Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUNAK POBJEDE MILANA: 'Svi mi Hrvati igramo dobro čim nam se da šansa'

JUNAK POBJEDE MILANA: 'Svi mi Hrvati igramo dobro čim nam se da šansa'

Jednostavno nisam dobivao pravu priliku, a kad je dobijem, u većini slučajeva je iskoristim

Ante Rebić igra u vrhunskoj formi. Sinoć ga je bilo užitak gledati na San Siru, gdje je Milan njegovim pogotkom u 25. minuti svladao Torino s 1:0.

- Najbitnije je da smo mi uzeli nova tri boda, što nam je i bio cilj. Znali smo da će biti teška utakmica, u zadnjih par tjedana igramo u ritmu srijeda - subota, tako da smo i dosta umorni, što se vidjelo u drugom poluvremenu - kazao nam je Rebić poslije utakmice.


Bio je Ante daleko najbolji igrač na terenu. Osim što je zabio, on je prolazio, razigravao...

- Napokon dobivam priliku igrati u kontinuitetu i koristim to na najbolji mogući način. Tri godine sam stalno igrao, ali nažalost, spletom nekih nesretnih okolnosti, nisam igrao u prvom dijelu sezone. Sada je konačno sve sjelo na svoje mjesto.

U Eintrachtu je imao briljantnih partija, klubu iz Frankfurta je s dva pogotka donio Kup protiv Bayerna. Kolika je razlika igrati tamo i u Serie A?

- Nikad nije bio razlog što je meni teže igrati u Italiji nego u Njemačkoj. Jednostavno nisam dobivao pravu priliku, a kad je dobijem, u većini slučajeva je iskoristim, što uostalom i sada radim - kaže strijelac šest pogodaka u zadnjih sedam nastupa za Milan.

Pored njega je igrao Zlatan Ibrahimović. Rebić je puno pokretljiviji, nemjerljivo je više sprintao, ali Ibro je nogometna ikona i nekadašnji Antin idol...


- Baš mi je sestra prije nekoliko dana poslala isječak iz novina iz 2012. godine, gdje sam izjavio da je mi on najbolji igrač. Stvarno mi je zadovoljstvo igrati s njim, vidi se njegova kvaliteta i iskustvo. Uistinu nam dosta pomaže - biranim je riječima Rebić govorio o Zlatanu.

Milan u prvenstvu drži osmo mjesto i ima šansu dohvatiti Europu, ali Kup je natjecanje koje ovu sezonu može učiniti i trofejnom. U prvom susretu polufinala su s Juventusom na San Siru odigrali 1:1...

Nažalost, imamo dosta izostanaka, nema nam Hernandeza, Ibrahimovića, Castilleja, Kessiea..., i bit će dosta teško, ali ništa nije gotovo. Ni oni nisu u najboljoj formi, sve je moguće.

Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Zvone Boban želio je Rebića u Milanu, a vrijeme mu je dalo za pravo...

- Super je Zvone. Poslije svake utakmice se spusti u svlačionicu, a dođe ponekad i na trening. Zadovoljan je mojim igrama.

Hrvatski reprezentativci su u sjajnoj formi, Mario Pašalić je odlučio dvoboj protiv Rome, kvalitetno igra i Marcelo Brozović u Interu, a Rebić igra na razini svojih najboljih dana...

- Drago mi je zbog Pašalića. Popričali smo nakon što su nas u Bergamu dobili 5-0, kazao mi je da mu je dobro tamo, da uživa, oni igraju jako dobar nogomet. Brozović jednako tako uživa u igri. Čim nam se da šansa, igramo dobro, a kad smo na klupi, tada ne možemo pokazati ono što znamo.

Potom je dodao:

- Kad sam dolazio u Milano, rekao sam da ja nisam golgeter, da pomažem momčadi na neki drugi, svoj način. Po rezultatima se vidi kad igram, a kada ne. Ništa nije slučajno, ali drago mi je što sam počeo i zabijati.

Dodajmo još da je Ibrahimović nakon susreta samo projurio pored brojnih novinara, a Rebić je zračio zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem poslije utakmice u kojoj je ostavio zadnji atom snage na terenu, da bi po izlasku u 88. minuti doživio ovacije 45.000 gledatelja na San Siru.  

Vaša reakcija na temu