Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Juniori poraženi od Mladosti Ždralovi pa Sesveta, što im se događa? Evo objašnjenja...

Juniori poraženi od Mladosti Ždralovi pa Sesveta, što im se događa? Evo objašnjenja...

'Svake godine se te ekipe mijenjaju i trenerima treba vremena da sastave kompaktnu momčad'

Hajdukovi juniori su u zadnja dva prvenstvena kola poraženi u gostima od Mladosti Ždralovi (0:1), te potom na Poljudu od Sesveta (1:2). Nakon sedam kola su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a upitali smo Luku Vučka, koji je donedavno radio u omladinskom pogonu 'bijelih' da nam malo objasni stanje u momčadi u kojoj participira i nekoliko igrača iz kadra prvog sastava (Skoko, Brajković, Skelin).

- Kad pričamo o juniorima, i dalje pričamo o dječjem nogometu. Jesu oni zadnja stepenica prema seniorima, ali tu je primaran razvoj igrača, a rezultat je nešto što je nagrada svima. Rezultat koji je ostvario Marijan Budimir s ondašnjom generacijom je neponovljiv, ali svake godine se te ekipe mijenjaju i trenerima treba vremena da sastave kompaktnu momčad. Koliko god su igrači koji se spuste iz prve ekipe individualno dobri, toliko se zna poremetiti kompaktnost grupe spuštanjem igrača. Ja se ne bih tu previše uzbuđivao. Akademija je servis za prvu momčad, što više imamo igrača koji mogu odmah participirati za seniore, to je za mene rezultat Akademije uspješniji. Trener Zlatko Jerković je moj prijatelj, super kvalitetan trener, veliki radnik, profesionalac, koji je prije dvije godine s pionirima ostvario ogromne rezultate. Ne sumnjam da će zajedno sa svojim stožerom u perspektivi to posložiti da bude rezultatski malo uspješnije - rekao je Vučko.

Cijelu izjavu pogledajte u videu.

Vaša reakcija na temu