Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka KK Split na Gripama razbio Alkar!

KK Split na Gripama razbio Alkar!

Presudan je bio kraj druge i početak treće četvrtine

Košarkaši Splita stigli su do pete pobjede u HT Premijer ligi. 'Žuti' su na Gripama u osmom kolu svladali Alkar 99:69 (20:17, 26:15, 20:14, 33:23). Gosti iz Sinja nošeni bučnom podrškom pedesetak Maligana poveli su u 11. minuti 21:20, a držali su se do sredine druge četvrtine (31:26).

Presudan je bio kraj druge i početak treće četvrtine gdje je Split otišao na dvoznamenkastu prednost i priči je bio kraj. Svi igrači Splita upisali su se u strijelce, u momčad se nakon duže stanke vratio i Vrgoč, a kod gostiju se posebno istakao Gabriel Marić, bivši igrač 'žutih'.

- Volio bih da su mlađi igrači dali još veći doprinos. Mi smo imali prije dva dana utakmicu, bila je velika potrošnja. Nismo očekivali da ćemo odmah slomiti otpor Alkara, uvijek treba raditi svih 40 minuta. Stariji igrači su reagirali tako da se Pavle Marčinković sa 30 godina baca po parketu, a mlađi su gledali. Valjda će naučiti da drugi put to moraju oni napraviti, pa tek onda on - rekao je Splitov trener Ante Grgurević

Damir Milačić, trener Alkara, nadao se da će njegova momčad pružiti što duž otpor.

- Split je bolja ekipa, željeli smo što duže ostati u utakmici, a tu ključnu seriju 11:0 darovali smo Splitu našim izgubljenim loptama. Nemam što zamjeriti svojim igračima, borili su se koliko su mogli - rekao je Damir Milačić.

Odličan dojam kod Splita ostavio je Lovre Runjić (11 poena, 8 skokova). 

- Čestitam Alkaru na pruženom otporu, naša pobjeda je zaslužena, imali smo dobar ritam - rekao je Lovre Runjić.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Alkarov Gabriel Marić s 19 poena.

- Pokušali smo nešto, nije išlo, treba zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se Osijeku - kazao je Marić.

Split: Perković 15, Rebić 4, Kedžo 2, Gabrić 3, Cunningham 13, Runjić 11, Marčinković 17, Bajo 18, Vrgoč 3, Morris 7, Rikić 6.

Alkar: Brocić 7, B. Jurela, Neal 7, I.Jurela, Kučan 7, Marić 19, Tvrdić 2, Dukić 4, Vučić 8, Wembi 15, Jukić, Jacović.


Vaša reakcija na temu