karakter prebacio na momčad. Jako teško ih je izdominirati. Znaju igrati. Mogu igrati dva-tri načina nogometa. Zekić s potencijalom koji ima radi izvanredan posao. Bolje rezultate rade protiv boljih ekipa. 

Što je ključ za pobjedu?

- Treba igrati dobar nogomet, sa što manje neprisiljenih pogrešaka. Imaju brzinu i moć u tranziciji i mogu napraviti problem. U njihovim utakmica pada jedan ili dva gola. To ne znači da će tako biti i sutra, može biti i pet golova. 

Je li ova utakmica uvertira za polufinale kupa?

- Mislim da to neće imati previše dodirnih točaka. Nama je jedini fokus odigrati dobro i pokušati pobijediti. U ovom trenutku je fokus na svakoj sljedećoj utakmici. Nismo u situaciji da radimo kalkulacije. 

Kako gledate na utakmicu Dinama i Rijeke?

- Ja ću samo navijati za nas, a što bude na drugim utakmicama to će biti.

Kakva je situacija u momčadi s ozljedama?

- Sigurno nema Lovre Kalinića, Eleza, Prpića, Kalika i Sahitija. Pet-šest potencijalnih startera ne može igrati. Lovrencsics i Awaziem su se vratili treninzima. Imamo dovoljan broj da se skupimo. Često je bitnije stanje uma.

Koji bi segment iz juniorske momčadi prenijeli na prvu?

- Volio bih igrati kao Sporting Lisabon protiv Arsenala.

Hoće li Krovinović i dalje biti povučeniji u veznom redu?

- Nisam ga nikad vidio kao desetku. Najbolji nogomet je igrao kao lijevi vezni kod Kopića u Zagrebu. Pokušali smo napraviti od njega igrača koji je box to box, koji će imati asistencije i golove, ali nije išlo jer ekipi nije išlo. Sada je tu niže da igra obranu i bude playmaker s 15 metara nižom pozicijom. 

Može li Hajduk prepisati recept od belgijskog Uniona St. Gilloisea?

- Mislim da ne može. Oni igraju 3-5-2, a to se ne može igrati ovako. Oni su filijala Brightona. Šalju im igrače. Ogromna je razlika, ali je lijepi primjer da 'no name' ekipa s ne toliko poznatim igračima može igrati dobro. Ali, ovdje 3-5-2 ne prolazi - zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu