Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Karoglan: Ovo je bila utakmica s manje stresa

Karoglan: Ovo je bila utakmica s manje stresa

'Benrahou je dobio priliku, treba ovako nastaviti'

Trener Mislav Karoglan poslije pobjede nad Goricom iznio je svoje viđenje utakmice:

- Mislim da smo jako dobro ušli u prvo poluvrijeme. Čestitao bih momcima, ovo je bila utakmica s manje stresa. U drugom poluvremenu se stvari ipak ne bi trebale odrađivati, prevelik smo klub da bi na taj način pristupali prvom dijelu tog drugog poluvremena, ali sve u svemu ne želim biti prekritičan. Solidna pobjeda za nas i okrećemo se Lokomotivi.

Jeste li Šarliju preventivno izvadili iz igre?

- Šarliju i Eleza smo htjeli čuvati jer su oboje imali ozljedu.

Krovinović je danas ponovno bio odličan. Kako su vam se dopale njegove igre?

- Krovinović već neko vrijeme igra na visokom nivou. To se od njega očekuje, on je nositelj Hajduka i tako treba nastaviti. Bez kvalitetnog veznog reda ne možemo ništa. O formi njega i Sigura ovisi mnogo toga. Kad imaš centar, jednako kao u šahu i mnogim sportovima, onda imaš šansu za velike stvari. Momci moraju povući pogotovo sada kad nema Žapera. Tu smo dosta tanki, dok smo na nekim pozicijama preduboki, kao što su, recimo, krilne pozicije.

Benrahou je danas krenuo od prve minute i bio jako dobar.

- Nisam bio zadovoljan s njim i njegovim treningom. To sam mu i rekao, kroz protekla zadnja dva-tri tjedna trenira na visokom nivou. Igraču s klupe svaka akcija na treningu treba vrištati: 'stavi me!'. Dobio je priliku, treba ovako nastaviti. Nema nezadovoljstva u nogometu, nego samo trening da pokažeš da si bolji i onda neće niti jedan trener zatvoriti oči.

Sigur je danas isto bio na nivou.

- Sigura ne bih želio previše hvaliti. To je jedan vrhunski talent i jedan specifičan karakter. Pred njim su velike stvari.

Jeste li očekivali teži posao i je li ova utakmica pokazatelj kako bi Hajduk uvijek trebao izgledati?

- Teško je reći. Liga je puna teških utakmica. Moramo uvijek biti na nivou, danas smo u prvom poluvremenu bili takvi. Moramo produžiti ta dobra razdoblja, međutim to je proces. Neke stvari nam ne idu u prilog. Sinoć na treningu Laszlo je dobio udarac i danas nije mogao igrati.

Na rasporedu su vam dvije utakmice kod kuće. Ako pobijedite napravili biste golemi korak prema osvajanju titule.

- Igramo bolje vani nego kod kuće. Nismo izgubili utakmicu vani jako dugo, ne pričam samo o mom razdoblju na klupi. Tražimo određene razloge zašto nismo tako dobri i kući. Da znam koji su razlozi, rekao bih. Trebamo biti bolji i na treningu i u životu, onda ti se to vrati.

Vaša reakcija na temu