Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jedrenje, taekwondo i judo, te nogomet i kuglanje pobrali nagrade Splitskog saveza športova!

Jedrenje, taekwondo i judo, te nogomet i kuglanje pobrali nagrade Splitskog saveza športova!

Najbolji sportaš Splita je Tonči Stipanović, a sportašice Karla Prodan i Matea Jelić

Splitski savez športova proglasio je najbolje sportaše Splita u prošloj godini, najbolje trenere, klubove kao i perspektivne sportaše. Odabir nagrađenih potvrdio je Izvršni odbor Splitskog saveza športova na prijedlog Komisije za priznanja i nagrade, a proglašenje je održano u ŠC Gripe u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Najperspektivnija sportašica splita za 2020. godinu je Petra Marendić (Jedriličarski klub Mornar) - osvojila je 1. mjesto na Europskom prvenstvu u klasi Laser 4.7 u kategoriji do 16 godina.

Najperspektivniji sportaš Splita za 2020. godinu je Roko Bošković, Hrvatski veslački klub Mornar, koji osvojio  3. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u samcu.

Najbolja ženska ekipa Splita za 2020. godinu je Ženski nogometni klub Split, koja je sudjelovala u Ligi prvaka i osvojila prvenstvo Hrvatske.

Najbolja muška momčad Splita za 2020. godinu je Kuglački klub Mertojak, oni su izborili nastup u Final four Lige prvaka te su osvojili 2. mjesto u prvenstvu Hrvatske 

Najbolji treneri ženskih kategorija Splita za 2020. godinu su: Vladimir Preradović (Judo klub  Pujanke) - trener Karle Prodan i Barbare Matić i Toni Tomas (Taekwondo klub Marjan) - trener Matee Jelić.

Najbolji trener muških kategorija Splita za 2020. godinu je Jozo Jakelić (Jedriličarski klub Mornar) - trener Tonča Stipanovića koji je osvojio 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u klasi laser, najbolji hrvatski sportaš u 2020. godini.

Najbolje sportašice Splita za 2020. godinu su Karla Prodan (Judo klub Pujanke) - osvojila je 3. mjesto na Europskom prvenstvu za seniorke u kategoriji do 78 kg  i 2. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke (U-23) u kategoriji do 78 kg; proglašena najboljom sportašicom Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu i Matea Jelić (Taekwondo klub Marjan) - osvojila je 2. mjesto na Europskom prvenstvu za seniorke u kategoriji do 67 kg ; proglašena najboljom sportašicom Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu

Najbolji sportaš Splita za 2020. godinu je Tonči Stipanović (Jedriličarski klub Mornar) - osvojio je 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser; proglašen najboljom sportašem Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu

Nagrade najbolji predao je predsjednik SSŠ Andrija Polić. 

Tonči Stipanović je rekao:

- Iznimna mi je čast što sam opet dobio ovu nagradu za najboljeg sportaša najsportskijeg grada na svitu i idemo dalje. Nadam se još koji put ući kao kandidat u ovaj izbor i pobijedit. Svim sportašima u ovoj godini želim da budu zdravi i uspješni, nadam se da ćemo se svi sresti na Olimpijskim igrama koje su još jednom pod velikim upitnikom.

Karla Prodan je kazala:

- Željela bi zahvaliti Splitskom savezu športova što je prepoznao moje rezultate i moj trud i moja odricanja. To mi je motiv za nastavak. Počašćena sam i željela bi čestitati Matei Jelić koja je također imala sjajnu 2020. godinu i baš njoj zaželjeti puno uspjeha i da nastavi s dobrim rezultatima u ovoj godini. Svim sportašima također želim uspješnu 2021. godinu, da budu uspješni na Olimpijskim igrama, a svima ostalima hvala što prate moje rezultate, što im se raduju.“

Evo i izjave Matee Jelić...

- Zahvalna sam što sam sportašica Splita, ovo mi je treća godina zaredom i već sam ponosna i osjećam se kao da ovom gradu pripadam više nego ikad. Također, ove godine sam bila i najbolja hrvatska sportašica, i to mi je samo veći motiv i želja za trenirat, puno radit. Nadam se da ću biti zdrava i da ću moći trenirat i radit jako kao i do sada. Želim se zahvaliti treneru Toniju Tomasu, svojim roditeljima, Veljku Lauri, Marku Novaku i Martinu Erdeljcu i svim članovima kluba jer bez njih ovo sve ne bi mogla napraviti. Jako je težak put. Zahvalna sam i ne bi puno govorila jer imamo još velik put pred nama, iskreno mislim da je ovo sve samo početak. Možemo puno više.

Vaša reakcija na temu