Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka JAIRO: U dogovoru s klubom sam odlučio ostati, sretan sam ovdje!

JAIRO: U dogovoru s klubom sam odlučio ostati, sretan sam ovdje!

'Lakše mi se adaptirati na novi sistem jer sam već radio s Tudorom'

Protekla dva tjedna nisu bila lagana za Jaira. Hajdukovog Brazilca u svoje je redove želio dovesti kazahstanski Kairat, no transfer se na kraju nije realizirao. Iako o cijeloj priči ne želi previše razglabati, pitanje neodlaska u Kairat zanima svakoga.

- Nisam želio pričati o tome, ali znao sam da će doći to pitanje...Bit ću kratak. Zajedno s klubom sam razgovarao o cijeloj situaciji, te smo na kraju odlučili da bi moj ostanak bio najbolji za obje strane - rekao nam je na startu razgovora Jairo, a zatim smo ga upitali znači li to da je u Hajduku sretan...

- Naravno. Bio sam sretan ovdje, i dalje sam sretan.

U susretu protiv Lokomotive djelovalo je da nisi sto posto glavom unutra. Uostalom trener Tudor zamijenio te na poluvremenu?

- Normalno je da kreneš razmišljati o svemu. To je velika odluka koju moraš donijeti. Moj je fokus tada bio polovičan, no kada se transfer nije realizirao fokusiran sam sto posto na Hajduk.

U Koprivnici je Jairo bio jedan od boljih hajdukovaca. Izborio je i jedanaesterac kojeg je VAR dugo pregledavao?

- Protivnički me igrač udario s leđa. Nisam bio siguran je li unutar ili izvan kaznenog prostora. Sudac je rekao da sam blokirao igrača Slaven Belup, no bila je borba za loptu, te sam se zagradio. On je smatrao da je to bio blok, zato je prvotno pokazao na prekršaj u napadu, ali kao što se vidjelo na snimci jedanaesterac je čist.

U završnici susreta bio su u velikoj prilici, no nesebično si uposlio Jradija. Je li to bila prava odluka?

- Ne znam, sve se brzo odvilo. Imao sam dojam da je previše slobodan, zato sam mu i dodao loptu. Kasnije sam promislio, a rekao sam i njemu 'oprosti, mogao sam šutirati'. Ne znam je li to bila loša odluka, ali u igri se takve stvari dogode.

I dalje je učinak na gostovanjima tanak, da ne upotrijebimo neku težu riječ?

- Ne znam što reći na to. U nekim utakmicama smo igrali bolje u gostima, ali ne bi osvojili bod. Moramo raditi da to poboljšamo.

Zabio si Gorici četiri pogotka, ukupno u HNL-u ove sezone sedam. No, nisi se upisao u strijelce od sredine studenog i ogleda s Osijekom?

- Dosta je vremena prošlo otkad sam zabio, ali želim to prekinuti već u subotu. 

Kakva je suradnja s Tudorom?

- Nemam nikakvih problema, s moje strane je sve ok. Imamo dobar odnos.

Je li drukčiji nego kad ste zajedno bili u PAOK-u?

- On je rekao da je drukčiji. Za mene je isti. On je trener, sve što on kaže ja ću napraviti. 

Kako ti se dopada novi sistem?

- Ja sam profesionalac i moram se adaptirati na to. Igrao sam već u tom sustavu s Tudorom, tako da mi je lakše.

Tudor kaže da se na treninzima ide jako, te da na osnovu toga odredi početni sastav?

- Moraš raditi naporno. Mi smo profesionalci i moramo izvršavati zadatke koji su pred nas postavljeni.

Je li drukčije nego pod Burićem?

- Naravno, svaki trener ima svoje ideje. 

Je li na ljeto stiglo vrijeme za transfer?

- Vidjet ćemo.

Kako si zadovoljan svojim igrama?

- Uvijek se može napredovati, pogotovo u brojkama. Ali, nije sve u golovima, iako je istina da mogu biti bolji što se tiče broja pogodaka.

Imaš li neki cilj vezan uz broj pogodaka. Eduok je rekao kako želi zabiti 20 komada?

- Volio bih da on zabije 30. Ne volim postavljati cilj ispred sebe, ali naravno da bih volio zabiti više od 20. U nogometu nikad ne možeš neke stvari predvidjeti, već moraš biti fokusiran na svaku sljedeću utakmicu.

Može li Hajduk ostati drugi?

- Naravno.

Slijede četiri teške utakmice (Gorica, Osijek, Dinamo, Rijeka) s momčadima iz vrha?

- Ne mogu reći ništa drugo već da očekujem 12 bodova. Mislim da to možemo ostvariti. Moramo gledati sebe i onda ćemo ostvariti svoje ciljeve - zaključio je Jairo. 

Vaša reakcija na temu