Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOZINOVIĆ O TRAMEZZANIJU: U Luganu je digao ekipu s osmog mjesta na treće

JOZINOVIĆ O TRAMEZZANIJU: U Luganu je digao ekipu s osmog mjesta na treće

Čovjek zahtijeva vrhunsku spremu

Goran Jozinović trenutno je član slovenskog Kopera, a sa Paolom Tramezzanijem, novim trenerom Hajduka surađivao je u švicarskom Luganu (sezona 2016/17)

- Samo sam dva mjeseca radio s njim. Ozlijedio sam se, a kasnije je on otišao u Sion. Po meni je to odličan potez Hajduka, bar ono što sam ja vidio u radu s njim. Vrhunski je profesionalac, igrači će morati fizički biti na vrhunskom nivou. Igrao je dugo u Italiji, taktički teži perfekciji. Uklopit će se u Split, čovjek radi s puno emocija, cijeli se unese u svakodnevni rad. Agresivno vodi i treninge i utakmicu - priča nam Jozinović, a zatim dodaje:

- U Luganu je digao ekipu s osmog mjesta na treće. Nismo dovodili pojačanja. Kod njega svi moraju raditi obrambeni dio. Prvo obrana, pa onda napad. Mi smo u Luganu s njim igrali s četvoricom u zadnjoj liniji (4-2-3-1). Njegov rad je bio vidljiv. Krilni igrač Alioski se prodao u Leeds, napadač Sadiku je otišao u Malagu. Imao je odličan odnos s igračima. Drugi dio sezone je možda Basel imao više bodova od nas. Izborili smo Europsku ligu. 

Lugano je Talijanu bio prvi samostalni posao.

- Radio je u Albaniji kao pomoćni trener u reprezentaciji, zna naše prostore. Zna što znači Hajduk i sigurno će se prilagoditi tome. Tražit će agresiju u igri. Čovjek zahtijeva vrhunsku spremu. Svaki trening, svaki duel mora biti 100%. 

Ipak, nakon odlaska iz Lugana u Sionu se nije dugo zadržao. A, bio je tamo u dva navrata...

- Ne znan što je tamo bilo, ali to je specifična sredina. Predsjednik je jedan od bogatijih Švicaraca. Tramezzani stoji uz ekipu, ne voli da mu se itko miješa u posao. U Luganu dođe predsjednik, traži nešto, on to ne da. Dosta je autoritativan. On će igrače mrcvariti na treningu. Kada vam treba biti prijatelj, on će biti. Uvijek će zaštititi igrače. U Luganu su ga svi igrači cijenili - zaključio je Jozinović.

Vaša reakcija na temu