Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka Mladinić IVAN LEKO: Sramota je to što se dogodilo, a možemo pobijediti 3:0 i ispasti!

IVAN LEKO: Sramota je to što se dogodilo, a možemo pobijediti 3:0 i ispasti!

'Kada sam bio u PAOK-u gradila se nova ekipa'

Pred Hajdukom je prvi europski ispit ove sezone. U četvrtak (21 sat) 'bijeli' na Poljudu igraju protiv PAOK-a prvi susret trećeg pretkola Konferencijske lige.

- Riješena je dvojba, znamo tko će umjesto Rokasa Pukštasa započeti utakmicu - rekao je na startu trener Hajduka Ivan Leko, a potom dodao:

- Kada sam bio u PAOK-u kao pomoćni trener gradila se nova ekipa. To je bila predsjednikova ideja, da pokuša skinuti Olympiakos. U tome je uspio. Puno ulaganja, igrača sa CV-om. Uzeli su prvenstvo, kupove. Svaka utakmica je svoja priča. Uvijek želiš znati, anticipirati protivnika i njegove mane. Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo i da odigramo dvije dobre partije, i da imamo realne šanse proći dalje.

Bojite li se da igrači ne podlegnu atmosferi?

- Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10-15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone. 

Hoćete li se prilagođavati PAOK-u ili gurati svoje ideje?

- Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji onda se adaptiraj totalno. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta. 

Je li pritisak veći ove godine za ulazak u grupe jer je put lakši?

- Pritisak je uvijek. Ovo su momenti za koje se pripremamo. Zahvalni smo što smo u situaciji što možemo igrati protiv dobrog protivnika. Na nama je da budemo mirni, stabilni, fokusirani i jako hrabri. 

Hoćete li nešto mijenjati u stilu igre?

- Nema vremena da bi otišli u radikalno suprotno. Postoje za svaku utakmicu detalji koji ti mogu pomoći za dobar rezultat. Imam veliki respekt prema PAOK-u, ali jako vjerujem u svoju momčad. 

Kakav je PAOK?

- Imaju dva različita, ali dobra stila. Mogu igrati visoko, a mogu i na kontre. Imaju tri-četiri match winnera, igrače koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Znamo njihove kvalitete, ali i mane. 

Koji bi rezultat bio dobar za uzvrat?

- Možeš dobiti ovdje 3:0, a ispasti. Ali, atmosfera koliko god može biti top, može biti i flop. Znamo što nas može čekati. Na oba stadiona su navijači temperamentni i niti jedan rezultat ti ne mora ništa značiti.

U jeku nemilih scena iz Atene bojite li se da se nešto slično ne dogodi u Splitu?

- To nas je sve potreslo, to je jako tužno. Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve, na nas, na osobe, klubove. Ne mogu znati što će se dogoditi. Svakog normalnog čovjeka to potrese. Možemo samo izraziti sućut stradalnicima.

Jeste li pričali s Livajom o mentalitetu?

- Sa Zvonom smo pričali najviše. On ih zna najbolje. Zvone, Marko i Vadis znaju Grčku. Mi smo slični. Jug, Mediteran, temperament, ili je top ili flop - zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu