JADRANAŠI UOČI PUTA U BEOGRAD: 'Želimo u Ligu prvaka!'

JADRANAŠI UOČI PUTA U BEOGRAD: 'Želimo u Ligu prvaka!'

'Neka bude pun bazen, koncentrirani smo na nas i našu izvedbu!'

Od petka do nedjelje vaterpolisti Jadrana u Beogradu igraju na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka. Uz domaćina Crvenu zvezdu, tu su još grčki Vouliagmeni i francuski Pays 'd Aix. Dvije najbolje momčadi izborit će prolazak u daljnju fazu. U odnosu na prošlu sezonu novi igrači Jadrana su Rino Burić, Marin Vrdoljak, Marin Borovčić Kurir i Luka Sučić, dok su klub napustili Aljoša Kunac, Željko Kovačić, Mario Podrug i Nikola Milardović.

- U odnosu na prošlu godinu momčad je dosta pomlađena. Došla su četvorica mlađih igrača. Naše su ambicije prolazak dalje, ali čeka nas izjednačena grupa. Vouliagmeni je godinama druga ekipa u Grčkoj, na klupi je Hrvoje Koljanin. Učinit ćemo sve da izborimo sljedeći krug - rekao je trener Jadrana Ivan Asić, a zatim dodao:

- Mali nam je hendikep da nismo imali službene utakmice. Momčad će kako sezona bude odmicala biti sve bolja. Momci su dobro radili, atmosfera je dobra, samo kao ekipa možemo ostvariti naše ciljeve. 

Može li Jadran i ove sezone biti iznenađenje Lige prvaka?

- Prvo trebamo doći tamo. Sada je fokus na utakmici protiv Grka. Nadam se da ćemo i ove godine igrati kvalitetan vaterpolo. S novim pravilima ćemo tražiti bržu igru, ali i dalje ćemo ustrajati na određenim postulatima. Dosta je mladih igrača željnih dokazivanja. 

Kako ste se adaptirali na nova pravila koja smo mogli vidjeti na Svjetskom prvenstvu?

- Nova pravila su dovela do većeg broja udaraca, više isključenja. Nisam nijednu utakmicu vodio s novim pravilima. U hodu se učimo, trebat će vremena da to uhvatimo. 

Je li vas strah od atmosfere u Beogradu s obzirom na napad koji se prije nekoliko mjeseci dogodio na Rivi u Splitu?

- Teško mi je o tome govoriti, ali s obzirom na to da su oni domaćini učinit će sve da prođu. Volio bih da bude pun bazen, ali koncentrirani smo na nas i našu izvedbu - zaključio je Asić.

I ove sezone jedna od glavnih poluga jadranaša bit će Anđelo Šetka.

- Radilo se dobro, na treningu se vidi želja. Želimo u Ligu prvaka.

Prvi protivnik u petak je grčki Vouliagmeni...

- Vouliagmeni je momčad s trenerom koji nas poznaje. Osim Afroudakisa, jednog od najboljih grčkih igrača u povijesti i našeg Bašića ostale igrače slabije poznajemo. Crvena zvezda je dovela trenera Milanovića, stiglo je i nekoliko novih igrača. Tu je i francuski Pays'd Aix, lani smo s njima igrali egal. 

Kakav je Jadran u odnosu na lani?

- Teško je meni suditi, pričat ćemo na kraju sezone. Nismo imali vremena, na treninzima izgledamo solidno.

Nova pravila?

- Sviđaju mi se nova pravila jer mi odgovara takav način igre s više plivanja. Sada si zaštićen kao napadač - zaključio je Šetka.

Jedno od novih lica u redovima Jadrana je potentni Rino Burić pristigao iz redova gradskog rivala Mornara.

- Mislim da smo odradili odlične pripreme. Pratio sam Jadrana i prije, nije to previše različito u odnosu na Mornar. Optimist sam, mislim da će presuditi naša široka klupa.

Koji su ti osobni ciljevi? 

- Osobno bih htio izboriti Ligu prvaka. Imam 22 godine i još nisam igrao velike utakmice. Prošle sezone sam bio gledatelj, pun bazen, lijep ambijent.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51141, "");
Pregledaj komentare