Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Jakobušić: Meni je najveći poraz što je policija sada ispred stadiona, to me više boli od vrijeđanja

Jakobušić: Meni je najveći poraz što je policija sada ispred stadiona, to me više boli od vrijeđanja

Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići

Hajdukov dopredsjednik Lukša Jakobušić ovako je govorio na press-konferenciji na Poljudu:

- Obaveza mi je i dužnost ispričati se svima koji prate Hajduk. Ovo je bio sramotan poraz, najteži u povijesti. Ono što je predsjednik naglasio, isključivo je naša odgovornost. Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minuti, kriva je isključivo organizacija. Prema tome, mi imamo najveću težinu i sukladno tome smo preuzeli odgovornost. Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići, neki bi se i spasili, ali sad smo iskomunicirali vrlo jasno - želimo trofeje i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi više ovdje nećemo biti. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje. Ljudi u klubu su izvrsni, ali kod dijela sam osjetio da nemaju poštovanje prema predsjedniku i to sigurno više nećemo tolerirati. Kompromise smo radili u interesu kluba. Mi smo i prije znali što će se dogoditi, naša je obaveza da predviđamo, mi smo ih predvidili i pogriješili što ih nismo iskomunicirali. Bila je Ćakula, pričamo o svemu, samo ne o Hajduku i igračima. Eduok, Čolina, to spomenemo usput. Sve nam je bitno, Varteks, HNS, Šibenik, nigdje Hajduka, a svi se kunemo u Hajduk. 

- Procesi su vam jasni, Torcida, Naš Hajduk. Nas može NO smijeniti, ali je predsjednik isto tako rekao ako se pojavi krpa ili raketa na Sjeveru da mi odlazimo. Svaku nedjelju su nama izbori, ako na Sjeveru bude krpa, mi odmah u ponedjeljak odlazimo. Svjesni smo da je Torcida prešla ogradu, ali i da se vratila. Idemo dalje odlučno i od sada ćemo sudjelovati u svim procesima.

- Atmosferu morate stvarati. Mi imamo atmosferu na svim horizontalnoj razini, cijeli kat zajednički diše, trener je i na Pohorju imao atmosferu, ali vertikale su nam bile loše. Atmosfera se ne kupuje nego živi i stvara. Od spremačica i zaštitara do vrha. Najvažnije je da stvorimo atmosferu, a ona donosi rezultat i tu je naš potencijal.

- Vidio sam da neki djelatnici kluba čak i javno istupaju i pokazuju nepoštovanje prema predsjedniku. Taj dio ćemo riješiti unutar kluba. kad god vidimo da je neka anomalija, riješit ćemo je. Djelatnici su izvrsni po horizontali, ali netko zna zaboraviti gdje mu je mjesto.

- Frustracija je velika i očekuje se da navijači vrijeđaju. I to je dio tereta Hajduka, moramo se s time nositi. Bilo je neugodno, ali neugodnije je bilo sve drugo što se dogodilo. Meni je poraz da je policija sada ispred stadiona, od koga nas čuva? To je veći poraz, mene osobno to više boli od onog vrijeđanja. Da je ugodno - nije, ali valjda će se i to okrenuti.

Vaša reakcija na temu