Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Mamut: Zadovoljan sam igrama u Hrvacama i Primorcu, a kao šlag su došli golovi za reprezentaciju

Ivan Mamut: Zadovoljan sam igrama u Hrvacama i Primorcu, a kao šlag su došli golovi za reprezentaciju

Ugovor s Hajdukom imam do lipnja, a ovu zadnju juniorsku godinu sam odlučio provesti na posudbama

Ivan Mamut je otvorio proljetni dio sezone pogotkom u pobjedi stobrečkog Primorca protiv Omiša na domaćem terenu rezultatom 2:0. Tako je mladi nogometaš na najbolji mogući način debitirao u dresu svog novog kluba, gdje je stigao na posudbu iz Hajduka...

- Momčad je mlada, nemamo puno starijih igrača. Možda nam je to čak i prednost, ali sigurno bi u nekim utakmica u 3. HNL Jug dobro došao pokoji iskusniji nogometaš - započeo je razgovor 19-godišnji napadač.

Situacija na ljestvici, malo je reći, zgusnuta. Deveti Hajduk II ima 22 boda, dok je na dnu, 18. Mosor s 18 sakupljenih bodova. Primorac ima 21 bod...

- Bit će zanimljivo pratiti što će se događati. Pola lige je zbijeno u tek tri boda, tako da se vrlo lako možeš naći na dnu, ali i u sredini ljestvice. Ipak, mislim da za Primorac neće biti prevelikih problema, odnosno da ćemo brzo riješiti pitanje ostanka u ligi - smatra Mamut.

On se sigurno ne može požaliti na svoj osobni učinak, pogotovo što tek ima četiri mjeseca seniorskog nogometa iza sebe - prvi dio sezone je proveo u Hrvacama, a po broju postignutih pogodaka je četvrti napadač 3. HNL Jug...

- Istina, trebalo bi nastaviti istim ritmom. U Hrvacama sam uz sebe imao niz prekaljenih suigrača, to je osnovna razlika u odnosu na Primorac. Zadovoljan sam svojim igrama, zabio sam devet golova u 11 nastupa u prvom dijelu sezone, a sada sam se u prvom nastupu za Primorac opet upisao u strijelce.

Dobra jesen nije rezultirala povratkom na Poljud, iako je prošao pripreme s drugom momčadi...

- Očekivao sam možda nešto više, u tri pripremna susreta, nijedan nisam krenuo od prve minute. U posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv OSK-a sam zabio pogodak, ali bilo mi je očito da nisam u prvom planu. Vidio sam da se nisam uspio nametnuti, pa sam u razgovoru s trenerom Osibovom tražio da opet odem negdje na posudbu. Kazao mi je da slobodno mogu ići. I eto me sad u Stobreču - kazao je Mamut.

U periodu između prelaska s Poljuda u Stobreč, dogodio se poziv izbornika U-19 reprezentacije Ferde Milina...

- To je bio U-19 reprezentativni turnir u Kini. Igrali smo tri utakmice, više sam nego zadovoljan svojim igrama. Dvije utakmice sam počeo u prvoj postavi, a jednu sam ušao posljednjih pola sata. Na koncu sam bio najbolji strijelac turnira s četiri postignuta pogotka. 

S obzirom na svoju konstituciju, odnosno visinu, Mamut ističe skok igru kao svoj forte...

- Sigurno mi je 'plus' i to što sam ljevak, a mislim i da imam dobar osjećaj za gol. Naravno da ima puno mjesta za napredak, prije svega mislim da se to odnosi na fizičku spremu - prokomentirao je Mamut.

On je bio dio Hajdukove kadetske momčadi, generacije igrača rođenih 1996. i mlađih, koja je 2013. osvojila hrvatski Kup...

- Prije svega moram reći da sam prve nogometne korake napravio u Trogiru, a onda sam kao stariji pionir prešao u RNK Split. Jednu sezonu sam odradio u Parku mladeži, a onda sam kao mlađi kadet stigao na Poljud, gdje me dočekao trener Teo Pirija. Istina, iako sam bio godinu mlađi, nastupio sam u finalu Kupa. Pobijedili smo 4:0 Osijek na Maksimiru. Moje godište su Balić i Vlašić - podsjetio je Mamut.

Na koncu je 19-godišnji ofenzivac iznio i svoje planove za budućnost

- Imam potpisan stipendijski ugovor s Hajdukom, a ovu zadnju izlaznu juniorsku godinu sam odlučio provesti na posudbama, najprije u Hrvacama, a evo sada u Primorcu. Ugovor mi traje do šestog mjeseca - kazao je Mamut, pa zaključio:

- Naravno da mi je želja biti dio prve Hajdukove momčadi, ali trenutno ne razmišljam tako daleko. Najprije želim u Primorcu zabiti što više pogodaka, a onda u lipnju što bude bude.

Vaša reakcija na temu