Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JAKOBUŠIĆ NAKON SASTANKA SA ŠUKEROM: 'Ovo je normalan slijed i put'

JAKOBUŠIĆ NAKON SASTANKA SA ŠUKEROM: 'Ovo je normalan slijed i put'

'Šahovskim rječnikom, na potezu je sada Savez'

Nakon sastanka u Zagrebu predsjednik HNS-a Davor Šuker je rekao:

- Drago mi je da smo u HNS-u primili Hajdukova predsjednika i otvoreno razgovarali o puno tema koje muče Hajduk, Dalmaciju i HNS.

Potom se novinarima obratio Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić:

- Ovo je normalan slijed i put. Govorili smo o puno stvari. Bili smo sami pa samim tim i otvoreniji. Predsjednika sam upoznao sa svim onim što tišti Hajduk, ali i mojim načinom funkcioniranja. Šahovskim rječnikom, na potezu je sada Savez.

Jakobušić je nastavio:

- Uvod je dovoljno dobar zaključak, a to je da smo se našli, otvorili dijalog i razgovarali vrlo otvoreno o puno širim temama od onoga prije, kada smo se gađali priopćenjima. Moj fokus je Hajduk i tako će biti. Shvatite da sam ja novi u nogometu i da mi treba vremena da malo pohvatam pa ću gledati kako predsjednik s iskustvom to radi. Mi ćemo svoju poziciju u HNS-u prvenstveno tražiti kroz Nogometni savez Splitsko-dalmatinske županije i kad tamo ojačamo i postanemo lideri u svojoj kući, onda će nam lakši biti ulazak u HNS.

Potom je pojasnio:

- Moj način komunikacije nije da zahtijevam, samo smo razgovarali, htjeli ukazali. Predsjednik je dovoljno pametan da zna što nas muči. Znate da se ranije događalo da se nešto odbije samo zato što smo mi to rekli. Predsjednik mora dokazati da je predsjednik, da to može jer može, a hoće li, to ovisi o njemu. Radi svih nas je logično da se stvari počnu rješavati. Sad imamo komunikaciju koja je drugačija i nadamo se da će predsjednik Šuker u sljedećih godinu dana pokazati da je zainteresiran za rješavanje izazova.

Potom je upitan hoće li sjediti sa Šukerom u loži.

- Neću sjedati jer nisam u HNS-u. I nema potrebe da sjedim. Možemo biti i ovako. Pratio sam reprezentaciju uvijek, pratit ću i ubuduće. Ako nekad budem u tijelima HNS-a, sjedit ću tamo gdje mi je mjesto.

Šuker je na kraju kazao:

- Bitno nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da ima moć. HNS se neće uplitati u Splitsko-dalmatinsku županiju, Hajduk mora kroz tu instituciju doći na Skupštinu HNS-a. Najvažnije je da stvaraju mlade igrače i naprave infrastrukturu. Muče nas sve isti problemi. Na nama je da odradimo utakmice u Splitu i cijeloj Hrvatskoj i pitat ćete nas kroz iduću godinu što smo napravili. Vidimo se u Splitu u trećem mjesecu.

Vaša reakcija na temu