Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IZBORNIK PORTUGALA: 'Konačni cilj nismo postigli, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno'

IZBORNIK PORTUGALA: 'Konačni cilj nismo postigli, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno'

'Želimo pokazati sve naše vještine'

Uoči sutrašnjeg ogleda s Hrvatskom na Poljudu (20.45) u posljednjem kolu elitne skupine Lige nacija portugalski izbornik Fernando Santos iznio je svoja očekivanja na press konferenciji.

- Nažalost, svoj konačni cilj nismo postigli, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno. Imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj, oni su sigurno u top deset svjetskih reprezentacija, bili su viceprvaci svijeta. Portugal uvijek ulazi u utakmicu s namjerom da pobijedi. Želimo pokazati sve naše vještine - rekao je Santos, a zatim se dotakao Lige nacija s obzirom da mnogi misle kako je ona višak i u već zgusnutom rasporedu.

- Ne odlučujem ja što će se i kada igrati.

Rekli ste da bi Hrvatska osvojila Euro 2016. da je svladala Portugal?

- Nisam nikad to izjavio. Po meni je to jedna od tri najbolje utakmice na tom Euru, a ja sam rekao da je pobjednik tog duela legitiman kandidat za finale.

Svoja razmišljanja uoči ogleda s Hrvatskom iznio je i Ruben Dias, 23-godišnji stoper kojeg je Manchester City proteklog ljeta platio Benfici 68 milijuna eura.

- Bez obzira što ne možemo biti prvi u grupi ova utakmica je za nas veliki izazov. Jako dobro poznajemo Hrvatsku, ali nema smisla da ističemo pojedince. Hrvatska je jaka momčad, čeka nas zahtjevna utakmica - rekao je Dias, a zatim se dotakao situacije vezane za koronavirus.

- Nažalost, trenutna situacija je izazovna i teška. Zahtijeva trud od svih. Broj utakmica je jako velik, raspored je zgusnut, ali dat ću sve od sebe da jednako igram u svakoj utakmici.

Vaša reakcija na temu