Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JEDINA SLIKA BOBANA U HAJDUKOVU DRESU: 'Odmah se vidjelo da je genijalac'

JEDINA SLIKA BOBANA U HAJDUKOVU DRESU: 'Odmah se vidjelo da je genijalac'

Trener Krešić ga je stalno hvalio

Na Facebooku se danas iznova pojavila jedina fotografija legendardnog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimira Bobana u Hajdukovu dresu. Ova pionirska momčad puna je velikih imena, a dobro je se sjeća naš suradnik Arsen Radman, koji je u toj generaciji bio čuvar mreže:

- Fotografija je nastala na turniru u Futogu 1982. godine. Osvojili smo prvo mjesto, pobijedivši u finalu Vojvodinu sa 3:1. Gubili smo 0:1, primio sam gol tako što mi je lopta prešla preko glave jer nisam ništa vidio od sunca. Počeli su mi dobacivati da sam 'provalija' jer, stariji će se sjećati, bilo je to samo godinu dana nakon što je vratar Pralija primio pet golova u Valenciji, a on je tada dobio taj nadimak. Mi smo protiv Vojvodine preokrenuli, a Boban je bio maestralan.

Upitali smo Radmana kako to da su u istom sastavu igrali on, Boban i drugi '68. godište, ali i Alen Bokšić koji je rođen 1970. godine. To danas ne bi bilo moguće.

- Tada se u juniore išlo iz starijih pionira, a svaka je generacija imala najmanje dva godišta. Bilo se teže probiti, ali Bokšić je bio izniman talent. Boban i on su došli u isto vrijeme, trener nam je bio Sergije Krešić, sjećam se da je odmah za Bokšića govorio da je 'vuk'.

Boban je nakon tog ljeta otišao u Dinamo.

- Dok je još bio na Poljudu, pamtim da mi je rekao kako ne može spavati na stadionu kao drugi, nego su ga smjestili negdje na rubu grada. Ali nije istina da nije bio prepoznat, trener Krešić ga je stalno hvalio, a ja moram priznati da je od prvog treninga bilo jasno da je on nešto posebno. Bio je genijalan već kao mlad igrač. Kasnije smo se dosta sretali, već godinu kasnije su Prosinečki i on predvodili Dinamo u završnici prvenstva, ali i mi smo bili baš jaki, prije svih Bokšić i Milanko - prisjeća se Radman.

Boban je kasnije i sam kazao da je velika laž da ga Hajduk nije prepoznao, njegov otac je bio navijač Dinama i odveo ga je u Maksimir čim se otvorila mogućnost.   


Stoje: Ivo Plazibat, Joško Farac, Jakov Vukšić, Goran Milanko, Miro Mikulić, Slaven Bilić, Arsen Radman i Denis Putnik.

Čuče: Radovan Čupić, Josip Grgić, Ivo Cuzzi, Vedran Dumanić, Alen Bokšić, Robert Vladislavić, Mario Novaković, Zvonimir Boban i Dragan Tabak

Vaša reakcija na temu